ŠEŠIOLIKTASIS SANTYKIŲ PRINCIPAS

Jei moteris pernelyg skubės užmegzti ryšį, vyras pagalvos, kad ji įsimylėjusi savo susikurtą fantaziją ar pačią santykių idėją. Tačiau, jei santykiai klostosi pamažu, ilgainiui vaikinas vis labiau įsitikins, kad mergina įsimyli jį tokį, koks jis yra iš tiesų.

Neužimta „vaikino“ ar „sutuoktinio“ pozicija jam atrodo maždaug taip pat patraukliai, kaip, tarkim, pakliūti į spąstus lokiams. Jis nori pasiekti ypatingą merginą, kurios dėmesį pelnyti nėra taip paprasta. Joks vaikinas taip nesijaus, jei mergina sudarys įspūdį, kad vieta šalia jos, dabar ir dar gerokai prieš jam pasirodant, yra lengvai užimama.

Edis išdėstė taip: „Mano buvusi mergina pareiškė: „Daugelis vyriškių tik ir džiaugtųsi gavę progą mane vesti. Jei to nepadarysi tu, galiausiai mane ves kuris nors tavo draugas.“ Tai tas pats, lyg vaikinas sakytų merginai: „Jei nedulkinsi manęs, pasistengsiu, kad tai padarytų kuri nors tavo draugė.“ Moterys nuolat kalba tokius dalykus apie santuoką ir visiškai nenutuokia, kokį įspūdį palieka.“

Pasak vyrų, taip santykiai paverčiami vulgariais. Tokia moteris nori turėti vyrą, tačiau jo savybės nebėra tokios svarbios. Tai paverčia vyruką paprastu mulkiu. O kiekvienas juk nori jaustis išskirtinis.

Juokeliai vedybų tema taip pat nepaslėps tavo tikrųjų motyvų. Alison situacija – puikus pavyzdys. Ji ir Džimis susitikinėjo jau kurį laiką, ir vieną vakarą gerokai padaugino. Alison pažiūrėjo į jį ir juokaudama paklausė: „Ar esu tik eilinė mergina pasidulkinti, ar ką nors man jauti?“ Taip jam paaiškėjo, kad ji savęs negerbia. Jei mergina būtų tikra, kad tikrai nėra atsitiktinis grobis, niekada to neklaustų.

Taigi pirmoji taisyklė: turi būti kukli. Turi rasti būdą prieiti prie jo kitaip, nei jam anksčiau teko patirti.

SEPTYNIOLIKTASIS SANTYKIŲ PRINCIPAS

Neminėk žodžio „įsipareigoti“. Tai ir yra visa gudrybė. Kuo mažiau apie tai kalbi, tuo arčiau tikslo esi.

Iš tiesų kaskart, paminėjusi žodį „įsipareigoti“, šį procesą atitolini dar kelioms savaitėms ar mėnesiams. Taip pat nekalbėk apie „tą vienintelį“ ir monogamiją. Kuo mažiau klausi, tuo daugiau jis pasakys. Visos derybos turi būti daugiausia be žodžių, ir tik maža dalis jų turi būti įvardyta. Elkis taip, lyg tavo tikslas būtų pamažu jį pažinti, o tokių dalykų, kaip įsipareigojimai vienas kitam, net nesvarstai.

Tai jį nuginkluos. Dabar jis kovotojas be mūšio plano, neturi žalio supratimo, kaip smūgiuoti kirviu. Būdamas su gera mergaite, vyrukas galėtų numatyti jos planus ir nugalėti. Bet su kale – jis negali perprasti jos ketinimų. Būtent dėl šios priežasties vaikinas... teikia jai pirmenybę.

Pasipraktikuokime. Įsivaizduok: esi pasimatyme, sėdite jo automobilyje, šviečiant mėnuliui bučiuojatės. Skubindamas įvykius, jis klausia: „Kaip įsivaizduoji save po penkerių metų? Ar gali įsivaizduoti save ištekėjusią?“ (Klausia ne dėl to, kad jam rūpi. Tiesiog turi apsimesti susidomėjęs „prasmingų santykių“ klausimu, jei nori pasiekti tikslą.) Taigi tu atsakai: „O taip. Regiu save ištekėjusią ir su dviem vaikais. Berniuku ir mergaite.“ (Nufilmuota! Blogas atsakymas. Perrašykime scenarijų, filmuokime sceną iš naujo.)

Turi paspausti biologinio laikrodžio mygtuką „snausti“. Jei vyras paklausia tiesaus klausimo apie vedybas ir vaikus, turi nukreipti klausimą vienu iš būdų:

„Vestuvės? Kieno? Mano?

