Net ir tris kartus per dieną seksas negarantuoja seksualinio pasitenkinimo ir to, kad partneris „nepasuks į kairę“.

... susitaikyti lovoje

Pasak psichoterapeutės, kartais seksas tampa priemone, padedančia susitaikytų po kilusio ginčo ar konflikto. Taip siekiame artumo, intymių santykių, norėdami sau įrodyti, kad nieko rimto neatsitiko. Tokiam susitaikymui net žodžiai nereikalingi.

Agresyvumas, kuris atsiranda porai ginčijantis lengvai gali peraugti į seksualinę energiją. Jausmas, kad galime prarasti partnerį, veikia stimuliuojamai. Tokie susitaikymai, pasak B. Martel, galimi. Tiesa, jie neturi tapti įpročiu. Jei pora sekso pagalba sprendžia visus kilusius ginčus, vietoje to, kad išsiaiškintų žodžiu, paros santykiuose įsivyrauja paslėptos agresijos atmosfera, kuri vieną kartą gali virsti nevaldomu konfliktu.

Prieš taikydamiesi po antklode pasistenkite pasikalbėti su partneriu, išsakyti tai, kas jus slegia, jaudina. Pasistenkite vienas kito neįžeidinėti. Būkite atviri. Pasak psichologų, tokia „agresyvumo“ forma gali tapti puikiu sekso dopingu.

...suteikti partneriui malonumo

Jeigu partneriai mylėtųsi tik tuomet, kai abu to nori, seksualinius kontaktus galima būtų suskaičiuoti ant pirštų. Taigi nieko blogo, jeigu vienas partnerių, pats nelabai norėdamas, suteikia malonumo antrajai pusei. Tiesa, jeigu tai netampa įpročiu.

Jeigu motyvas „suteikti malonumo partneriui“ yra pagrindinis seksualinių santykių „variklis“, vienas partnerių nuolatos priverstas aukotis. Pasak seksologų, neretai tokiais „gerais“ ketinimais bandomas užmaskuoti seksualinės traukos nebuvimas. Atsargiai tokį norą reikėtų vertinti ir tuomet, kai jį padiktuoja paslėptas priešiškumas. Tokia „dovana“ labiau panaši į išmaldą, o partneris priverstas jaustis it prašytojas.

Suteikti partneriui malonumą naudinga tik tuo atveju, jei tai darydami ir patys jaučiamės gerai.

...atsikratyti išdavystės kaltės jausmo

Šis klasikinis variantas, būdingas tiek vyrams, tiek moterims. Atsiduodami partneriui tarsi norime įrodyti, jog „posūkis į kairę“ – tik nelemta klaida, kad viskas ir toliau bus kaip buvę. Neištikimasis ir sau bando įrodyti, kad išdavystė buvusi „netikra“ – juk trauka partneriui vis dar išliko. Kuomet malonumo jausmas, patiriamas su artimu žmogumi, grįžta, kaltės jausmas išgaruoja.

Dar daugiau - neretai suvokimas, kad paragauta neleistino vaisiaus, poros santykiams suteikia naujų spalvų. Pasak seksologų, yra porų, kurios seksualinį gyvenimą nuolat paįvairina turėdami santykių su kitais partneriais. Tačiau kai sąjungos pamatas yra ištikimybė, kaltės jausmas dažniausiai nusveria seksualinę trauką. Jeigu seksas su nuolatiniu partneriu tampa tik poreikiu būti „aukštumoje“, jeigu mylimasi tik iš pareigos, anksčiau ar vėliau tokia pora atsuks vienas kitam nugaras – ir ne tik lovoje.

...išlaikyti partnerį

Toks noras dažniausiai kyla dėl baimės. Dažniau ją išgyvena moterys. Apie tai, kaip ši baimė yra išplitusi, rodo knygų, kurios aprašo tūkstantį ir vieną erotinį būdą, kaip sulaikyti vyrą, populiarumas. Jeigu neištikimybei panaikinti pakaktų išbandyti visas Kamasutros pozas, ant kiekvienos poros miegamojo stalelio gulėtų jos egzempliorius. Deja, patys puikiai suprantame, kad pats stipriausias afrodiziakas yra geismas.

Nevaržomas, kaprizingas, nenusakomas – toks trapus, todėl ir brangus. Seksualinių santykių kokybė, neapskaičiuojama jų kiekybe. Net ir tris kartus per dieną seksas negarantuoja seksualinio pasitenkinimo ir to, kad partneris „nepasuks į kairę“. Tokia suvaidinta aistra partnerio pasąmonei siųs baimės ir nepasitikėjimo signalus, kurie yra tikrieji geismo žudikai. Prisiminkite: atsiduodami tik dėl to, kad išlaikytumėte partnerį, galite „pamesti“ save.

...tiesiog atsipalaiduoti

Seksas – vienas būdų atsikratyti įtampos. Malonumą jo metu mums suteikia endorfinai – hormonai, sukeliantys euforijos jausmą. Problemų gali kilti tuomet, jei vienas partnerių jausis, jog yra naudojamas it įrankis įtampai atsikratyti ar malonumui pajausti. Jausmų artumas, masažas, glamonės, net miegas kartu – visa tai leidžia partneriams suteikti vienas kitam malonumo, padėti atsipalaiduoti. O ar eiti toliau ar ne, kiekvienas turi nuspręsti pats.