Žinoma, moteris gali nutarti būti su patraukliu vyru, nes evoliuciškai tai reiškia, kad padidėja tikimybė pagimdyti gražius vaikus. Bet vaiko grožis nėra pats svarbiausias dalykas gyvenime, todėl ši teorija yra teisinga tik iš dalies. Nauji tyrimai, kuriuos atliko Teksaso universiteto tyrėjai, atskleidė, kad ovuliacijos metu hormonai pakeičia moters suvokimą apie vyro, kaip tėvo, potencialą.

„Ovuliacijos metu moterys ima save įtikinėti, kad seksualus blogiukas taps atsidavusiu partneriu ir puikiu tėvu. Kai moteris žiūri į seksualų vyrą pro ovuliacijos akinius, jis jai atrodo ne tik patrauklus, bet ir patikimas“, - aiškina psichologė Kristina Durante. 

Trumpai tariant, per ovuliaciją moteris yra labiau linkusi tikėti, kad blogiukas gali tapti puikiu tėvu, todėl iš dviejų vyrų renkasi seksualesnį, net jei jis visiškai nepatikimas.

Kaip tyrėjai tai sužinojo? Tyrime dalyvavusios moterys vaisingu ir nevaisingu savo ciklo periodais buvo paprašytos apžvelgti internetinius seksualių arba patikimų vyrų profilius ir paspėlioti, ar jie būtų geri tėvai. Per ovuliaciją moterys manė, kad seksualiausi vyrai ateityje būtų geriausi tėvai.

Atlikus dar vieną tyrimą, kurio metu aktoriai vaidino seksualius blogiukus arba patikimus tėvus, buvo gauti lygiai tokie patys rezultatai. Tad jei moteris ima susitikinėti su blogiuku, ji bent kartą per mėnesį tikės, kad šis vyras gali tapti puikiu ilgalaikiu partneriu.

Tyrėjai nustatė ir dar vieną įdomų faktą: paklaustos, ar blogiukas būtų geras tėvas, jei susilauktų vaikų su kita moterimi, dalyvės iškart imdavo vardyti vyro minusus. Kalbai pasisukus apie jų pačių vaikus, ovuliuojančios moterys tikėjo, kad charizmatiškas nuotykių mėgėjas būtų puikus tėvas jų vaikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (820)