Tokio pat meilės stiliaus jūs laukiate iš vyro. Jei nesutinkate vyro, su kuriuo pavyksta realizuoti savo pagrindinį meilės stilių, jūsų santykiai su partneriu nebus tvirti, galimi konfliktai.

Kitos meilės rūšys – paprastai antroji, rečiau – trečioji, periodiškai pasirodo pirmame plane, kuriam laikui užima pagrindinę vietą, paįvairina jūsų santykius su mylimuoju, suteikia gyvenimui pilnatvės ir aštrių pojūčių, skelbia allwomans.ru.

1. Praktiška meilė

Ji dar vadinama „meile pagal išskaičiavimą“. Ši meilė sukurta abipusės simpatijos pagrindu ir tiksliai suvokus: šis vyriškis man tinka, kadangi jis stiprus, dosnus, turi aukštąjį išsilavinimą, puikias perspektyvas darbe, ir jam, kaip ir man, patinka kinas, knygos apie nuotykius bei šunys. Ir jei jus pažadintų naktį, jūs užmerktomis akimis paprasčiausiai išvardintumėte visus partnerio realius privalumus ir trūkumus.

Michelle Obama ir Barackas Obama
Pliusai. Įsiliepsnoja lėtai, gyvuoja ilgai. Puikus pagrindas santuokai.

Minusai. Nuobodoka.

Pavyzdys. JAV prezidentas Barakas Obama ir jo žmona Michele.


2. Žaisminga meilė

Jums svarbūs išoriniai, ryškūs jausmo požymiai: susukti jam galvą, kartu kažkur nueiti, pašokti, paflirtuoti. Itin geras seksas.

Tačiau suartėti su mylimuoju nesinori, kaip ir įsiklausyti į jo jausmus bei mintis. Norite dalytis džiaugsmu, bet ne skausmu, sėkme, bet ne liūdesiu. Galite būti neištikima, jei sutiksite kitą, tokį pat malonų ir žavingą vyriškį. Sąžinė nekankins, meilė nuolatiniam partneriui nesumažės.

Pliusai. Suteikia daug džiaugsmo, lengva, nedusina, nekankina.

Minusai. Gyvuoja neilgai. Santuokai pernelyg efemeriška, tvirtos sąjungos tokiu pagrindu nesukursite.

Pavyzdys. Buvęs Prancūzijos prezidentas Nikolia Sarkozy ir jo žmona Karla Bruni.

3. Romantinė meilė-aistra

Jausminga, stipri, gili. Sumaišo protą, atima gėdą, galite prie žmonių sukelti pavydo sceną, užsikarti ant kaklo – ir tas pat, ką pagalvos aplinkiniai.

Antonio Banderasas ir Melanie Griffith
Pliusai. Suteikia didžiulio pasitenkinimo.

Minusai. Ilgą laiką neleidžia suprasti, koks žmogus iš tikro yra jūsų mylimasis. Neretai po vestuvių praėjus keleriems metams nusiviliama mylimuoju.

Pavyzdys. Aktoriai Antonio Banderas ir Melani Griffit.


4. Draugiška meilė

Jums kartu įdomu, jus sieja bendri tikslai ir vertybės. Noriai palaikote vienas kitą, kartu sprendžiate problemas ir užduotis. Seksualinė trauka saikinga. Dažnai atsiranda ne iš karto: ilgą laiką dirbote viename kolektyve, plepėjote, draugavote – o po to permiegojote ir pajutote gilų ryšį.

Angelina Jolie ir Bradas Pittas
Pliusai. Kartu linksma, nenuobodu. Tokio jausmo pakaks visam gyvenimui.

Minusai. Iš panašių santykių metams bėgant dažnai dingsta seksas – jo nuo pat pradžių buvo nedaug. Meilė virsta draugiška dviejų artimų žmonių sąjunga.

Pavyzdys. Aktoriai Angelina Jolie ir Bradas Pitas.

5. Pasiaukojanti meilė

Pagrindinis jos motyvas – viską atiduoti ir nieko neprašyti. Jums svarbiausia pajusti moralinę viršenybę, būti reikalinga partneriui.

Siekiant tapti reikalinga, reikia kitą pririšti prie savęs pačiu patikimiausiu būdu – kažką paaukojant. Gan pavojinga meilė. Kartais ji virsta tragedija: moteris viską paaukojo dėl mylimojo ir yra tokia gera, kad išsiskirti su ja neįmanoma. Paprasčiau ją užmušti.

Pliusai. Leidžia pajusti savo reikšmingumą ir svarbą.

Minusai. Atneša mažai džiaugsmo. Joje dažnai trūksta jums malonaus sekso. Iš esmės ji – nors ir aistringa, tačiau apskaičiuojanti. Dažnai be atsako: jis leidžia save mylėti ir lepinti, tačiau pats nemyli.

Pavyzdys. Dainininkė Marija Kalas ir milijardierius Aristotelis Onasis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)