Taip pat tokie vyrai dažniausiai jau turi pagrindą po kojomis, todėl moteris gali jaustis saugesnė, o saugumas juk yra būtent tai, ko dažniausiai jos tikisi iš santykių.

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt primena, kad santykiai su vyresniu draugu turi ne tik tam tikrų pliusų, bet ir minusų. Vyresnis partneris iš tiesų gali turėti daugiau pranašumų nei jaunas vyras, tačiau reiktų nepamiršti ir sunkumų, kurie gali kilti susitikinėjant su keliomis dešimtimis vyresniu draugu.

Ko ji tikisi susitikinėdama su daug vyresniu?

Jis subrendęs. Kai jauna moteris susitikinėja su vyresniu vyru, kalbėdama apie brandą ji turi galvoje ne tik amžių. Vyresni vyrai dažnai labiau pasitiki savimi ir jau yra bent šiek tiek pakilę karjeros laipteliais, taigi turi materialinį pagrindą po kojomis. Be to, jie rečiau sėdi per naktis bare su draugais bei yra pasiruošę susitikinėti su viena moterimi ir nesidairo į šalis.

Turi patirties lovoje. Akivaizdu, kad vyresnis vyras turėjo kur kas daugiau laiko patobulinti savo įgūdžius lovoje, tad gali puikiausiai įrodyti, kad jaunystė – tai dar ne viskas. Kai moteris užsiima meilės žaidimais, ji nesitiki, kad bus kokių nors nejaukių akimirkų. Priešingai, moterys paprastai norėtų tikėti, kad partneris žino, ką daro lovoje.

Yra pasiruošęs įsipareigoti. Daugelis moterų svajoja apie rimtus santykius ir santuoką. Deja, jauni vyrai dažniausiai neskuba įsipareigoti. Be to, jiems dažnai rūpi linksmybės ir pasisėdėjimas su draugais iki išnaktų, o ne jaukus šeimos lizdelis. Tuo tarpu vyresnis vyras, tikėtina, užuot ėjęs į barą su draugais, labiau norės pasilikti namuose su savo drauge.

Juk jis jaunystėje jau turėjo pakankamai laiko pašėlti vakarėliuose iki ryto ir susitikinėti su keliomis merginomis vienu metu. Todėl dabar tikriausiai jis trokšta ilgalaikių santykių ir net santuokos. Dabar jis žino, kad nenori būti vienas ir kokios moters ieško. Jei jis dar neturi vaikų, tikriausiai svajoja ir apie atžalą. Ar pažįstate daug jaunų vyrų, kurie svajoja nedelsdami vesti, turėti vaikų ir sukurti šeimą?

Moka bendrauti. Taip, vyresni vyrai dažnai yra labiau komunikabilūs ir moka bendrauti su moterimis. Jis greičiausiai nepamirš pasakyti jums komplimento ir padovanoti gėlių gimtadienio proga, nes žino, kad jei pasielgs priešingai, gali kilti konfliktas. Juk panašias klaidas jis tikriausiai jau darė ankstesniuose santykiuose, tad greičiausiai nebenorės jų kartoti.

Ko ji nelaukia, tačiau gali tikėtis susitikinėdama su vyresniu?

Nuoskaudos dėl buvusių santykių. Kuo vyresnis žmogus, tuo tikriausiai turės daugiau nuoskaudų, kurias jam paliko buvusios partnerės. Jei jūsų draugas jau buvo vedęs (o gal net ne kartą) ar turi vaikų, nė neabejokite, kad tai turės įtakos jūsų santykiams. Kad jo praeitis nekištų kojos jūsų poros gyvenimui, tik pradėjusi su juo susitikinėti apie tai kuo daugiau kalbėkitės.

Bendros patirties trūkumas. Abu jūs augote skirtingais laikais. Kai jūs dar vaikščiojote į šokius, jis galbūt jau supo trečią atžalą ir vadovavo savo įmonei. Taigi turite susitaikyti su tuo, kad jo prisiminimai apie vaikystę jums bus visiškai nesuprantami, nes jūsų vaikystė tikriausiai jau buvo kitokia.

Pavyzdžiui, jis su nostalgija pasakos apie laikus, kuomet dar buvo komjaunuolis, kai jūs galbūt gimėte jau laisvoje Lietuvoje ir trisdešimties metų senumo istoriją skaitote tik vadovėliuose. Panaši patirtis praeityje galėtų jus suartinti, tačiau šiuo atveju teks ieškoti kitų bendrų temų.

Skirtingi interesai. Nuo amžiaus interesai nepriklauso, tačiau amžius gali kai ką lemti. Pavyzdžiui, galbūt jūs abu domitės muzika, tačiau jis klauso tik klasikinę, o jūs – populiariąją. Todėl labai svarbu rasti ką nors, kas patiktų jums abiem. Priešingu atveju galite susidurti su problema, kai nėra tokios veiklos, kuria kartu norėtumėte užsiimti.

Energijos lygio neatitikimas. Nors kai kurie vyresni vyrai energingumu nė kiek nenusileidžia jauniems, tačiau taip yra tikrai ne visada. Jei, pavyzdžiui, jums patinka per naktis šėlti klubuose, su vyresnio amžiaus vyru jums gali būti tikrai nepakeliui.