Net šiuolaikinių technologijų gausa (nuo programos „Skype“ iki programėlių, pranešančių apie jūsų buvimo vietą) kartais įsimylėjėlių neišgelbėja nuo skausmingo išsiskyrimo. Tačiau, pasirodo, laikinas išsiskyrimas gali ne tik nesugriauti santykių, bet, priešingai, juos net sustiprinti ir suteikti jiems daugiau harmonijos. Tad kaip išsaugoti meilę per atstumą?

Raskite pliusų

Psichologai tvirtina, kad santykiai per atstumą – ne tik nejuokingas poros tvirtumo išbandymas, bet ir veiksminga abipusio supratimo, kantrybės ir meilės mokykla. Štai Kornelio universitete atliktas tyrimas atskleidė, kad 63 procentai kartu gyvenančių porų savo santykius laiko mažiau patvariais nei įsimylėjėliai, kurie priversti gyventi atskirai.

Priežastis labai paprasta. Pasirodo, būdami toli nuo mylimo žmogaus mes prisimename, kad santykiai – tai darbas, reikalaujantis kasdieninių pastangų. Mes stengiamės būti dėmesingi, jautrūs, girdėti vienas kitą, dalintis savo jausmais, skirti vienas kitam laiką – kitaip tariant, mokomės to, ko vengiame gyvendami viename bute.

Tyrimo autoriai tvirtina, kad kartu gyvenantys įsimylėjėliai gali kelias dienas iš eilės būti vienoje erdvėje, žiūrėti televizorių, kartu pusryčiauti ir vakarieniauti, tačiau taip ir nerasti penkių minučių nuoširdžiam pokalbiui. Atsidūrę už šimtų kilometrų vienas nuo kito, mes esame priversti dėti pastangas, kad mūsų bendravimas būtų nuoširdesnis, įdomesnis ir glaudesnis. Dėl to, kad ir kaip paradoksaliai tai skambėtų, tampame artimesni vienas kitam.

Planuokite ateitį

Pats išsiskyrimas yra kankinantis dalykas, tačiau nežinomybė jį padaro tiesiog nepakeliamu – vadinasi, jums būtina sukaupti drąsą ir iš anksto sudėti taškus ant „i“. Sąžiningai atsakykite sau į klausimą, kiek iš esmės jums svarbūs šie santykiai? Ar sugebėsite dėl jų atsisakyti gundančio darbo pasiūlymo, kuris gali tapti jūsų ilgos stažuotės rezultatu?

Ar šie santykiai bus pakankama priežastis grįžti po to, kai jūs, pragyvenę kitame mieste kelis mėnesius, sukaupsite nemažai naudingų pažinčių ir kontaktų? Kalbėkite apie ateitį, kurkite planus – žinodami, kad išsiskyrimas laikinas, ilgėtis mylimojo ir skaičiuoti dienas iki laimingo susitikimo kur kas paprasčiau, nei būti nežinomybėje ir kankintis dėl pavydo, abejonių ir baimių.

Skirkite pasimatymus

Taip, taip, būtent pasimatymai padės išsaugoti meilę per atstumą – nors ir virtualūs, už tūkstančių kilometrų vienas nuo kito. Tegul jūs neturite galimybės kartu pažiūrėti gerą filmą, apsikabinę gulėdami ant sofos po apklotu, tačiau išsirinkę abiem patinkantį filmą galite tuo pat metu jį žiūrėti ir eigoje keistis savo įspūdžiais.

Esant norui, pasinaudoję „Skype“ programa, kartkartėmis galite surengti bendrą romantišką vakarienę: užsidekite žvakes, apsirenkite vakarinę suknelę, įsijunkite atpalaiduojančią melodiją – ir mėgaukitės mylimojo kompanija, net jeigu jis yra kitapus ekrano.

Apsiginkluokite kantrybe

Jeigu gebėjimas pasitikėti ir nekontroliuoti nėra stipriausia jūsų savybė, tai išsaugoti meilę per atstumą jums bus kur kas sunkiau. Jokios net ir pažangiausios technologijos jums nepraneš, kur konkrečiai yra jūsų mylimas žmogus ir kuo jis užsiėmęs, kai nekalbate su juo telefonu ar „Skype“.

Vadinasi, pretekstą pavyduliavimui ir nerimui galima rasti kiekvieną dieną. Jeigu nenorite sugriauti santykių pagrindo neturinčiais skandalais, paprasčiausiai prisiminkite faktą, kad jūsų mylimas žmogus leis laiką – taip pat ir laisvalaikį – su kitais žmonėmis, ir geriausia, ką galite padaryti, tai pasitikėti juo, nebandydami kas sekundę kontroliuoti situaciją.

Būkite išradingi

Jeigu norite išsaugoti meilę per atstumą, stenkitės rasti naujų būdų parodyti mylimam žmogui dėmesį ir išsaugoti artumo jausmą. Vietoj įprasto „nuobodžiauju“, išsiųskite jam asmenukę, kurioje vilkite jo mėgstamus marškinėlius; padėdama susidėti jam daiktus, paslapčia drabužių kišenėse paslėpkite raštelius su maloniais žodžiais – jam bus labai malonu juos suradus.

Pagaliau pabandykite kartu rašyti bendrą jūsų gyvenimo per atstumą tinklaraštį – jis gali būti prieinamas jums abiem arba atviras ir jūsų draugams – publikuokite jame kasdienines pastabas, dalinkitės nuotraukomis ir vaizdo įrašais. Tai padės nors šiek tiek kompensuoti jūsų bendrų įspūdžių ir artumo pojūčio trūkumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)