Moksliškai paaiškinama, kad šiurkščius tankius garbanotus plaukus turinčių vyrų kraujyje yra padidinta testosterono koncentracija, tačiau tai visai nereiškia, kad tokius plaukus turintis vyras pasirodys esantis aistringu meilužiu (deja, mes ne visuomet sugebame pasinaudoti gamtos mums suteiktais privalumais).

Tačiau sociologinės apklausos rodo, kad rinkdamosi partnerį, moterys pasikliauja savo intuicija bei kolektyvinės pasąmonės stereotipais.

Juodaplaukiai

Didžioji dalis silpnosios lyties atstovių prisipažino, kad joms labiau patinka brunetai. Galbūt tai, kad jos renkasi būtent tokios spalvos plaukus turinčius vyrus, gali būti aiškinama pasąmonės orientacija: tamsus genas yra dominuojantis, tamsiaplaukių yra gerokai daugiau, vadinasi jie yra vaisingesni ir jiems labiau sekasi intymioje srityje. Be to, Viduržemio jūros tipo vyrai (ryškūs brunetai italai ir ispanai) yra žinomi savo audringu temperamentu. Galbūt dėl to brunetai yra tokie patrauklūs moterims.

Blondinai

Natūralūs blondinai visuomet buvo retenybė, kadangi šviesus genas yra recesyvinis. Šia prasme gamta apdovanojo šviesiaplaukius ypatingu išskirtinumu. Galbūt blondinai moterims asocijuojasi su aukštais šiauriečių tipo gražuoliais (norvegais, švedais), kurie žinomi savo švelniu, tačiau ryžtingu charakteriu. Be to, šviesūs plaukai yra aukšto lygio vaisingumą lemiančio estronego kraujyje rodiklis.

Rudaplaukiai

Genetiškai rudaplaukiai yra temperamentingo tamsaus geno ir švelnesnio šviesaus geno harmoningos jungties pavyzdys. Kaštoninė plaukų spalva nėra tokia pastebima, kaip ryški šviesi ar tamsi, todėl vyrai stengiasi patraukti moteris geromis savybėmis. Apklausoje dalyvavusios moterys pastebėjo šatenų charakterio pusiausvyrą, mandagumą ir galantiškumą.

Pliki

Ketvirtoje vietoje pagal patrauklumą moterims yra plikagalviai vyrai. Kai kurie žmonės mano, kad pliki vyrai yra gerokai temperamentingesni ir darbštesni, nei turintys vešlią šukuoseną. Toks tvirtinimas yra teisingas tik tuo atveju, jei žmogus pradėjo plikti gana anksti ir taip įvyko dėl padidinto vyriškų hormonų kiekio. Kai kurioms moterims plaukais nepadengtas viršugalvis atrodo jaudinantis, kitos plikai skustą galvą laiko jos savininko drąsos ir ekstravagancijos simboliu.

Raudonplaukiai

Kalbant apie moteriškos giminės dėmesį, šios spalvos plaukų savininkams nepasisekė labiausiai iš visų. Galbūt tai galima paaiškinti susidariusiu stereotipu: dar nuo Šekspyro laikų raudoni plaukai asocijavosi su apgaule – moterims apsukrumas tinka, o nuo vyrų jis atstumia. Tačiau tai labai subjektyvus vertinimas, kadangi keltų kariai, kurie labai išsiskyrė savo bebaimiškumu ir audringu charakteriu, turėjo ugninės raudonos spalvos plaukus.

Tačiau nereikia pamiršti, kad sociologinės apklausos ne visuomet atskleidžia visą esmę. Dažnai tam tikro vyrų tipo pasirinkimą lemia mada. Todėl nuo kinematografo atsiradimo iki pat 1980-ųjų romantiniuose filmuose herojus meilužius ir gundančius piktadarius vaidino brunetai (Gregory Peckas, Clarkas Gable‘as, Alenas Delonas). Naujais laikais atsirado naujas herojaus-meilužio tipas (blondinai Dolphas Lundgrenas, Bradas Pittas, Davidas Beckhamas).

Paprasčiau sakant, renkantis vyrą nereikėtų vadovautis mados tendencijomis, galų gale juk gyvendami kartu turėsime ne tik kasdien žavėtis juo, bet ir vaikus kartu auginti. Išmintinga gamta sutvarkė taip, kad mus neišvengiamai traukia priešingo genetinio tipo vyrai. Kuo labiau skiriasi tėvų genotipas, tuo sveikesnis ir ištvermingesnis bus jų kūdikis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)