Mokslinis tyrimas rodo – iš tiesų į neištikimybę labiau linkę impulsyvūs žmonės ar turėję didesnį skaičių seksualinių partnerių, skelbia independent.co.uk.

Kiekvieni santykiai unikalūs, vis tik Kvinslando universiteto mokslininkai, atlikę tyrimą, padarė išvadą – tam tikri veiksniai lemia tai, kad žmogus bus labiau linkęs į neištikimybę.

Kaip rašoma leidinyje „British Journal of Psychology“ išpublikuotame tyrime, impulsyvūs žmonės gali nusukti į kairę paprasčiausiai todėl, kad elgiasi daug negalvodami, dažnai akimirksniu pasiduoda kilusioms emocijoms ir mintims.

Antra kategorija – praeityje nemažai seksualinių partnerių turėję žmonės. Jie linkę į neištikimybę ir dairosi kitų partnerių, nes seksualinio gyvenimo srityje jiems jau susiformavę tam tikri įgūdžiai, teigia tyrėjai.

„Tyrimo metu paaiškėjo, kad dalyviai, turėję seksualinį intymumą su didesniu skaičiumi žmonių, jaučiantys stipresnį polinkį seksualiniams santykiams ir bučiniams ne vien su savo partneriu. Tai gali būti susiję su jų gebėjimu greičiau pastebėti galimus seksualinius partnerius ar jų pranašumus“, – rašoma tyrime.

Siekdami geriau suprasti, kokie veiksniai pastūmėjo individus į neištikimybę, tyrėjai analizavo 123-ų heteroseksualių porų (17–25 m. amžiaus) santykius.

Nieko stebėtino, kad dažniausiomis neištikimybės priežastimis tyrėjai įvardino susilpnėjusį ryšį su partneriu ir sumažėjusį pasitenkinimą santykiais. Be to, jų duomenimis, santykių trukmė ir partnerių tarpusavio ryšio stiprumas minimaliai susiję su neištikimybe.

Dar viena įdomi tyrėjų padaryta išvada – neištikimi vyrai eis iki pat seksualinių santykių, o bučiuotis ne su partneriu linkę tiek vyrai, tiek moterys.

Jei jums teko patirti neištikimybę, žinokite – tai gali duoti naudos. Ankstesnis tyrimas atskleidė – partnerių apgaudinėtos moters galiausiai pasimoko iš šių patirčių ir išmoksta ateityje pasirinkti tinkamesnius partnerius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)