Dabar mes esame vedę jau šešis metus ir neseniai sužinojau, kad jo mėgstamas slaptažodis yra jos vardas. Mane tai šokiravo. Kai pabandžiau jam dėl to papriekaištauti, jis pagrasino, kad mane paliks. Aš atsitraukiau. Tačiau jaučiuosi sugniuždyta ir liepsnoju iš vidaus. Iš pradžių jo slaptažodžiai buvo kitokie. Kas paskatino jį pasirinkti jos vardą?

Specialisto komentaras

Tai įdomi istorija, galinti turėti dvejopą paaiškinimą. Kuris iš jų yra teisingas, aš nežinau, „The Guardian“ svetainėje į skaitytojos laišką atsako konsultantė etikos klausimais Eleanor Gordon – Smith iš Prinstono universiteto.

Vienas paaiškinimas būtų tas, kad jūsų vyras prieš santuoką turėjo rimtų ir labai svarbių santykių. Jie prisidėjo prie to, kad jūsų vyras taptų tuo žmogumi, kurį pamilote. Buvusios merginos vardo naudojimas slaptažodžiams jums atrodo netoleruotina išdavystė, nors jūsų santuokai jokio realaus pavojaus tai nekelia – kad ir kaip tai jus gąsdintų ar keltų jums pavydą. Mane, pavyzdžiui, labiau neramina tas faktas, kad šį slaptažodį sužinojote aplinkiniais keliais, o ne iš savo vyro lūpų.

Kita vertus, šis slaptažodis yra jo buvusios merginos vardas. Ką galėtų reikšti toks veiksmas, šiek tiek primenantis mylimosios vardo apvedžiojimą sąsiuvinyje ir širdeles paraštėse? Kai mėginate apie tai su juo pasikalbėti, pasijuntate nemylima – tarsi dalyvautumėte varžybose su jo nostalgišku tobulų santykių vaizdiniu. Jis tarsi atsako, kad tai yra normalu, ir jeigu jūs pati būtumėte turėjusi tokių svarbių santykių, tai suprastumėte. Galbūt jis bando parodyti, kad keldama tokias scenas, jūs tampate vis mažiau ir mažiau verta būti su juo.

Jūsų atveju problematiška tai, kad nežinote, kuris variantas yra teisingas. Jei teisingas antrasis, jums reikėtų išeiti arba kelis kartus griežtai jį įspėti. Tačiau jei teisingas pirmasis variantas, jūs sugadinsite ne tik gerus savo, bet ir visus būsimus jo santykius. Taigi jums tenka svarstyti, kas yra blogiau: pasirodyti pavydžiai ir pamišusiai, ar būti ignoruojamai.

Geriausias būdas sužinoti, kaip yra iš tikrųjų – labai nuoširdžiai ir atvirai su juo pasikalbėti, atskleidžiant, kokias baimes tai jums kelia.

Pykčiai kyla tuomet, kai mes išreiškiame savo nerimą kontrolės kalba. Stenkitės nevartoti tokių išsireiškimų kaip „tai verčia mane manyti, kad tau manęs neužtenka“ ar „tu negali su ja kalbėtis“. Tai tik skatina jį prieštarauti ir įsižeisti. Verčiau stenkitės akcentuoti savo tikslus: „Jei nori, kad aš jausčiausi mylima ir saugi, man padėtų, jei tu… “ Stebėkite, ar jis bus pasiryžęs į jus atsižvelgti: parodyti mūsų mylimiems žmonėms, kad jie yra mylimi, neturėtų būti našta.

Kiekvienas asmuo, įsipareigojęs kitam žmogui, turi turėti gyvenimo dalis, kurios yra „mūsų“ ir kurios yra „tik mano“. Jeigu jūsų santykiai nepalieka vietos tai daliai, kuri yra „tik mano“, gana natūralu, kad žmogus atsisuka į ankstesnio gyvenimo prisiminimus – jie padeda pajusti atskirą asmeninę erdvę, kurios reikia pilnavertiškam žmogaus gyvenimui. Tai nėra nesuderinama su gilia meile savo dabartiniam partneriui. Tą patį galima pasakyti apie nostalgiją, pasvarstymus „kas būtų, jei būtų“ ar net kokį užsitęsusį potraukį.

Tačiau su gilia meile savo išrinktajam tikrai yra nesuderinamas sprendimas nedaryti to, ką gali, kad tavo partneris jaustųsi saugus ir mylimas. Tik jūs pati matysite, ar jūsų vyras yra pasirengęs tai užtikrinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)