Mandi ir Paulas neseniai prisipažino, kad palaiko slaptus seksualinius santykius. Nors ne vienam kilo įtarimas, kad jie patinka vienas kitam, jie visada neigė, kad tarp jų yra šis tas daugiau nei draugystė. Paklausti, kodėl taip ilgai slėpė savo santykius, jie paaiškino, kad slaptas seksualinis gyvenimas daug labiau jaudinantis. Jie mėgavosi iššūkiu slėpti savo jausmus nuo kitų ir galimybe dalintis slaptu intymumu.

Kodėl taip jaudina slapti seksualiniai santykiai? Tyrimai rodo, kad egzistuoja trys galimi to paaiškinimai:

1. Nauji santykiai / naujas partneris

Kai poros mėgaujasi slaptu seksu, paprastai tai būna nauji santykiai su naujais partneriais. Seksualinis pasitenkinimas išauga pirmaisiais santykių metais ir vėliau mažėja. Slapto sekso keliamas susijaudinimas gali iš dalies būti naujo partnerio keliamo susijaudinimo dalimi. Deja, vis labiau pažįstant partnerį gali mažėti tiek seksualinis susijaudinimas, tieks seksualinis potraukis. Vis dėlto, slapto sekso trauka nereikalauja naujo partnerio. Santykių slėpimas gali didinti sekso teikiamą susijaudinimą.

2. Baimė būti demaskuotu

Kai stengiamės išlaikyti savo santykius paslaptyje, baimė būti demaskuotiems gali sustiprinti seksualinius potyrius. Klasikinio tyrimo metu buvo nustatyta, kad didesnį nerimą ar baimę (dėl to, kad reikia pereiti aukštą judantį tiltą ar patirti skausmingą elektros šoką) patiriantiems žmonėms šalia esantys žmonės atrodo patrauklesni. Baimė ar nerimas iš esmės kursto seksualinį potraukį. Bet koks fiziologinis susijaudinimas gali sustiprinti mūsų potraukį. Širdį greičiau plakti verčiantis jaudulys, kurį jaučiame vien nuo minties, kad kažkas gali sužinoti apie mūsų slaptus santykius, iš tiesų gali sustiprinti partneriui jaučiamą geismą. Ne mažiau svarbu yra tai, kad partneriai dalijasi šia svarbia paslaptimi.

3. Dalinimasis paslaptimi kursto intymumą

Mes labiau linkę dalytis paslaptimis su tais, su kuriais esame artimi, tačiau pats dalijimasis paslaptimis verčia mus jaustis artimesniais. Be to, dalijimasis paslaptimis siejamas su didesniu pasitenkinimu santykiais ir santykių kokybe. Dalijimasis seksualinėmis paslaptimis, ypač apie vienas kito seksualinius norus, dar labiau kursto poros seksualinį pasitenkinimą. Taigi, dalijimasis intymiomis paslaptimis, tokiomis kaip nuslėpti seksualiniai santykiai, gali kurstyti poros intymius jausmus vienas kitam.

Vis dėlto, privalote turėti omenyje, kad ir patys slapčiausi seksualiniai santykiai galiausiai bus atskleisti, tad mėgaukitės paslaptimi, kol ji yra!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)