Antrosios pusės ieškojimas – tai gyvenimas neapibrėžtume. Mes nežinome, kur ir kada sutiksime savo meilę ir koks tai bus žmogus. Mums nuolat tenka susidurti su nežinomybe, atsidurti situacijose, kurių niekaip negalime paveikti. Tai rimtas iššūkis, nes daugelis žmonių panašioje situacijoje jaučia įtampą.

Be to, mūsų idealai šiuo atveju kelia užslėptą, tačiau labai rimtą grėsmę. Jeigu mes svajojame apie narsų princą, kuris atjos pas mus ant balto žirgo, arba nuostabią princesę, kuri netikėtai kris į mūsų glėbį, mūsų laukia ne šiaip sau baisus nusivylimas. Yra šis tas blogiau – kai sutiksime iš tikrųjų gerą žmogų, būsime paprasčiausiai nepasirengę tam ir praleisime savo gyvenimo šansą.

Štai kodėl susitikimui su savo gyvenimo meile būtina ruoštis. Ką tai reiškia, atsako portalas psychologies.ru.

Išmokite atlaikyti nežinomybę

Niekada nežinai, kuo baigsis partnerio paieškos. Ar kažką pavyks susirasti? Ar greitai? Ar jums tiks žmogus, su kuriuo galvojate pradėti susitikinėti? Kiek tai truks? Pirmasis žingsnis ruošiantis meilei – apsipratimas su nežinomybe. Taip, jūsų paieškos negarantuoja to, ko su jauduliu iš jų tikitės. Jokių garantijų nėra, tačiau pažvelkite į tai kitu rakursu – kaip nuobodu būtų gyventi, jeigu viskas pasaulyje būtų apibrėžta ir garantuota!

Dažniau ryžkitės poelgiams, dėl kurių pasekmių nesate tikri. Sudalyvaukite loterijoje, pakeiskite veiklos sferą, leiskitės į kelionę be išankstinių planų. Arba – dar paprasčiau – kasdien užkalbinkite nepažįstamą žmogų. Pakankama praktika šioje srityje padės jaustis labiau užtikrintu neapibrėžtose situacijose.

Atsisveikinkite su idealais

Greičiausiai turite idealizuotą įsivaizdavimą, ko jūs ieškote. Vieni piešia „kolektyvinį portretą“, įsivaizduojamą asmenybę surinkdami tarsi kokį konstruktorių iš atskirų patinkančių bruožų. Kiti sudaro sąrašus pavadinimu „Kokia turi būti mano svajonių moteris“, juose papunkčiui išvardija išvaizdos ypatumus, charakterio bruožus ir netgi patiekalus, kuriuos ta svajonių moteris privalo gaminti.

Galiausiai visa tai pradeda nuodyti gyvenimą. Jūs galite sutikti nuostabų žmogų, kuris visiškai neatitiks jūsų idealo, tačiau tuo pačiu jus labai trauks, o ir jus pamils visa širdimi. Tokiu atveju galvoje susikurti idealai virs rimta problema. Todėl stenkitės atsikratyti jų iš anksto, kad ir kaip sudėtinga tai atrodytų. Būkite atviresni pasauliui, nes žingeidumas yra kur kas geriau nei griežtas įsitikinimas.

Tapkite emociškai pilnaverčiu

Nereikia laukti, kad vieną dieną kažkas ateis į jūsų gyvenimą ir pagaliau padarys jus laimingu. Reikia išmokti pačiam būti laimingu. Tenkinkite savo emocinius poreikius nelaukdami, kol tai už jus padarys kažkas kitas. Džiaukitės nelaukdami, kol jus kažkas pradžiugins. Šypsokitės, net jeigu nėra preteksto šypsenai. Jūsų laimė priklauso tik nuo jūsų ir jūs kiekvieną minutę galite rasti pakankamai priežasčių džiaugtis gyvenimu ir jaustis laimingu.

Užsiimkite įdomia veikla

Tyrinėkite aplinkinį pasaulį. Daugiau skaitykite. Imkitės kokios nors sudėtingos veiklos. Ryžkitės net rizikingoms avantiūroms. Mokykitės naujų dalykų – pavyzdžiui, užsirašykite į paprasčiausius kalbos kursus. Ką nors sumeistraukite savo rankomis. Parašykite pasakojimą ir įkelkite jį į tinklaraštį. Stenkitės užsiimti labai įvairia ir skirtinga veikla. Meskite sau iššūkį. Padarykite ką nors tokio, ko visada bijojote! Dėl to galiausiai tapsite kur kas įdomesniu žmogumi, nei buvote.

Tačiau ne vien tai. Tai yra puikus būdas pasiekti tai, apie ką buvo kalbėta aukščiau – tapti emociškai nepriklausomu ir išmokti susidoroti su nežinomybe. Jūs tapsite emociškai stabilesniu, nes išplėsite savo emocinę patirtį, išmoksite suimti save į rankas, jaustis užtikrintai neapibrėžtose situacijose ir tuo pačiu sukaupsite daugybę įdomių istorijų, taigi, jums visada bus apie ką pakalbėti su savo būsimu mylimuoju ar būsima mylimąja.

Susitvarkykite sveikatą ir finansus

Kas norės susitikinėti su paliegėliu, kuris kelia vien tik gailestį? Jūs pats to greičiausiai nedarytumėte. Taigi, neatidėliodami užsiimkite sportu, atiduokite skolas ir atsidarykite sąskaitą banke.
Ir jeigu įgyvendinsite nors vieną iš išvardintų punktų (galbūt visų jų įgyvendinti net neverta), tą dieną, kai meilė pasibels į jūsų duris, būsite jai pasiruošę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)