Vyrai taip pat norėjo susitikinėti su daugiau moterų, sakoma „Proceedings of the National Academy“.

Greitieji pasimatymai tampa vis populiarėjančiu būdu susipažinti vienišiams. Jų metu poros turi kelias minutes pažinti vienas kitą.

Mokslininkų teigimu, greitieji pasimatymai siūlo gerą modelį analizuoti tuos veiksnius, kurie svarbūs žmonėms renkantis partnerį kasdieniame gyvenime.

Tyrimo metu dalyvių buvo paklausta, ko jie ieško. Įprastas atsakymas buvo „rasti kažką, kas būtų toks kaip jie“.

Tačiau, tyrinėtojų išvadomis, vyrai dairėsi patrauklesnių moterų, o moteris traukė materiali gerovė ir saugumas.

Dar daugiau, vyrai norėjo dar kartą susitikti su vidutiniškai kas antra moterimi, o moterys – tik su kas trečiu vyru.

Pasirinkimas

Tyrimo vadovas Peteris Toddas teigė, kad tyrimas parodė, jog rinkdamiesi partnerius, žmonės elgiasi pagal tam tikrus modelius.

„Nors žmonės gali didžiuotis, jog yra labai patobulėję, dauguma vis dar elgiasi kaip tipiški neandertaliečiai, kai kalbama apie partnerių pasirinkimą. Evoliucijos teorijos teigia, kad vyrai ir moterys ieško skirtingų dalykų, ir kai pažvelgiame į žmonių pasirinkimus, randame tam įrodymų.“

Dr. Glenn Wilson, Londono psichiatrijos instituto santykių ekspertė, pridūrė: „Gerai žinoma, kad vyrai moteris renkasi pagal pakankamai paviršutiniškus kriterijus, o moterys labiau galvoja apie ilgalaikius santykius ir resursus, kurių reikia vaikui užauginti. Vyrai neretai užmezga santykius tiesiog ieškodami seksualinio nuotykio.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)