Tyrimo metu nustatyta, jog porelės per savaitę eina į vidutiniškai du pasimatymus, todėl galima teigti, jog žodžius „Aš tave myliu“ pirmą kartą vienas kitam ištaria po septynių draugystės savaičių.

Pirmasis bučinys dažniausiai įvyksta po pirmųjų dviejų pasimatymų arba savaitės draugystės. Seksu porelės pirmą kartą dažniausiai užsiima po keturių pasimatymų arba nuo draugystės praėjus dviem savaitėms.

Apklausa taip pat atskleidė, jog dauguma partnerių savo antrąją pusę draugams pirmą kartą pristato po maždaug šešių pasimatymų arba trijų savaičių draugystės. Pirmasis susitikimas su antrosios pusės tėvais ir šeima dažniausiai įvyksta po šešių draugystės savaičių.

Jeigu santykiai klostosi sėkmingai, porelės kartu apsigyvena vidutiniškai po 30 draugystės savaičių arba 60 pasimatymų.

Tyrimą inicijavo antrosios pusės paieškoms skirtas tinklalapis Seekingarrangement.com. Apklausos metu buvo apklausta 100 tūkst. britų.

Viena iš tinklalapio narių, 22 Liya Step sako: „Iš tikrųjų kiekvienos poros santykiai unikalūs, tačiau šie „pirmųjų kartų“ skaičiai mano pačios ir mano draugų atvejais pasitvirtino. Nė vienas iš mūsų neketina pulti į lovą jau per pirmąjį pasimatymą. Per pirmąjį pasimatymą nesame pasiruošę net ir pirmajam bučiniui“.

„Tačiau per keturis pasimatymus žmogų jau galima bent iš dalies pažinti. Tuomet jau pats žmogus jaučia, ar pasitiki tuo asmeniu ir gali pradėti intymų bendravimą. Kai įsitikini, jog chemija tikrai veikia, norisi su tuo ypatingu žmogumi supažindinti ir savo draugus. Nesinori to padaryti per anksti, nes draugai pajusti grėsmę, jog šis nepažįstamasis kėsinasi iš jų atimti gerą draugę ar draugą. Taigi visada išmintingiausia palaukti, kol geriau pažinsite savo simpatiją, ir tik tada supažindinti jį ar ją su savo senais draugais.“

„Laikausi taisyklės, jog su tėvais supažindinu tik tuos vaikinus, santykiai su kuriais tikrai rimti, todėl šiuo atveju šešios savaitės draugystės man per trumpas laiko tarpas“, - sako mergina.

Seekingarrangement.com įkūrėjas Brandonas Wade sako: „Vienas iš aktualiausių klausimų, kada ištarti tą žodį iš L raidės. Manau, kad žmonės tiesiog neturėtų jo sakyti per pirmąjį pasimatymą. Tai labai išgąsdintų kitą žmogų“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (322)