Straipsnyje, skelbiamame žurnale „Evolution and Human Behavior“, Teksaso universiteto absolventė Cari Goetz ir jos komanda nagrinėja vadinamąją seksualinės eksploatacijos hipotezę – idėją, jog vyrai genetiškai užprogramuoti ieškoti seksui lengviau prieinamų merginų ar moterų.

76 vyriškos lyties studentų testas atskleidė, jog daugumai jų pažeidžiamos merginos labai patrauklios – nes jas lengviau įsitempti į lovą.

Studentų buvo paprašyta įvertinti nuotraukas merginų, kurios demonstravo įvairius prieinamumo ženklus. Tarp tokių skiriamųjų pažeidžiamumo ir prieinamumo požymių – apsnūdimas, kvailas ar inertiškas elgesys, alkoholio perteklius.

„Mes įvardijome 22 požymius, kurie byloja, jog šią moterį ar merginą galima lengviau įsitempti į lovą. Devyniolika iš šių požymių tiesiogiai susiję su seksualiniu patrauklumu“, - teigia specialistai.

Eksperimentą atlikę mokslininkai mano, jog vyrai iš prigimties nesuka galvos dėl pasimatymo padarinių. Tai nenuostabu, turint galvoje, kad per dieną kiekviena sėklidė pagamina po 85 mln. spermos ląstelių.

C. Goetz iš pradžių rėmėsi įsitikinimu, jog šiuolaikinių moterų protas neatsiejamas nuo baimės pastoti po vienos nakties nuotykio, todėl jos neskuba paklusti vyrų vilionėms.

Tyrimo tikslas buvo patikrinti iškeltą hipotezę, jog moteris, kuri atrodo kvaila ar neveikli – kitais žodžiais tariant, tokia, kuria galima lengvai pasinaudoti – vyrams atrodo patraukli.

Sąvoka „moteris, kuria galima lengviau pasinaudoti“ nurodo, jog tokia moteris pati nori užsiimti seksu arba ją lengviau įtikinti tai daryti.

Iš pradžių specialistai paprašė studentų įvardyti gestus, kūno kalbą, išorinius požymius ar charakterio savybes, kurios galėtų byloti apie tai, kad moteris pažeidžiama: apgirtusi, paveikta narkotinių medžiagų, išsekusi ar tiesiog kvailoka.

Taip buvo nustatyti 88 požymiai, kuriais remiantis galima daryti išvadą, jog dailiosios lyties atstovė lengvai pasiryš vienos nakties nuotykiui. Tarp tokių požymi minimi ryškūs lūpų dažnai, žvilgčiojimas per petį, mieguistumas, nemenkas alkoholio kiekis, aptempti rūbai, kvailas elgesys, keiksmai, bandymai bet kokia kaina patraukti dėmesį, krūtų lietimas.

Po to tyrėjai internete ieškojo fotografijų moterų, pasižyminčių minėtaisiais 88 požymiais. Kai sukaupė pakankamą nuotraukų archyvą, specialistai paprašė minėtųjų studentų įvertinti, ar jos tikrai atspindi moterų ir merginų elgesį, apie kurį jie kalbėjo.

Tuomet akademikai pasikvietė kitus 76 studentus ir parodė jiems lūpas besilaižančių, seksualiai vilkinčių, nuo alkoholio apsvaigusių dailiosios lyties atstovių nuotraukas ir paprašė įvertinti kiekvienos jų patrauklumą. Jų taip pat buvo klausiama, ar jie jas rinktųsi vienos nakties nuotykiui, ar ilgalaikiams santykiams.

Paaiškėjo, jog antsvorį turinčių ar žemo ūgio merginų nuotraukos studentų nesužavėjo. Jų kaip potencialių sekso partnerių jauni vyrai negeistų. Tuo tarpu merginos, kurios atrodė apsvaigusios nuo alkoholio ar kvailokos, buvo įvertintos kaip lengvas grobis.

Labai svarbu pažymėti, jog nevaldomos ar menkesnio intelekto merginos buvo įvardytos kaip patrauklesnės už tas, kurios atrodė protingesnės ir blaivesnės. Aišku, kalbant tik apie vienos nakties nuotykį.

Kai jaunų vyrų buvo paprašyta atsakyti, ar apsvaigusias ir provokuojančia apranga vilkinčias damas jie įsivaizduoja kaip savo merginas ar net žmonas, jų susidomėjimas staiga dingdavo.

Kokie vyrai ieško vienos nakties nuotykių?

Buvo atliktas dar vienas tyrimas. Jo metu buvo bandoma išsamiau išanalizuoti seksualinio prieinamumo hipotezę. Akademikas Davidas Lewisas nusprendė išsiaiškinti, kokie vyrai dažniausiai atkreipia dėmesį į dailiosios lyties atstovių prieinamumo požymius.

D. Lewisas ir jo kolegos paprašė 72 vyrų įvertinti jau minėtąsias nuotraukas. Tačiau šį kartą mokslininkus labiausiai domino vyrų būdo savybės bei tai, kaip stipriai jie buvo linkę į seksą be įsipareigojimų.

Šio tyrimo metu mokslininkai išsiaiškino, jog vienos nakties nuotykiui tinkamiausias moteris geriausiai pastebi tie, kurie patys turi psichologinių problemų, vengia artimų santykių ir turi bendravimo bėdų.

Taigi galima daryti išvadą, jog tikrai ne visi stipriosios lyties atstovai neatsispirtų pagundai pasinaudoti pažeidžiama moterimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (457)