Jei sutikčiau ypatingą žmogų, galbūt apie tai ir pagalvočiau. Bet jis iš tiesų turėtų būti nuostabus.“

„Net nepagalvojau apie tai. Tikriausiai tai priklausytų nuo žmogaus ir nuo to, ką jaustume vienas kitam.“

Kitais žodžiais tariant, atsakyk maždaug taip entuziastingai, kaip atsakinėtum į klausimą, kokio galingumo yra tavo automobilio variklis.

Svarbiausia – nesuteikti jam jokių garantijų. Taip pat įterpk jo mėgstamiausią žodį – smagu. Pavartok jį sakinyje: „Mums gera kartu, mes tiesiog smagiai leidžiame laiką.“ Štai kaip žodis smagiai konvertuojamas vyrų mintyse:

Jokio spaudimo. Jokių lūkesčių. Jokių reikalavimų.

Pasimatymo pabaigoje venk klausimų: „Kada vėl tave pamatysiu? Kada paskambinsi?“ Užuot sakiusi tai, pasitelk savo moteriškumą: šypsokis, pabučiuok jį, padėkok ir pasakyk, kaip puikiai praleidai laiką. Tuomet būtinai išprašyk jį lauk. Nepamiršk magiško žodelio: smagu. Jis yra „tikrai linksmas vaikinas“. Taip jis sužinos, kad gyveni šia diena. O kaip dėl ateities? O ne, tu neplanuoji toliau nei ateinantis savaitgalis.

Moterims tai atrodo it kankinimas ar žiaurus cirko triukas. Tačiau vyrams tai – santykių utopija ir slapčiausių svajonių išsipildymas. Staiga jis gali atsipalaiduoti ir mėgautis. „Oho, tai puiku. Pagaliau galiu suartėti su moterimi be nerimo, kad mane surakins.“ Tu tampi ta svajonių mergina, apie kurią jis yra girdėjęs, bet nebuvo sutikęs. Tuomet jis tampa pažeidžiamas ir įsimyli.

Pasimatymų metu kalbėk apie viską, kas tave domina. Tik nepasiduok pagundai priekabiai jo klausinėti apie ankstesnius santykius, ateitį, vaikus ar santuoką.

Gali taikyti ir priešingą taktiką. Jei niekada daugiau nenorėtum susitiki su tuo vaikinu, nenustok kalbėjusi apie savo biologinį laikrodį. Papasakok jam, kad vaisingumo specialistas teigė, jog tavo kiaušinėliai šmižinėja po visą gimdą. Dūsauk kaskart, kai pamatysi naujagimį, prigludusį prie motinos krūtinės. Patikink, kad nori susilaukti daug vaikų ir tavo religija draudžia naudoti apsisaugojimo priemones.

Paminėk, kad tavo mama įsikraustys padėti prižiūrėti mažiukų (atsieina ne taip brangiai, kaip motinystės atostogos, be to, daug efektyviau). Dar gali nupirkti vaikišką barškutį bei Mikę Pūkuotuką ir palikti prie jo durų su prierašu: „Negaliu nei miegoti, nei valgyti, nepaliauju galvoti apie tave. Negaliu sulaukti akimirkos, kai pradėsime kurti ateitį kartu. (Matai Čarlį? Stebėk, kaip jis neša kudašių...).

Kalė įtikina jį „laimėjus“ įsipareigojimą vienas kitam.

Nesuteikti garantijų yra viena, tačiau visai kas kita, kai po kelių mėnesių tu vis dar, atrodo, nesi visiškai tikra, ar jis tinkamas kurti ateitį kartu. Ir toliau būk labai meili. Tai sukels sąmyšį, jis pradės savęs klausti: „Ei, kodėl ji nespaudžia manęs įsipareigoti?“ Jis ras būdą apie tai užsiminti. Geriausia atsakyti: „Tu man tikrai patinki, tačiau nesu šimtu procentų tikra. Mes vis dar atrandame vienas kitą.“

Jis impulsyviai atsakys: „Tu nesi tikra? Ką turi omenyje? Juk aš puikiausias, geriausias ir protingiausias!“ Siekdamas tave užkariauti, jis norom nenorom paspartins žaidimo tempą. Kodėl? Kad įrodytų, jog yra tinkamas pasirinkimas. Tuomet ir gausi išsvajotąjį kvietimą dviem. Jūs ne tik pasižadėsite vienas kitam... Jis bus įtikintas, kad tai jo mintis.