Aš visada noriu sekso, bet ji – ne. Ką man daryti, kad nebūčiau pernelyg tiesmukiškas, rodydamas iniciatyvą?

A. M.: Argi blogai būti tiesmukiškam ir rodyti iniciatyvą? Taip pat, manau, labai svarbu išsiaiškinti, ar seksas jums reiškia tik penio įkišimą į vaginą. Taip, įsiskverbimas yra gana reikšmingas dalykas. Tačiau jeigu to nenori, jis gali būti labai skausmingas ir traumuojantis. Taigi, galbūt jūs nuolat trokštate į ją įsiskverbti, bet tai nereiškia, kad jos kūnas tam yra pasiruošęs. Galbūt vertėtų praplėsti savo sekso sampratą? Abipusė masturbacija, nešvankūs pokalbiai, kol jūs masturbuojatės, žaidimai su sekso žaisliukais, oralinis seksas ar dar kažkas kita. Jeigu praplėstumėte savo sekso sampratą, gali būti, kad ji atrastų daugiau sričių, kuriose norėtų su jumis pažaisti. Taip pat vertėtų pasikalbėti su savo partnere, koks sekso kiekis jums abiem yra priimtinas, kokio sekso jūs norite ir net kuriuo paros metu jums labiausiai patiktų mylėtis.

Z. Z.: Sutinku, ir taip pat manau, kad svarbu atsižvelgti į tai, kas vyksta už miegamojo sienų. Jeigu ji dirba nuo devynių valandų ryto iki penkių valandų vakaro, o grįžusi namo dar gamina vakarienę, plauna indus, išneša šiukšles, ji galiausiai pervargsta. Ji tikrai nebenorės sekso! Ji taip pat nesijaus vertinama šiose kitose gyvenimo sferose.

A. M.: Taip, visiškai.

Z. Z.: Taigi pasistenkite, kad jūsų partnerė būtų laiminga, patenkinta ir jaustų jūsų pagalbą už miegamojo ribų. Tuomet tai atsispindės ir miegamajame. Tai padės sukurti sąlygas ir aplinką, kuriai esant, ji norės mylėtis.

Visuomet apgaudinėdavau moteris, su kuriomis susitikinėdavau. Tačiau dabar aš atsiverčiau į tikėjimą ir noriu būti ištikimas merginai, su kuria pradėjau draugauti. Tačiau net nežinau, kaip būti monogamiškam. Prašau, padėkite.

A. M.: Na, pirmiausia, monogamija ir apgaudinėjimas nėra priešingybės. Tai svarbu įsidėmėti. Tačiau manau, kad labai svarbu išsiaiškinti, kodėl jūs apgaudinėjote savo merginas. Ar neištikimybė sukeldavo kokias nors erotines pasekmes? Atsakymas į šį klausimą suteiktų daug informacijos apie tai, ko norite pasiekti su naująja partnere.

Z. Z.: Būtent! Kodėl jūs apgaudinėdavote? Ar tai susiję su baime būti paliktam? Gali būti, kad jums patinka jaudulys, kylantis tuomet, kai darote kažką netinkamo su kitu žmogumi. Jeigu jums patinka būti „išdykusiam“, galite įtraukti šį elementą į savo seksualinį gyvenimą su dabartine partnere. Galbūt jūsų netenkina seksas su partnere ar jūs nejaučiate emocinio artumo savo partnerei ir ieškote jo kitur. Kartais toks elgesys visai neturi tokių gilių šaknų. Kartais tiesiog trūksta sekso su kitais žmonėmis. Kad ir kokios būtų priežastys, jūs turite jas išsiaiškinti.

A. M.: Neištikimybė yra kažko kita simptomas. Ir jums reikia išsiaiškinti, kas tas „kita“ yra. Manau, kad pirmiausia reikėtų nuspręsti, kaip galite atsiskleisti šiuose santykiuose su šiuo asmeniu. Žinau, kad apgaudinėjau, nes supratau, kad nemėgstu monogamijos. Ji buvo ne man. Ir tai buvo labiau susiję su mano tapatumu, o ne individualių santykių problemomis. Ir man tai buvo svarbi informacija. Tačiau gali būti ir taip, kad jus kankina kokie nors kompulsiniai sutrikimai ar net kažkas, kam reikėtų medicininės pagalbos. Egzistuoja daug žmonių, kurie turi kompulsinių sutrikimų ir pasitelkia seksą, kaip priemonę išsilieti. Taigi, svarbiausias dalykas yra išsiaiškinti neištikimybės priežastis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)