Viskas, regis, buvo tobula, jūs abu su kaupu investavote į santykius, ir staiga – bam! Viskas sugriuvo. Kodėl jis išėjo? Štai septyni galimi atsakymai, svetainėje marieclaire.ru rašo psichologė ir knygos „He’s Not That Complicated“ autorė Sabrina Alexis.

Jis nejaučia, kad jį branginate

Jei kada nors gyvenime domėjotės vyrų psichologija (bent paviršutiniškai), tikriausiai žinote: vyrai ne pageidauja, bet tiesiog trokšta pripažinimo. Jeigu jie jo nesulaukia, jų buvimas šalia tampa beprasmis ir jų siela tiesiog apmiršta. Na, ne viskas taip dramatiška, bet jei kalbėsime rimtai, nepamirškite: vyrą šalia moters išlaiko jausmas, kad jis jai yra reikalingas. Jeigu jis pajus, kad jo nevertinate, jis išeis, kad ir kaip jus mylėtų.

Šiuo atveju vien tik pasakyti „ačiū“ neužtenka. Turite širdingai vertinti viską, ką jis daro dėl jūsų, palaikyti jo tikslus, ambicijas ir troškimus. Taip, galbūt jūsų nuomonė kažkur nesutaps ir jums atrodys, kad tiesiog nėra už ką jį girti. Tačiau taip elgtis yra klaidinga, nes kad ir koks būtų rezultatas, jo pirminiai ketinimai buvo teigiami.

Kai dirbau ties savo knygomis ar straipsniais, šia tema kalbėjausi su begale vyrų – ir didžioji dauguma man prisipažino, kad jie paliko savo mylimas moteris, kai tik juos paleido jausmas, jog yra joms reikalingi. Jiems tiesiog daugiau nebepatiko tokie santykiai. Istorijos pabaiga.

Jūs pasikeitėte

Žinoma, kai dvi širdys pradeda plakti vienu ritmu, gyvenimas pradeda keistis. Jūs tampate vienas kitam šeima, jūsų santykiai įgauna stabilumo. Tačiau tai nereiškia, kad dabar galima nebesistengti.
Tuoj paaiškinsiu, ką turiu galvoje. Jei dabar jūsų santykiai smarkiai skiriasi nuo tų, kokie buvo santykių pradžioje, laikas susimąstyti. Saugodami „prisiminimus apie praeitį“, galite išlaikyti santykiuose kibirkštį, tuos ypatingus jausmus, kuriuos jautėte ką tik įsimylėję vienas kitą. Smegenys prisimins tas emocijas, kurios užplūdo ką tik susipažinus, ir toliau kurstys susidomėjimą partneriu net po penkerių, dešimties ir dvidešimties metų.

Taip pat labai svarbu tiesiog rūpintis savimi – daugelis iš mūsų pradedame šito nepaisyti, kai pradedame manyti, kad mūsų meilė jau atlaikė visus išbandymus. Žinoma, niekas neprašo visada atrodyti pasipuošus (atsipalaiduoti yra normalu), tačiau savęs pamiršti negalima. Jūs pati labiau pasitikėsite savimi, o ir partneris nuolat jaus susidomėjimą.

Žinoma, nebūtina stačia galva grįžti 20 metų atgal. Tačiau vis tiek stenkitės nuolat prisiminti, kaip elgiatės, kai jis jus įsimylėjo, ir kaip elgiatės dabar. Vyrai atleidžia moterims natūralius senėjimo procesus ar papildomus kilogramus po nėštumo. Tai, ko jie neatleidžia, yra apatija.

Jis jaučia, kad su juo esate nelaiminga

Tai susiję su baziniu vyro poreikiu jaustis reikalingam. Grubiai tariant, logika tokia: jei esate juo nepatenkinta, vadinasi, jums jo nereikia. Taigi jis jus paliks – kad ir kokia nuostabi bebūtumėte.
Ir, priešingai, jei vertinsite viską, ką jis dėl jūsų daro, jis pradės jaustis esąs svarbus. Be to, jis jaus poreikį tobulėti, kad būtų dar geresnis. O tai visuomet yra geras ženklas.

Kita vertus, nesitikėkite, kad paversti jus laiminga yra jo pareiga. Jūsų jausmai yra jūsų jausmai. Jo užduotis, žvelgiant jo akimis, yra užtikrinti, kad jo buvimas ar bet kokie jo veiksmai būtų jums reikšmingi pačia pozityviausia prasme. Kitaip tariant, jei būsite vienodai laiminga tiek su juo, tiek be jo, jis išeis.

