Apie seksą trise

Nusistovėjęs seksualinio gyvenimo pobūdis, sutvarkyta buitis, vaikai – santuoką lydintis stabilumas kartais būna pernelyg nuobodus.

Paprastai tai suvokus vienam iš sutuoktinių kyla noras išbandyti kažką naujo, tarsi susipurtyti. Seksas gero viešbučio numeryje vietoj mintinai žinomo miegamojo, neįprastos pozos ar vaidmenų žaidimai tikrai nesukels tokio slopaus tylėjimo prieš nuskambant atsakymui, kaip pasiūlymas užsiimti seksu trise. Tai išgirdęs vyras ar žmona susiduria su dilema – ar įsileidus į lovą trečią asmenį neiškils santuokai grėsmė? O neįsileidus – ar netaps tai pretekstu neištikimybei?

Netrukus būsime trise

Būtina iškart nustatyti ribas – jums siūlomas seksas, o ne gyvenimas trise. „Trigamijos – trijų žmonių santuokinio ryšio – atveju dalyviai sutinka su savo vaidmeniu ir jį priima. Mūsų atveju kalba eina apie triolizmą – grupinį seksą su minimaliu dalyvių skaičiumi. Jis veikiau primena seksualinį nukrypimą (deviaciją), kai pasitenkinimas pasiekiamas tik lytinio akto, kuriame dalyvauja trečias asmuo, metu. Kai kurie seksologai tvirtina, kad tai faktiškai yra ekshibicionizmo ir vujerizmo derinio atmaina, kuri pasireiškia kelių partnerių seksualiniuose veiksmuose vienas kito akyse“, – tvirtina profesorius, seksologas Jevgenijus Kaščenka.

Taigi jūs suprantate, kad kalba eina tik apie pasitenkinimą lytinio akto metu. Tačiau jeigu nesant antspaudo ši idėja gali sujaudinti, tai santuokoje žmogus jaučiasi taip, lyg į savo lovą kviestų konkurentą.

Šeimos psichoterapeutė Marina Travkova turi savo atsakymą į šį klausimą: „Mūsų visuomenėje vis dėlto dominuoja seksualinio išskirtinumo idėja – vienas partneris vienoje santuokoje, o neištikimybė prilygsta išdavystei. Kiekviena pora turi savas ribas, kurios nustato tai, kas ir paverčia ją pora, suformuoja „mes“, besiskiriančius nuo likusių „jų“.

Sugriauti šią trapią intymią erdvę trečio žmogaus įsiveržimu labai paprasta. Jeigu jūs tekėjote ar vedėte su viltimi, kad būsite vienintelis seksualinis partneris savo antrajai pusei, tai šis eksperimentas jums netinka. Tačiau realybėje egzistuoja poros, kurioms „būti kartu“ visiškai nereiškia „saugoti seksualinę ištikimybę“.

Taigi neištikimybė jiems visiškai nėra išdavystė, juk svarbiausia – neįsimylėti, neįsijausti per daug emocine prasme, kad nekiltų grėsmė santykiams. Tokioms poroms visokie eksperimentai, įskaitant ir „kvietimą trečiam asmeniui“, yra tas pats, kas ragauti kartu naują patiekalą ar nueiti į naują spektaklį. Svarbiausia, kad kartu. Juk jūs nepulsite išgyventi dėl to, kad kartu paragavus pagal kinų receptą paruoštų makaronų jums jie patiko labiau nei jūsų antrajai pusei?“

Savanoriškas aktas

Seksologė Catherine Blanc mano, kad noro užsiimti seksu trise šaknys glūdi mūsų vaikystėje. Nuo to, kaip klostėsi santykiai su tėvais, priklauso ir tai, kokią padėtį norime užimti šiame „trikampyje“. Galbūt jūsų vyrui nepakanka dominavimo arba žmonai – rūpinimosi ir švelnumo, kurį, jos manymu, gali suteikti tik moteris. Seksologė įsitikinusi, kad nepaisant egzistuojančio stereotipo, fantazijos apie seksą trise gali aplankyti ir vyrą, ir moterį.

Gali būti, kad jums pakanka atidžiau pažiūrėti į vienas kito troškimus. Dideliu žingsniu į šio klausimo sprendimą gali tapti dialogas – išsiaiškinkite, kodėl būtent šis asmeninio gyvenimo paįvairinimo būdas jūsų antrajai pusei atrodo patraukliausias?

Bendraudami, o ne gniauždami savyje abejones, jūs pademonstruosite atvirumą ir apginsite savo pasirinkimo laisvę. Sutikdamas su šiuo eksperimentu be vidinio pasirengimo, žmogus faktiškai sutinka su prievarta tiesiogine ir perkeltine prasme, bei rizikuoja prarasti pasitikėjimą savo partneriu.

J. Kaščenka primygtinai tvirtina: „Nemėginkite sekso trise, jeigu norite tvirtų ir ilgalaikių šeimyninių santykių. Seksualinio bendravimo eksperimentai gali būti geri tik iki santuokos ir tik tiems žmonėms, kurių seksualinio elgesio stilius ir asmeninis charakteris numato naujas ar neįprastas lytinio bendravimo formas. Santuokoje trio žudo tradicinį šeimos gyvenimą“.

Pademonstravę lojalumą ir susidomėjimą partnerio fantazijomis, jūs kartu sugebėsite rasti alternatyvių variantų arba vis dėlto ryšitės pakviesti į savo miegamąjį trečią asmenį, tačiau tai padarysite sąmoningai ir savanoriškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (309)