„Jaučiausi sumišusi, nelaiminga. Pradėjau ieškoti kitų būdų pajusti emocinę pilnatvę ir galiausiai užmezgiau romaną su kitu vyru“, - sako Kelly.

Jos neištikimybė Danui buvo skaudus smūgis.

„Kai apie tai sužinojau, buvau priblokštas ir labai piktas“, - sako jis.

„ABC News“ atlikta apklausa parodė, kad 15 proc. sutuoktinių yra buvę neištikimi. „Journal of Sex Research“ duomenimis, neištikimi buvo 25 proc. vyrų ir 15 proc. moterų.

Kelly romanas vos nesugriovė jųdviejų santuokos, bet galiausiai suartino ją su vyru.

„Mūsų santykiai dabar daug tvirtesni, - teigia sutuoktiniai. – Sužinojome daug dalykų apie vienas kitą ir apie save.“

Kelly pusmečiui išsikraustė iš namų, o paskui įtikino vyrą suteikti santuokai dar vieną šansą. Pora išvažiavo į stovyklą, skirtą poroms, bandančioms išsaugoti santuoką, ir grįžo namo daug ko išmokę.

„Ar patarčiau sekti mano pavyzdžiu? Tikrai ne, – sako ji. – Ar mes dabar būtume kartu, jei tai nebūtų nutikę? Nemanau. Esu įsitikinusi, kad būtume jau seniai išsiskyrę.“

Panašių pavyzdžių galima rasti ir tarp garsenybių. Prisiminkite Billą Clintoną ir Hillary Clinton, Billą ir Camille Cosby, Franką ir Kathie Lee Gifford.

„Dažnai būna taip, kad neištikimybė priverčia žmones susimąstyti, kas jų santuokoje ne taip ir paskatina kažką keisti“, - sako psichiatras Keith Ablow.

Pasak jo, neištikimybė gali paskatinti sutuoktinius permąstyti savo poreikius ir pakurstyti priblėsusią aistrą.

„Nesakau, kad turite pamiršti, - sako K. Ablow. – Svarbiausia yra suvokti, kad santuoka – tai gyvas organizmas, kurį reikia nuolat maitinti“.

Psichologė ir žurnalo „Men‘s Fitness“ sekso ir santykių skyrelio redaktorė Belisa Vranich sako, kad dažnai išdavystė būna tokia skaudi, kad poros nesugeba su ja susidoroti.

„Kartais neištikimybė yra paskutinis šiaudas, istorijos pabaiga“, - sako B. Vranich.

Tačiau kartais, pasak K. Ablow, neištikimybė padeda atversti naują švarų lapą.

Ir K. Ablow, ir B. Vranich sutinka, kad kai kurios poros neištikimybę vertina kaip ženklą, kad jiems reikia skirtis.

„Jei kuris nors partneris yra nuolat neištikimas ir sąmoningai ar nesąmoningai leidžia antrajai pusei tai žinoti, jam tikriausiai mažai rūpi sutuoktinio jausmai, - sako K. Ablow. - Jei vienas sutuoktinių nenori bendradarbiauti siekiant išsaugoti santuoką, ji greičiausiai ir nebus išsaugota“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (708)