Seksas – tai ne maratonas

Daugelį neišpasakytai domina, ar partneris šimtu procentu patenkintas tuo, kas vyksta lovoje. O gal yra kur tobulėti? Gal būtų neprošal šį tą pakeisti? Taip pat yra kitų, bendresnio pobūdžio su intymia gyvenimo puse susijusių klausimų, kuriuos užduoti ne visai drąsu. Argi ne įdomu, kurie – vyrai ar moterys – seksui skiria svarbesnę vietą santykiuose? O kodėl vyrai gali tarti „Ne“ intymumui?

Atsakymą į vieną panašų klausimą pavyko gauti per neseniai pažinčių svetainės „Saucy Dates“ iniciatyva surengtą apklausą. Apklausos dalyviai – beveik 4 tūkst. įvairiose pasaulio šalyse gyvenantys vyrai ir moterys. Visiems buvo pateikti du labai konkretūs klausimai: pirmas – kiek paprastai trunka jų ir partnerio meilės aktas ir antras – kokią to akto trukmę jie laiko idealia. Kaip jau tikriausiai įtariate, netruko paaiškėti, kad realybė labai dažnu atveju neatitinka lūkesčių, rašoma portale besthealthmag.ca.

Kiek nori vyrai ir kiek moterys

Apklausoje dalyvavusios moterys mano, kad seksas vidutiniškai turėtų trukti 25 minutes ir 51 sekundę. Apibendrinus vyrų pateiktus atsakymus, buvo nustatyta 25 minučių ir 43 sekundžių trukmė.

Tai, kad idealios trukmės klausimu abiejų lyčių atstovų nuomonės sutampa, aišku, yra geras ženklas. Tik, kaip bebūtų liūdna, faktinė meilės akto trukmė dažniausiai yra ne tokia, todėl ir vieni, ir kiti, jaučiasi kiek nusivylę.

„Universalus mūsų patarimas visiems – mėgautis tol, kol trunka seksas, o jei atrodo, kad jis baigėsi per greitai, pasimylėti antrą kartą“, – siūlo apklausos organizatoriai.

Apklausos rezultatai parodė dar keletą įdomių dalykų. Tarkim, amerikiečiai vyrai paprastai mylisi ilgiau nei kurios nors kitos šalies atstovai ir jų meilės akto trukmė viršija tarptautinį vidurkį. Kalbant konkrečiau, statistinis 31-ų metų amerikietis seksui vidutiniškai sugaišta 17 minučių ir 5 sekundes. Jungtinės Karalystės vyrams teigiamą įtaką, kaip paaiškėjo daro amžius ir patirtis.

Mylėjimosi trukmės piką jie pasiekia sulaukę 31-ų. Tada jų meilės aktas trunka 16 minučių ir 58 sekundes. Kanadiečiai nedaug skiriasi nuo amerikiečių: tik jaunesnių nei 28-erių metų Kanados vyrų rodikliai stelbia iš kitų šalių gautus duomenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)