Pateisinti visą vyriškąją žmonijos pusę ėmėsi AskMen.com. Šiame tinklalapyje ilgą laiką buvo renkami vyrų atsakymai į klausimą „Kodėl jūs pamirštate Valentino dieną?“ ir galiausiai buvo suformuluotos trys pagrindinės priežastys. Dabar jas turi sužinoti kiekviena moteris!

1. „Niekas mums nesakė apie šventę!“

Valentino dienos išvakarėse visos moterys tik ir kalba apie būsimą įvykį: aptaria dovanas ir meniu, kuria planus ir scenarijus, būdamos visiškai tikros, kad vyrai daro tą patį. Tačiau tai didžiulė klaida. Retai vyriškoje kompanijoje atsiranda kalbų apie būsimą šventę, ir viskas dėl to, kad vyrai tiesiog jos neprisimena. Pasaulio futbolo čempionato jie nepamiršta, nes jų aplinkoje nuolat apie tai kalbama. Valentino diena į pokalbių temas neįeina.

Vyrai apskritai nerūpestingai žiūri į datas, svarbias moterims, ir vasario keturioliktoji – ne išimtis. Taigi vienintelis būdas atkreipti dėmesį į artėjančią šventę – pačiai tiesiai apie tai pasakyti. Tai kur kas geriau, nei paskui savaitę pūstis ir nesikalbėti.

2. „Mes pavargome nuo merginimo“

Ankstyvose santykių stadijose vyrai lenda iš kailio, kad tik sužavėtų merginą: ruošia staigmenas, elgiasi itin romantiškai ir žada, kad taip bus visada. Tačiau tai jie daro (jų pačių prisipažinimu) tik iš baimės, kad koks nors kitas lovelasas atsidurs jų vietoje ir prisivilios patikusią damą. Būtent tai verčia juos merginimo metu dėvėti Kazanovos kaukę, juk jo gyvenimo tikslas buvo suteikti merginai pasitenkinimo visomis įmanomomis priemonėmis.

Kai mergina pakerėta ir jau reguliariai gamina šeimynines vakarienes, būtinybė romantiškiems žygiams atkrinta. Vyras skuba tuojau pat tuo pasinaudoti ir ima aktyviai ilsėtis nuo jam nebūdingo riteriško elgesio.

3. „Mus drasko prieštaravimai“

Kokią frazę vyrai girdi dažniausiai? Teisingai – „būk vyras!“ Ši samprata itin plati, tačiau joje būtinai yra punktai, draudžiantys sentimentalumą: negalima verkti, negalima audringai reikšti savo emocijų, negalima rodyti jausmų ir pan.

Taigi ir Valentino diena prieštarauja taisyklėms, įsisąmonintoms ankstyvoje vaikystėje: šią dieną reikia tirpti iš švelnumo, taigi, prieštarauti tikro vyro elgesio kodeksui. Kita vertus, mylima mergina reikalauja dėmesio, ir to ignoruoti taip pat negalima. Siekdamas neprarasti sveikos nuovokos, vyras tiesiog stengiasi nepastebėti šventės. Ir su šia užduotimi jis paprastai susidoroja nepriekaištingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)