„Power of Positivity“ svetainė pasakoja, kaip tai susiję ir kiek reikia mylėtis, kad taptume sumanesni.

Tyrimai parodė, kad reguliarus seksas – mažiausiai kartą per savaitę – gerina smegenų veiklą. Neurobiologijos mokslų profesorius Barry Komisarukas tvirtina, kad „orgazmas suaktyvina smegenų kraujotaką, kuri savo ruožtu aprūpina smegenis visomis būtiniausiomis medžiagomis ir deguonimi“.

Koventrio ir Oksfordo universitetų mokslininkai padarė išvadą, kad suaugę žmonės, kurie mylisi mažiausiai kartą per savaitę, pasiekia geresnių rezultatų atminties ir sklandaus kalbėjimo testuose.

Tyrime, kuris buvo paskelbtas leidinyje „The Journals of Gerontology, Series B: Psychological and Social Sciences“, dalyvavo 73 žmonės nuo 53 iki 80 metų. Jei jums atrodo, kad šis tyrimas buvo pernelyg mažo masto, tai galime pasakyti, kad jis rėmėsi kita studija, kuri buvo atlikta 2016 metais. Ji nustatė, kad seksualiai aktyvūs vyresnio amžiaus žmonės geriau atlikdavo įvairius kognityvinius testus, negu tie, kurie visai nesimylėdavo. Taigi naujausias tyrimas tik patvirtino tai, kas jau buvo pastebėta: seksas gerina protinę veiklą ir suteikia žmonėms daugiau sumanumo.

Labai svarbu tęsti šio reiškinio tyrinėjimus. Priežastys, kodėl seksas ir protinė veikla yra susiję, vis dar nežinomos. Mokslininkai spėlioja, kad priežastys gali būti susijusios su kokiu nors biologiniu elementu, bet konkretaus atsakymo jie dar neturi. Aišku tik viena: tie vyresnio amžiaus žmonės, kurie mylisi dažniau, geriau atlieka intelekto testus. Ir nors daugelis žmonių nenori sutikti, kad seksas po tam tikros amžiaus ribos gali būti reguliarus ir sveikas, šie tyrimai įrodo, kad jis ne tik yra įmanomas, bet ir pageidautinas!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (521)