Atsakomybės baimė

Pradėti kalbą su vyru apie vaikus gali dauguma mūsų, o štai sulaukti palankaus rezultato ne visada pavyksta. Daugelis vyrų bijo atsakomybės, bijo, kad pavyzdingu tėčiu tapti jiems nepavyks. O juk vyras turi būti šeimos atrama. Ir su savo problemomis pas jį galite ateiti ne tik jūs, bet ir būsimas vaikas. Nuo jo patarimo priklauso tai, kaip susiformuos mažo žmogeliuko pasaulėžiūra. Baimė duoti netinkamą patarimą, priimti neteisingą sprendimą ir yra šio atsakomybės vengimo pagrindas.

Psichologai tvirtina, kad tokia baimė būdinga vyrams, kurie vaikystėje neturėjo tėvo. O tai reiškia, kad jie neturėjo realaus pavyzdžio, kaip turi elgtis šeimos galva. Puiku jau tai, kad jis nori vaikų. Tačiau jį galima išmokyti rūpintis vaiku. Vaikai neatsitiktinai renkasi lėles, žaidžia su jomis įvairias gyvenimiškas situacijas, mokosi bendrauti. Pasiūlykite pradžiai įsigyti naminį gyvūnėlį, kuriuo galėsite kartu rūpintis. Kartu su mylimuoju bendraukite daugiau su tais draugais, kurie jau turi šeimas, kurie iš savo patirties žino, kokį geriau rinktis vežimėlį, kaip skalbti vystyklus, ko vaikas nori, kai jis verkia. Pasistenkite parodyti būsimajam tėčiui, kad jūs pati jau pasirengusi turėti vaiką, ir jei mylimas vyras nesusitvarkys su savo pareigomis, jūs jam padėsite.

Laiko praradimas

Ir laiką kartu leidžiate, ir pramogaujate, ir buitis neslegia. Tačiau apie vaikus jis galvoja tik kaip apie tolimą ir nežinomą ateitį. Apskritai laikas jam dar neatėjo, jis bus „vėliau, kada nors“. Supraskite, kad čia nesvarbu, kiek jam metų, juk kažkas ir dvidešimties pasirengęs tapti tėvu, o kažkas ir keturiasdešimties mano, kad tai per didelė atsakomybė. Todėl vaiko pradėjimo planai bus vis atidėliojami ir atidėliojami.

Svarbu leisti suprasti vyrui, kad vaikai ir šeima – tai visai natūralus reiškinys. Tikra dviejų širdžių sąjunga įvyksta ne dėl amžinos šventės, šampano upių, baltos suknelės ar gyvenimo kartu. Santuoka – tai rimtas žingsnis, po kurio seka vaikų gimimas. Korektiškai jam tai paaiškinkite.

Materialinis apsirūpinimas

Ne visos moterys svajoja įsidarbinti prestižinėje vietoje, gerai uždirbti ir nuo nieko nepriklausyti. Vaikai, namai, jaukumas – štai kas svarbu daugeliui. Tačiau dauguma tikslo siekiančių ir dirbančių vyrų nori materialinės gerovės. Jie karjeristai ir kuria didžiulius planus. Reikia atsižvelgti į tai, kad siekiant šių tikslų gyvenime vaikų gimimas vis nukeliamas. Vyras jaudinasi, kad negalės kaip pridera aprūpinti šeimos.

Didelė tikimybė, kad jūs per daug reikalaujate iš sutuoktinio. Jis supranta, kad su mažylio pasirodymu jūsų norai išaugs kelis kartus ir jis negalės jų patenkinti. Įtikinkite jį, kad jūs pasiruošusi motinystei ir galite leistis į kompromisus. Galiausiai juk vaikui svarbiausia meilė, dėmesys, rūpestis ir tėvų globa, o ne vežimėliai ir auksiniai žaislai.

Ne pirmas vaikas

Jei jis jau turi vaiką su kita moterimi, vadinasi, veikiausiai yra ir nesėkmingos santuokos patirtis. Vieni šeimyniniai santykiai jau nesusiklostė, tačiau vaikas gimė, ir daugiau vaikų vyras nenori. Ir esmė ne tame, kad aną moterį jis labiau mylėjo ir norėjo jos vaiko. Tiesiog jis nenori vėl patirti tuos pačius su vaikų gimimu susijusius sunkumus, nenori sau dar daugiau pareigų. Jis su jumis, o ne su buvusiąja, vadinasi, myli jus ir nori mėgautis buvimu dviese.

Įkalbinėti vyrą, pažinusį visus vaiko gimimo ir auklėjimo sunkumus, itin sunku. Jis kartą nudegė, kai nepavyko ankstesni santykiai, ir nepažino tėvystės džiaugsmo. Mylimam žmogui reikia parodyti, kad gimus vaikui šeimoje dviejų mylinčių žmonių sąjunga taps tik tvirtesnė.

Meilė grožiui

Vyrai – moters grožio vertintojai. Ir jūsų išrinktasis ne išimtis. Dabar priešais jį graži ir patraukli moteris, pilna jėgų ir energijos, įdomi, linksma. Ir jis bijo, kad gimus vaikui jūs visiškai prarasite susidomėjimą vyru, pramogomis, intymiais santykiais, galbūt nustosite rūpintis savimi.

Žinoma, jis prisimins bent porą draugų, kurių žmonos po gimdymo nustojo rūpintis savimi. Jūsų užduotis – įtikinti jį, kad jūs to neleisite ir būtinai susitvarkysite. Priminkite modelius, kurios po vaiko gimimo grįžo prie savo ankstesnių linijų vos po kelių mėnesių aktyvių treniruočių. Jei jūs tiksliai žinote, kad vyras nori vaiko, išdrįskite atsisakyti apsaugos priemonių ir pastokite. Tik būtinai pasižadėkite sau, kad užsiimsite savo išvaizda ir toliau rūpinsitės vyru.

Negali dėl sveikatos

Jei niekaip nepavyksta įkalbėti vyro turėti vaiką, susimąstykite: o gal jis negali turėti vaikų dėl sveikatos priežasčių?

Tai labai jautri tema net artimiausiems žmonėms. Šiam pokalbiui reikia rimtai pasiruošti, juk užgauti vyrą šiuo klausimu labai lengva. Pasistenkite kartu surasti kvalifikuotą specialistą ir kreipkitės į jį su savo problema. XXI amžiaus medicina padeda net itin sunkiais atvejais. Svarbiausia – palaikymas ir tikėjimas pergale.

Ar verta įkalbinėti vyrą, pateikiant argumentus už vaiko gimimą? Atsakymas paprastas – ne. Pakeisti žmogaus nuomonę galima tik prikišus pistoletą prie smilkinio, tačiau jį patraukus jis vėl grįš prie ankstesnių minčių. Nereikia griauti kito žmogaus pasaulio. Jei vyras nenori vaikų, o be jų savo gyvenimo jūs neįsivaizduojate, tuomet ieškokite kito gyvenimo palydovo. Šeimose, kur moteris savarankiškai priima sprendimą pastoti prieš vyro valią, pvz., gudrumu, nereta vyro neištikimybė. Vyrai neatleidžia tokių poelgių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją