Atostogų seksas iš tiesų yra malonesnis ir labiau tenkinantis, iš dalies dėl išorinių veiksnių: jūs esate naujoje vietoje ir neturite jokių pareigų (dažniausiai net nesigaminate sau maisto!), todėl galite skirti daugiau dėmesio šalia esančiam žmogui, rašo shape.com.

Deja, dauguma mūsų neturi laiko ar pinigų leistis į tolimą užsienio šalį, vos tik pajutę, kad seksualinis gyvenimas ima vėsti. Laimei, galima improvizuoti atostogų seksą namuose – tereikia sukurti naujovių, spontaniškumo ir glaudaus tarpusavio ryšio atmosferą.

Nebūtina net laukti laisvadienių (nors, žinoma, galite susiplanuoti sekso savaitgalį). Štai kaip galite įžiebti atostogų sekso kibirkštį, kai turite laisvą savaitę arba tik vieną naktį be vaikų.

Nustokite planuoti seksą

Kasdienybė kupina rutinos, ir seksas neretai tampa jos dalimi. Bet kai atostogaujame, pamirštame apie visas rutinas – iš dalies dėl to atostogų seksas ir yra toks jaudinantis, sako seksologė Jane Greer, parašiusi knygą „What About Me? Stop Selfishness from Ruining Your Relationship“.

J. Greer siūlo susiorganizuoti laisvą pusdienį ir praleisti jį dviese – tinginiaukite ir nieko neveikite, o jei kils noras, pasimylėkite. „Mylėkitės, kai tik vienam iš jūsų kils noras. Taip imituosite atostogų nuotaiką, kai seksas būna nežabotas ir kai mylimės tada, kai kyla noras“, – sako ji.

Nebijokite susitepti

Nukeliavę į egzotišką vietą paprastai gyvename viešbučio kambaryje, kurio mes patys neturime tvarkyti. Tai, kad nereikia jaudintis dėl pasekmių, jei, pavyzdžiui, miegamojo gyvenimą bandome paįvairinti, tarkim, plakta grietinėle, gerokai palengvina naštą, todėl labiau susikoncentruojame į seksą, į partnerį ir į tarpusavio ryšį, sako licencijuota santuokos ir šeimos terapeutė Kat Van Kirk, parašiusi knygą „The Married Sex Solution“.

Natūralu – daug lengviau susikoncentruoti į savo vyriškį, kai nereikia galvoti apie paklodes, kurias reikės po to skalbti. Jei namuose neturite namų tvarkytojos, nelengva viską susitvarkyti patiems. K. Van Kirk pataria miegamajame turėti medžiaginę dušo užuolaidą, kurią galima būtų užmesti ant lovos, kai ateina laikas nežabotam, netvarkingam seksui be pasekmių.

Miegamasis turi tapti zona be įrenginių

Kai išvykstame atostogų, automatiškai atsiribojame nuo technologijų (nes kam įdomios „Instagram“ nuotraukos, kai visus vaizdus gali matyti gyvai?). Tokia skaitmeninė detoksifikacija padeda mums jausti ryšį su šalia esančiais žmonėmis – o tokios emocijos tik dar labiau pakursto aistrą.

„Kai esate įbedę nosį į savo telefoną, nesate ryšyje su jus supančiais žmonėmis, – sako K. Van Kirk. – Jei telefoną laikote šalia lovos, net jei jo garsas išjungtas, jam suvibravus, jūsų dėmesys persikels nuo šalia esančio žmogaus į įrenginį.“

Patarimas: susitarkite, kad miegamasis yra zona be įrenginių. Jokių telefonų, planšetinių kompiuterių, televizorių. Tai turi galioti ne tik savaitgalį, bet visada. Bent jau lovoje negali būti jokio dirbtinio intelekto. Seksas ne tik pagerės, bet ir padažnės, sako K. Van Kirk. Nes, galiausiai, ką daugiau veikti lovoje, kai nėra telefono?

Pamirškite lovą

Naujovės paįvairina gyvenimą, bet tai nereiškia, kad norint jas atrasti, reikia nukeliauti į pasaulio kraštą. „Paprastai, kai darome bent kažką kitaip – pavyzdžiui, mylimės lovoje, tik atvirkščiai, kai galvos ten, kur anksčiau būdavo kojos, – atsiranda naujumo jausmas, kuris ir suteikia atostogoms žavesio“, – sako K. Van Kirk.

Tačiau nebūtina išvykti į visiškai kitą vietą, galite namuose rasti naują vietą seksui, pavyzdžiui, galite tai daryti automobilyje, svetainėje ant sofos arba palapinėje savo kieme.

„Nebūtinai daryti viską nuo pradžios iki galo vienoje vietoje, – sako K. Van Kirk. – Galite pradėti glamones automobilyje, o pratęsti namuose, arba užsiimti oraliniu seksu maisto sandėliuke – naujos aplinkybės paskatins atsaką – dopamino išsiskyrimą.“

Nors seksas duše atrodo nuvalkiota idėja, neatmeskite jos. Juk jūsų dušas naujas, jį lengva išplauti ir jis gana privatus, net jei turite vaikų – trys privalumai viename.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)