Be to, kad tai viena iš sekso formų, apsauganti nuo nepageidaujamo nėštumo, susipažinkite su dar septyniais oralinio sekso privalumais (kai jis atliekamas vyrams), rašo hellodoctor.com.

Oralinio sekso nauda sveikatai

1. Oralinis seksas apsaugo nuo senėjimo.

Jei norite, kad jūsų veidas neturėtų raukšlių, rinkitės... oralinį seksą. Spermoje yra spermidino, kuris gali sulėtinti senėjimo procesus. Taigi kontaktas su sperma oralinio sekso metu padės natūraliai kovoti su senėjimu.

2. Oralinis seksas mažina krūties vėžio riziką.

Krūties vėžys yra paplitęs tarp moterų, sulaukusių daugiau kaip 40 metų. Tačiau vienas tyrimas parodė, kad atliekant oralinį seksą du kartus per savaitę, krūties vėžio tikimybė žymiai sumažėja.

3. Oralinis seksas mažina stresą.

Egzistuoja tyrimų rezultatai, rodantys, kad moterys, kurios reguliariai kontaktuoja su sperma, patiria mažiau streso. Sperma turi tokių natūralių antidepresantų kaip kortizolis, estrogenas ir oksitocinas. Taigi, oralinis seksas yra vienas iš būdų gyventi laimingiau ir džiaugsmingiau. Be to, savų privalumų turi ir orgazmas.

4. Oralinis seksas padeda kontroliuoti kraujospūdį.

Sperma padeda moterims kontroliuoti kraujospūdį ir net užkerta kelią preeklampsijai. Jei jums reikia atsipalaiduoti ir sukontroliuoti kraujospūdį, išbandykite oralinį seksą.

5. Oralinis seksas gerina atmintį.

Šiuolaikiniam jaunimui būdinga daug įpročių, kurie kenkia atminčiai, pavyzdžiui, jie vėlai eina miegoti, itin daug naudojasi mobiliaisiais telefonais ir pan. Vienas iš lengviausių būdų palaikyti smegenų sveikatą yra oralinis seksas, nes spermoje yra daug smegenims naudingų medžiagų.

6. Oralinis seksas padeda geriau išsimiegoti.

Jeigu jums sunku užmigti, bet nenorite gerti migdomųjų vaistų, išbandykite oralinį seksą. Sperma turi melatonino, kuris padeda lengviau užmigti.

7. Oralinis seksas padeda numalšinti skausmą.

Oksitocinas bei endorfinai, kurių yra spermoje, turi analgetinių savybių. Jums nebereikės gerti vaistų nuo nugaros ar pilvo skausmo.

Kokia gali būti oralinio sekso žala sveikatai?

Be naudos, oralinis seksas, kai jis atliekamas vyrams, gali turėti ir šiokių tokių pavojų. Kokios gali būti oralinio sekso rizikos?

1. Oralinis seksas gali sukelti gerklės vėžį.

Otisas Brawley iš Amerikos vėžio draugijos teigia, kad atliekant oralinį seksą, galima susirgti gerklės vėžiu. Tačiau gerklės vėžio pavojus atsiranda tik tuomet, kai jei oraliniu seksu užsiimate be atsargumo priemonių.

Kai oralinis seksas nebūna saugus, rizikuojate užsikrėsti žmogaus papilomos virusu (ŽPV), sukeliančiu gerklės ir tonzilių vėžį. Oralinio sekso metu ŽPV gali užkrėsti tiek vyrai, tiek moterys. Duomenys rodo, kad labiausiai nukenčia heteroseksualūs vyrai virš 40 metų.

2. Oralinis seksas gali turėti įtakos santykiams.

Daugeliu atvejų oralinis seksas sustiprina porų tarpusavio ryšį. Tačiau kitais atvejais oralinis seksas gali sukelti stresą. Šį nerimą gali išprovokuoti drovumas, baimė ar jūsų partnerio reakcija.

Oralinio sekso metu išryškėja dominuojančio ir nuolankiojo asmens dinamika, kuri kai kuriems žmonėms gali sukelti nepatogumą. Tai yra problema, kuri gali pakenkti santykiams, jei partneriai apie tai nebus pasikalbėję. Geriausia iš anksto aptarti ir susitarti dėl ribų.

3. Oralinis seksas didina LPL riziką.

Kokia yra oralinio sekso rizika? Jei nenaudosite apsaugos priemonių, kils pavojus užsikrėsti tokiomis lytiškai plintančiomis ligomis (LPL) kaip ŽIV, pūslelinė, sifilis, gonorėja, ŽPV ar hepatitas.

Taigi, oralinis seksas kenkia sveikatai ar ne? Ši sekso forma yra smagi ir jaudinanti, tačiau ją taip pat lydi keli pavojai. Jei tai darysite bendru sutarimu ir saugiai, oralinis seksas taps nuostabia patirtimi abiem partneriams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)