Specialistai erogenines zonas skirsto į tris kategorijas:

- pirminės - tos, kurios aptinkamos intymaus gyvenimo pradžioje, tik susipažįstant su savo kūnu. Paprastai visoms moterims būna vienodos;

- antrinės - tos vietos, jautrumas kurioms formuojasi kiekvienai moteriai individualiai, priklausomai nuo intymaus gyvenimo subtilybių;

- pseudozonos - vietos, kurios turi “autorių”, t.y kai jautrumas pasireiškia tik su konkrečiu partneriu.
Toliau išvardintos erogeninės zonos gali būti būdingos kiekvienai moteriai, bet kuriuo išvardintu momentu.

Speneliai

Moters krūtys - viena stipriausių vyrų viliojimo “priemonių”. Tačiau speneliai ir juos supanti aureolė - ypač jautrios vietos. Tai organas, kuris neapkenčia grubumo, tačiau elgiantis su juo švelniai ir atsargiai, gali įsimylėjėliams padovanoti visą skyrių jų sekso romane. Patarimas vyrams - spenelių glamonė - ne ta vieta, nuo kurios reikia pradėti preliudiją. Juos lieskite tuomet, kai moteris jau yra seksualiai susijaudinusi.

Kojų pirštai

Pėdoms ir pirštams tenka nemenkas krūvis. Jos nešioja visą mūsų svorį, todėl spaudimas joms išties didelis. Erotinis kojų pirštų jautrumas - skrynelė, kuri atsidaro nelengvai. Tačiau tai sekso gurmanams skirtas malonumas. Tiesa, moterims juo mėgautis dažnai neleidžia psichologinis barjeras. Nemažai dailiosios lyties atstovių mano, kad kojomis, net ir su nepriekaištingai atliktu manikiūru, vyrus geriau vilioti tik vizualiai.

Šonai

Apie tai, kad moters jautrumas kutenimui apibūdina jos seksualumą, sklando legendos. Tačiau jas galima paaiškinti ir moksliškai. Kūno šonai - tai vietos, kurias lytinio akto metu nevalingai prilaiko partnerio rankos. Beje, oda šiose vietose iš tiesų yra viena jautriausių.

Rankos

Vidinė jų dalis - nuo riešo iki pažastų - labiausiai nuo išorinių poveikių uždara vieta. Kai kuriose musulmonų tautose moteris laikoma buvusi neištikima, jeigu būtent prie šios rankų dalies prisiliečia svetimas vyras.

Plaukai

Retas kuris sugalvotų erogeninių zonų ieškoti galvoje. Tačiau būtent čia nervų galūnių tiek, kiek ir plaukų. Mat kiekvieno plauko svogūnėlio gyvenimą “reguliuoja” nervas. Galbūt todėl bučiuodamas moterį dažnas vyras stengiasi delnus panardinti į jos plaukus. Masažuodamas galvos odą partneris “apšildo” jus prieš daug nekuklesnius prisilietimus.

Pilvas

Pilvo glamonės tradiciškai daugumai moterų asocijuojasi su perėjimu prie oralinio sekso. Tačiau patyrę meilužiai žino, kad šioje moters kūno dalyje verta apsistoti ilgiau. Tačiau bambą galima pavadinti uždrausta zona. Mat ji yra ta vieta, kuri jungia mus su motinos organizmu, todėl erotiniais pojūčiais čia net nekvepia.

Vokai

Vargu ar galima sugalvoti subtilesnę glamonę, nei vokų bučiniai ar švelnūs prisilietimais mylimosios akių srityje. Itin jautri oda ir didelis kiekis nervų galūnių lemia tai, kad ši kūno dalis yra viena intymiausių. Ir jeigu moteris leidžia vyrui bučiuoti akis, reiškia, jis jai - daugiau nei tik sekso partneris.