Kodėl svarbu nukreipti dėmesį nuo minčių prie pojūčių?

Vienas iš dažniausiai seksologams pateikiamų klausimų – kaip sekso metu išjungti protą? Seksologai atsako – nereikia nieko išjungti, juk žmogus ne robotas. Svarbiausia – nukreipti dėmesį nuo tuo metu nesvarbių dalykų prie savo pojūčių.

Ką dabar matau, jaučiu? Kokias emocijas išgyvenu? Kaip mano oda, įvairios kūno vietos reaguoja į prisilietimus? Kaip kvepia mano partneris?

Skamba nesudėtingai – jausti. Tačiau daugelį nuo pat vaikystės mokė nejausti. Tėvai sakydavo: „Neverk, nešauk, ko taip garsiai dainuoji.“ Todėl suaugę gyvename su užblokuotomis emocijomis.

Esame įpratę viską analizuoti, galvoti, nebemokame įsiklausyti į savo kūną.

Gebėjimą jausti svarbu ir reikia gaivinti

Tik tada mums pavyks nutildyti pašalines mintis ir pasinerti į pojūčius.

Tiesa, reikės įdėti pastangų. Leisti sau reikšti emocijas, neskirstant jų į geras ir blogas. Jei jus įskaudino – pasakyti, prisipažinti, kad mylite, net jei labai drovitės.

Jausmus ir pojūčius padeda atgaivinti kvėpavimo praktikos, intymi gimnastika – šie dalykai padeda atkurti ryšį su kūnu. Moterims atsipalaiduoja dubuo, padidėja makšties jautrumas. Kūnas atsiliepia, o mintys lieka už miegamojo durų.

3 būdai sekso metu išjungti protą

Dar viena dažna ryšio su kūnu praradimo priežastis – nuovargis. Jei sekso metu į galvą lenda mintys apie seksą, paklauskite savęs, kada pastarąjį kartą atostogavote, kada skyrėte dėmesio savo kūnui, veikėte tai, kas patinka jums. Ir esminis klausimas – ar priimu savo kūną?

Seksologai parinko tris būdus, kaip greičiau atkurti ryšį su savo kūnu ir mėgautis seksu be nereikalingų minčių:

  1. Daugiau ilsėkitės, išsimiegokite, nedirbkite namuose darbo užduočių. Tegu namai būna saugi teritorija, kur galite atsipalaiduoti ir pasinerti į pojūčius.
  2. Pagaliau pamilkite savo kūną. Šiuo atveju padeda praktikos prieš veidrodį, kurių metu stebite nuogą kūną be smerkimo, teisimo.
  3. Susikurkite savo ritualą, signalus, kurie įspėtų kūną – greitai bus seksas. Pvz., tai gali būti geidulį žadinantys dalykai – aromatinė lempa miegamajame, muzika, kokia nors arbata. Pasirinkite ką nors ypatingo, tai, ko įprastai nedarote, ir reguliariai atlikite šį ritualą prieš seksą. Laikui bėgant vien lempos aromatas ar muzikinis kūrinys nuteiks žaismingai.


Kodėl atsiranda minčių, o seksas dingsta?

Paradoksalu – sekso metu pašalinės mintys lanko moteris, kurios jau daug metų ištekėjusios. Naujose porose pašalinių minčių praktiškai nekyla.

Taip yra todėl, kad pojūčiai santykių pradžioje ir vėliau skiriasi. Aistringo įsimylėjimo etapu būnate čia ir dabar, partneriai susitelkę vienas į kitą, į savo pojūčius. Laikui bėgant, emocijos nuslopsta, imate analizuoti pašalinius dalykus, pvz., rytdienos ataskaitą darbe.

Normalu, kad laukinė aistra užleidžia vietą komfortiškam artumui. Šioje situacijoje būtų nenormalu taikytis su pašalinėmis mintimis ir tverti nykų seksą be orgazmo.

Melagingiausias stereotipas apie seksą – viskas savaime susitvarkys. Seksologai pabrėžia – nesusitvarkys, reikia įdėti pastangų.

Vienos 15 metų patirtį turinčios seksologės teigimu, ji nepaliauja stebėtis, kiek naujų pojūčių padovanoja savas kūnas, partnerio kūnas. Pakanka prisiimti atsakomybę už savo malonumą, nenusimesti atsakomybės už artumo jausmo kokybę ir imtis veiksmų – stengtis geriau save pažinti, užmegzti ryšį su savo kūnu, tada nelieka pašalinių minčių, neaplenkia orgazmai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)