Psycologies.ru rašo, kad M. Fugere sako pirmą kartą apie tai, kad jai patinka užimtas vyras, išgirdo iš savo kurso draugės dar besimokydama universitete. Nors draugė neketino to vyro savintis ir suprato, kad jiems nelemta būti kartu, ji dažnai fantazavo apie tai, kaip galėjo susiklostyti jų bendras gyvenimas. Vėliau psichologė panašių prisipažinimų išgirdo ir iš draugių, ir iš kolegių.

Tad kodėl jaunas, įdomias ir dažniausiai gerbėjų stygiaus nejaučiančias moteris traukia vyrai, kurie nėra laisvi? Šis reiškinys patvirtintas ne vieno tyrimo ir jis vadinamas „kitų pasirinkimo kopijavimu“. Beje, jis egzistuoja ne tik žmonių, bet ir gyvūnijos pasaulyje.

Kitaip tariant, moterims patinka tie vyrai, kuriuos kažkas jai pasirinko. Tai signalizuoja, kad vyras turi savybes, kurios būtinos sėkmingiems santykiams su juo sukurti. Be to, silpnoji lytis gerokai dažniau pasiduoda kitų moterų jau priimto pasirinkimo įtakai nei stiprioji lytis, kuri šiuo klausimu demonstruoja kiek didesnį nepriklausomumą.

Štai keli kiek netikėti faktai apie užimtus vyrus ir priežastis, dėl kurių jie moterims atrodo patrauklesni.

Jo partnerė turi būti simpatiška

Šalia vyro esančios partnerės patrauklumas silpnosios lyties atstovėms yra labiau reikšmingas už tai, kaip atrodo pats vyras. Kitaip tariant, kuo gražesnė ta moteris joms atrodo, tuo geidžiamesnis jos partneris. O jeigu vyras susitikinėja su moterimi, kuri konkurentėms neatrodo įdomi savo išore, jo reitingas moterų akyse stipriai krenta.

Jis neturi turėti pernelyg artimų santykių

Moterims svarbus kitų simbolinis patvirtinimas, kad vyras vertas dėmesio. Tačiau joms taip pat būtina jausti, kad jis dar ne iki galo apsisprendęs dėl savo partnerės pasirinkimo ir potencialiai gali grįžti į laisvų kandidatų gretas.

Kaip rodo anoniminės apklausos, geidžiamiausi yra tie vyrai, kurie paprasčiausiai turi porą. Tie, kurie buvo akivaizdžiai įsimylėję savo moterį, kėlė mažesnį susidomėjimą.

Patrauklumo prasme paskutinį laiptelį užima vaikų turintys vedę vyrai. Tačiau jeigu vyras, esantis santuokoje, nenešioja vestuvinio žiedo, tai iškart sukelia didelį susidomėjimą juo.

Dauguma moterų neperžengia fantazijų ribos

„Lygiai taip, kaip mano universiteto laikų draugė žavėjosi nelaisvu vaikinu iš šalies, tačiau niekada nesiėmė žingsnių jo link, dauguma moterų palieka tokius vyrus tik savo fantazijose. Tyrimai rodo, kad tik moterys, kurios dabartinius santykius vadina kankinančiais ir neturinčiais ateities, bei yra nestabilios emocinės būklės, dažniau siunčia dėmesio ženklus, taip siekdamos sudominti vyrą“, – aiškina psichologė M. Fugere.

Kiekviena taisyklė turi išimčių

Psichologas Davidas Waynforthas savo darbe „Mate Choice Copying in Humans“, išspausdintame 2007 metais, teigia, kad kuo daugiau seksualinių partnerių moteris turėjo, tuo mažiau jai įdomūs tie vyrai, kuriuos kažkas jau pasirinko. Ir tai tik dar kartą patvirtina, kad asmeninė gyvenimiška ir emocinė patirtis moterį daro labiau pasitikinčia ir nepriklausoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)