1. Natūralaus grožio

Jeigu kuriate ilgalaikius santykius ir tikitės, kad su tuo žmogumi nugyvensite visą gyvenimą, nevalia slėpti tikrojo savo veido.

Tiesiogine šių žodžių prasme. Šis perspėjimas skiriamas moterims. Kai kurios dailiosios lyties atstovės nori atrodyti tobulai, todėl visus išvaizdos trūkumus slepia makiažo priemonėmis. Tai ne nusikaltimas, jeigu einate į viešumą, bet namie visą laiką vaikščioti pasidažiusiai būtų tikra kvailystė. Ne tik todėl, kad taip apgaudinėtumėte partnerį, bet ir todėl, kad labai kenktumėte savo odai.

Visgi net kai kurios žymios moterys, pvz., Lady Gaga, yra prisipažinusios, kad net miega nenusivaliusios makiažo. O Victoria Beckham kartą yra prasitarusi, kad makiažą nusivalo tik tuomet, kai vyras užmiega, o pasidažo dar prieš jam atsibundant. Visgi tai nėra normalu, toks elgesys slepia nepasitikėjimą ir savimi, ir partnerio jausmais.

2. Finansinės situacijos

Santykių pradžioje kalbėti apie finansinius reikalus nėra būtina, nes gali atrodyti, kad jie jums svarbesni nei jausmai. Tačiau jeigu su mylimuoju kartu esate gana ilgai ir planuojate bendrą ateitį, anksčiau ar vėliau jūsų finansai taps bendri. Verčiau iš anksto aptarti abiejų materialines galimybes ir įsipareigojimus.

Būtų labai nemalonu po kelerių draugystės metų sužinoti, kad mylimasis įklimpęs skolose. Nežinioje laikytas partneris gali jaustis apgautas ir prarasti pasitikėjimą mylimu žmogumi. Juk turite būti tarsi vienas kumštis, drauge įveikiantis visas gyvenimo negandas.

3. Gyvenimo tikslų

Apie gyvenimo tikslus ir svajones, kurias norėtumėte įgyvendinti ateityje, būtina pasikalbėti dar santykių pradžioje. Gali būti, kad judviejų požiūris į gyvenimą kardinaliai skiriasi ir jūsų su mylimuoju nesieja jokie bendri planai bei svajonės. Kas, jeigu jūs trokštate gausios šeimos, o antroji pusė nori siekti karjeros ir apie vaikus apskritai negalvoja?

O gal ateityje jūs svajojate gyventi ramioje kaimo sodyboje, o mylimasis įsivaizduoja laimę tik miesto džiunglėse? Reikėtų kuo detaliau aptarti visus troškimus, išklausyti vienas kitą be išankstinių nuostatų ir kritikos. Nebūtinai visi jūsų norai turi sutapti, bet jie neturi iš esmės kirstis.

4. Buvusių santykių

Nereikia smulkmeniškai pasakoti, kaip atrodė jūsų buvęs partneris, kaip kartu leisdavote laisvalaikį, kas jam patiko ar nepatiko. Dabartinė antroji pusė turėtų žinoti tik svarbiausius dalykus – ar anksčiau buvote susituokę, susižadėję, ar turite vaikų, kiek laiko truko jūsų ilgiausi santykiai. Pravartu papasakoti net apie buvusių skyrybų priežastį.

Kartais po skyrybų lieka vidinių baimių, susiformuoja kompleksų, trukdančių ir esamiems santykiams. Atvirai pasišnekėjus apie praeitį, būna daug lengviau žinoti, ko tikėtis, ir galima iš anksto užkirsti kelią potencialiems nesutarimams. Be to, labai svarbu, kad mylimieji priimtų vienas kitą tokius, kokie yra, – su visa gyvenimo istorija, paklydimais ir pasiekimais.

5. Religinių įsitikinimų

Šiandien, kai pasaulis maišosi ir primena vieną bendrą košę dideliame katile, religiniai įsitikinimai vis rečiau pakiša koją poroms. Žmonės mokosi būti tolerantiškesni ir priimti svetimas kultūras, o kartu ir tikėjimą. Tačiau jeigu patys esate giliai tikintys ir jokiu būdu negalėtumėte išsižadėti savo religijos, privalu apie tai pasišnekėti su mylimuoju.

Galbūt jis kitatikis ir taip pat negalėtų atsižadėti savo tikėjimo. Būtina įsitikinti, kad sugebėsite gerbti vienas kito pasirinkimą ir skirtingos religijos arba vieno tikėjimas, o kito ateizmas netaps kliūtimi bendrai laimingai ateičiai. Verta aptarti tuoktuvių, religinių švenčių minėjimą, būsimų atžalų religiją, kad rastumėte kompromisą, tenkinantį abi puses.

6. Seksualinių troškimų

Kaip žinoti, kas mylimam žmogui patinka, o kas ne, jeigu jis tai slepia? Štai kodėl norint puikaus seksualinio gyvenimo nevalia nuo antrosios pusės slėpti savo troškimų. Reikia būti atviriems nuo pat pradžių. Nevalia apsimetinėti, kad patinka koks nors dalykas, jeigu iš tiesų jis erzina arba verčia jaustis nejaukiai.

Taip pat nevalia apsimetinėti, kad patiriate orgazmą, jeigu nejaučiate jokio malonumo. Nuslėpdami sunkumus jų neišspręsite. Mylimieji turėtų atvirai pasišnekėti apie tai, kas jiems kelia malonumą, o kas yra tabu. Taip mokomasi pažinti vienam kitą ir galima džiaugtis laimingu seksualiniu gyvenimu.

7. Sveikatos problemų

Natūralu, kad vos susipažinę nepulsite vienas kitam pasakoti apie sveikatą. Tačiau jeigu bendraujate toli gražu ne pirmą savaitę ir siejate gyvenimą su tuo žmogumi, apie esamas ligas pranešti privalu. Jeigu jas slėpsite, antroji pusė vis tiek anksčiau ar vėliau apie tai sužinos, o tada jausis apgauta, įskaudinta, nes jaus jūsų nepasitikėjimą.

Juk partneris turėtų būti pats artimiausias žmogus, su kuriuo galima dalytis viskuo. Kaip turėtų jaustis žmogus, atsitiktinai sužinojęs, kad jo antroji pusė serga mirtina liga arba kad yra nevaisinga, turi fizinę negalią, neleidžiančią normaliai dirbti, ar kt.?

Šaltinis
Temos
Savaitraštis „Prie kavos“