37 m. sveikatos priežiūros specialistė Emma Fedigan ir jos vyras Robertas Fediganas (39 m.), kuris yra sveikatos apsaugos ir saugumo konsultantas, susipažino būdami dvidešimt kelerių metų. Emma iš pat pradžių atvirai prisipažino Robertui apie savo panseksualumą, tačiau, pasak moters, ilgą laiką ji neturėjo galimybių tyrinėti savo geismų, nes buvo užsiėmusi keturių vaikų nešiojimu, gimdymu ir auklėjimu, pasakojama thesun.co.uk.

Prieš trejus metus Emma su vyru nusprendė pradėti vaikščioti į pasimatymus su kitais žmonėmis ir susipažino su sutuoktinių pora Simonu Berry (43 m.), bei jo partnere Kelly (42 m.).

Sutuoktiniai greitai užmezgė santykius su Kelly, o Emma užmezgė santykius ir su Simonu. Taigi, susiformavo įdomi dinamika – visi susitikinėjo su visais, išskyrus Robą ir Simoną (vyrai vienu du nesusitikinėjo).

Tačiau pernai šis sudėtinis romanas baigėsi, nes Emma susipyko su Kelly, tad Robui taip pat teko nutraukti su ja santykius.

Emmai ir Simonui teko susimąstyti ir apie savo santykius, tačiau po atviro ir nuoširdaus pokalbio jie nusprendė juos išsaugoti.

Emma prisimena: „Mus su Simonu sieja stiprūs jausmai, o su Robu esame vedę nuo 2006 m.“

„Robas mano geriausias draugas, negalėčiau gyventi be jo, tačiau nėra sąžininga tikėtis, kad partneris patenkins kiekvieną tavo poreikį.“

Meilė neaprėpiama. Ji neapsiriboja vienu žmogumi.“

„Berniukai dievina Simoną. Jis jiems padeda ruošti pamokas ir apskritai elgiasi su jais kaip tėtis. Jie jį ir vadina antruoju tėčiu.“

Simonas pridūrė: „Mudu su Emma iškart pajutome ryšį, o su Robu esame bičiuliai. Jis dirba kitame mieste dvi savaites, tada savaitei sugrįžta namo. Kai jis namie, aš užsuku vakarienės ir nakvoju ant sofos, o kai jo nėra, miegu su Emma.“

Simonas ir Kelly kartu nuo 16-os m., o su Robu ir Emma susipažino 2017 m., kai susidomėjo Perto svingerių pasauliu ir ėmė tyrinėti poliamoriją kaip būdą užmegzti artimesnius ryšius su daugiau žmonių.

Ketveriukės santykiai iširo pernai lapkritį, nes Emmai ir Kelly iškilo komunikacijos problemų. Iš pradžių Emma nutraukė santykius su abiem sutuoktiniais, bet vėliau jiedviem su Simonu pavyko išsaugoti ryšį – užteko nuoširdaus pokalbio.

Simonas sako: „Nenorėjau pasiduoti, atsisakyti mudviejų su Emma santykių be kovos. Kadangi žinau, kad komunikacija yra santykių pagrindas, po savaitės pasakiau – „Mums reikia pasikalbėti“.
„Po to pokalbio nusprendėme likti kartu.“

„Įtampos priežastis yra pavydas. Tačiau tai tik emocija, ir ją įveikti galima tik atvirai kalbantis.“

„Privalumai kaip ir kiekvienuose santykiuosi – be abejo, intymumas, tačiau ne tik. Gera turėti žmogų, kurio domėjimosi sritys sutampa su tavo.“

„Vienas žmogus negali atstoti visko. Kvaila galvoti, kad gali.“

Robas pridūrė: „Žmonės nelabai supranta savo emocijas, jiems sunku išreikšti savo jausmus, nes jie bijo parodyti savo pažeidžiamumą.“

„Komunikuoti taip, kad kitas žmogus tave suprastų – vienas sunkiausių dalykų.“

„Kai susitikinėjome keturiese, mus siejo meilė, mes išties rūpinomės vieni kitais.“

Nors dauguma draugų ir artimųjų palaiko sutuoktinių sprendimą susitikinėti su kitais, kai kurie Emmos giminaičiai smerkia jos pernelyg šiuolaikišką gyvenimo būdą, todėl moteris nusprendė nuo jų atsiriboti.

Nors Simonas ir Emma neplanuoja turėti bendrų vaikų, keturis vaikus auginanti Emma sako, kad hipotetiškai tai nėra neįmanoma.

Moteris dalinasi: „Jei pastočiau nuo Simono, tai man nebūtų problema. Mums tiesiog reikėtų aptarti logistikos klausimus. Man patinka gimdyti ir rūpintis kūdikiais, tačiau jie auga.“

Robas pridūrė: „Emma turėjo problemų su savo giminaičiais, tačiau dauguma žmonių palankiai priima poliamoriją.“

„Dar 2017 m., per Kalėdas papasakojau apie tai savo tėčiui ir pamotei, kuri yra iš Turkijos. Jaudinausi, nes ji visada tiesiai sako, ką galvoja.“

„Bet ji tepasakė: „Keista, bet nieko tokio. Svarbu, kad tu būtum laimingas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)