Jūsų bendravimas yra ištisas konfliktas

Jei partnerių bendravimą nuolat lydi konfliktai ir ginčai, jų santykiai virsta sunkiai pakeliama našta. Paprastai taip nutinka tuomet, kai abu partneriai savo sąjungą regi kaip vienintelį įmanomą laimės šaltinį, o ne semiasi pozityvumo iš išorės ir atsineša jį į namus.

Patikėkite, moteris, kuri laukia, kol bus laiminga, vyrui tampa našta.
Tarp vyrų beveik nebūna neurotikų, nes jų logika yra itin paprasta: reikia vengti tai, kas bloga, o ugdyti gėrį. Taip, visiems būna sunkių laikotarpių – naivu manyti, kad jūsų pora niekada su tuo nesusidurs. Tačiau jei negatyvumas ir amžinos problemos tapo jūsų kasdiene realybe, reikia imtis veiksmų. Priešingu atveju labai greitai išsiskirsite.
Jūsų nesieja bendri tiksliai

Nenuvertinkite šio faktoriaus. Galbūt kažkada nusprendėte, kad „meilė ištvers visus sunkumus“, tačiau čia svarbu suprasti, kad skirtingos vertybės yra viena sunkiausiai įveikiamų kliūčių. Per mano gyvenimą išsiskyrė daugybė porų ir daug skyrybų įvyko dėl akivaizdžios priežasties, kurią abu partneriai buvo nusprendę ignoruoti. Neabejokite: anksčiau ar vėliau ji išlys.

Vienas mano geras draugas paliko savo mylimąją likus kelioms dienoms iki numatytų piršlybų. Mergina buvo daili, bet, deja, ji pernelyg mėgo leisti pinigus visokiems mažmožiams, o mano draugas, atvirkščiai, mėgo taupyti, nes jaučiasi stabiliai tik tuomet, kai turi finansinį užnugarį. Žinoma, jie galėjo rasti kompromisą, bet nė vienas iš jų nenorėjo nusileisti.

Skirtingi gyvenimo tikslai gali pasireikšti įvairiai: noru ar nenoru turėti vaikų, pirmenybe gyvenimui mieste arba kaime, religiniais įsitikinimais ir kt. Jei iš anksto neatskleisite savo vertybių ir nesutarsite dėl kompromisinio sprendimo, veikiausiai jums niekas nepavyks. Būkite realistai ir nemanykite, kad viskas išsispręs savaime.

Jūs bandote jį pakeisti

„Aš jį pakeisiu“ yra bene didžiausia visų moterų mąstymo klaida. Kad ir kokia taktiška bebūtumėte, jis vis tiek pajus, kad bandote jį teisti ir paversti tuo, kuo jis nėra, arba – dar blogiau – tuo, kuo jis nenori būti.

Nesiginčysiu: mes turime fenomenalių gebėjimų pakeisti savo mylimuosius. Tačiau vis tiek nepamirškite palikti vyrui savo asmeninės erdvės, kad jis pats galėtų tobulėti. Nedarykite jam spaudimo, nebambėkite ir jo „negraužkite“ – nuolatinis kaltės jausmas dar niekada neturėjo geros įtakos santykiams.

Jūs nesavarankiška

Jei esate emociškai priklausoma nuo savo vyro, laukite nemalonumų. Paprastai tokie santykiai greitai tampa tokie toksiški, jog tiesiog susprogsta. Patikėkite, niekam nėra malonu nuolat atlikti apsauginės liemenės funkcijas, o juo labiau vyrui, kuris vertina savo laiką ir erdvę. Be to, jei būsite nuo jo priklausoma visose srityse, jis jaus pernelyg didelį spaudimą. Ir išeis. Neišlaikys.

Emocinė prievarta yra labai didelis blogis. Santykiuose su partneriu vertinkite autonomiją, stenkitės tobulėti savarankiškai, kad į savo sąjungą įneštumėte ką nors naujo. Vyrai ne visada sugeba paaiškinti, kas jiems nepatinka. Jie tiesiog tai pajunta ir išeina.

Pabaigai

Jei manote, kad nė viena iš šių priežasčių netinka jūsų situacijai, tuomet, galbūt, vertėtų pagalvoti apie tai, kad jis tiesiog nepakankamai jus mylėjo? Galų gale, žmonių santykiai ne visada paklūsta logikai ar kokiam nors suprantamam paaiškinimui. Tačiau tikrai aišku, kad jei žmonės nuoširdžiai myli vienas kitą, jie kovos už savo sąjungą.

Tačiau meilė – dar ne viskas. Negalima paneigti tokių veiksnių kaip suderinamumas, charakteriai, vertybės. Investuoti į savo jausmus reikia kiekvieną dieną. Kai nustosite tai daryti, viskas sugrius.
Prisiminkite: vyrai išeina ne šiaip sau. Jie išeina jau tuomet, kai nieko nebegalima išgelbėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)