Išėjusi į pensiją 73 metų amžiaus buvusi kalėjimo prižiūrėtoja Gayle McCormick buvo šokiruota, kai pietaujant su draugais jos vyras atskleidė planuojantis balsuoti už prieštaringai vertinamą tuometinį respublikonų kandidatą Donaldą Trumpą.

Moteris, kuri prisipažino pasijutusi apgauta, pasakojo: „Tai, kad jis galėtų balsuoti už Donaldą Trumpą, mane visiškai sužlugdė. Pasijaučiau taip, lyg būčiau save apgaudinėjusi. Tai tarp mūsų atvėrė kai kuriuos dalykus, su kuriais prieš tai nebuvau susidūrusi.“

„Supratau, kaip toli savo gyvenime esu nuėjusi, pritardama tokiems dalykams, kuriems niekada nebūčiau pritarusi būdama jaunesnė“, - pridūrė moteris.

Pensininkė Gayle McCormick, kuri įvardina save kaip demokratę, pasvirusią socializmo link, neseniai išsiskyrė su savo konservatyvių pažiūrų vyru.

Kai kurie JAV gyventojai vis dar jaučia nuoskaudą dėl vieno iš labiausiai kurstančių nesantaiką prezidento rinkimų šalies istorijoje.

Naujienų agentūros „Reuters“ ir rinkos tyrimų agentūros „Ipsos“ apklausos rezultatai parodė, kad bedugnė tarp respublikonų ir demokratų vis didėja, o žmonių skaičius, kurie ginčijasi su šeimos nariais ir draugais dėl politikos, išaugo nuo 6 iki 39 proc.

Apklausos, kurioje dalyvavo daugiau nei 6,000 žmonių, metu taip pat paaiškėjo, kad dėl rinkimų 16 proc. apklaustųjų nustojo bendrauti su savo šeimos nariu ar draugu. Be to, 17 proc. žmonių prisipažino užblokavę šeimos narį ar draugą socialiniuose tinkluose.