1. Seksas – meilės pradžia?

Vyrui seksas padeda suprasti, kaip stipriai jam reikia moters, todėl vyrai dažniausiai įsimyli tik pasimylėję. Pojūtis, kad pats yra mylimas, vyrą apima taip pat per puikų, harmoningą seksą. Moteris, atvirkščiai, dažniausiai seksualinę trauką pajunta artimiau susipažinusi su vyru.

Moterys labiau stengiasi tvardytis ir atvirai nedemonstruoja seksualinio potraukio. Jos trokšta saugumo, todėl pirmiausia nori įsitikinti, kad yra mylimos. Joms įprasta susipažinti, pasikalbėti, pajusti ryšį ir tik tada mylėtis.

Vyrams seksas ir yra ryšys, intymumo kalba. Jie seksu atskleidžia savo švelniąją pusę, atvirai rodydami meilę ir netgi savo pažeidžiamumą. Emocinį ryšį su partnere vyrai irgi pajunta per seksualinį potraukį.

2. Vyrai dažniau galvoja ir daugiau daro

Moterų ir vyrų sekso poreikis išties skiriasi. Jauni vyrai apie seksą per dieną vidutiniškai pagalvoja apie 19 kartų, moterys – 10. Vyrams seksas svarbesnis, nes jų smegenų didesnė sritis atsakinga už intymiuosius poreikius. Jie dažniau nei moterys galvoja ir apie kitus fiziologinius poreikius – maistą, miegą.

Paprastai būtent vyrai nori daugiau sekso – ne tik pažinties pradžioje, bet ir po daugelio metų. Vyrai paprastai turi daugiau sekso partnerių ir yra labiau linkę užmegzti atsitiktinius lytinius santykius. Didesnį vyrų sekso poreikį patvirtina ir toks faktas, kad gėjai mylisi kur kas dažniau nei lesbietės.

3. Gera pradžia – vakarienė dviese žvakių šviesoje

Seksas vyrams yra toks natūralus dalykas, kad jam nereikia kaip nors ypatingai ruoštis. Moterims ne taip paprasta – joms reikia romantiškų pokalbių, vakarienės žvakių šviesoje, tada mažiausiai pusvalandžio duše, ypatingų apatinių, tinkamo apšvietimo... O tada jau sekso – aišku, jei dar lieka ūpo. Ir ne greito, o su bučiniais, glamonėmis, ilgu jaudinimu. Be erzinančių klausimų, ar jau užteks...

Moterį užvesti kur kas sunkiau nei vyrą, jai aistra kyla pirmiausia smegenyse, o vylingas laukimas – puikus kuras geismui. Vyrai dažniau susijaudina spontaniškai, juos kaitina įvairesnės seksualinės fantazijos.

4. Atodūsiai ir aistringi šūksniai užveda abu

Moterys lovoje dejuoja, šnabžda, šūkčioja... Sekso metu jos tikrai garsiau reiškia emocijas nei partneriai, tačiau klykiančios iš pasitenkinimo meilužės veikiau yra pornografinių filmų kūrėjų vaizduotės padarinys nei realybė.

Nustatyta, kad nemaža dalis moterų sekso metu dejuoja ne iš geidulio, o norėdamos suteikti malonumą partneriams – leidžia jiems pasijusti tikriems vyrams! Vyrai nuo vaikystės mokomi slėpti emocijas, todėl mylisi dažniausiai tylėdami ir tik retkarčiais išleidžia vieną kitą pasitenkinimo garsą.

5. Orgazmas – palaimos viršūnė

Moterys ir vyrai orgazmą patiria skirtingai. Vyrams nuo sueities pradžios iki ejakuliacijos reikia vidutiniškai 4 min. Moterims orgazmui pasiekti reikia bent 10–11 min. Dėl šio skirtumo vyrams lytinis aktas kur kas dažniau baigiasi orgazmu nei moterims. Statistiškai tik pusė moterų lytinio akto metu patiria orgazmą.

6. Po visko – atsipalaiduoti ar šnekėtis?

Ne paslaptis, kad vyrai iškart po sekso nori… tiesiog pamiegoti. Kartais pavalgyti, bet tikrai ne kalbėtis. Sekso metu į kraują gausiai išskiria hormono oksitocino, atsakingo už ramų miegą ir mažinančio stresą. Moteris šis hormonas veikia šiek tiek kitaip. Pasimylėjusias jas dažniausiai užplūsta teigiamos emocijos, kuriomis norisi dalytis. Be to, moterys po sekso trokšta švelnumo ir dėmesio – tarsi patvirtinimo, kad tikrai yra mylimos.

7. Kai dingsta seksualinis potraukis...

Vyrų seksualinis potraukis labiau susijęs su hormonais, o moterų – su psichologija, todėl vyrų seksualinės problemos išsprendžiamos lengviau. Vyrų erekcijos sutrikimai ar lytinio potraukio nebuvimas yra gana veiksmingai gydomi hormonu testosteronu. Moterims hormoninis gydymas nėra toks veiksmingas.

Mokslininkai apskritai abejoja, ar per mažas moterų lytinis potraukis turėtų būti gydomas vaistais. Tyrimų duomenimis, net apie 40 % moterų teigia patiriančios kokių nors seksualinių keblumų, dažniausiai jaučia sumažėjusį lytinį potraukį, tačiau tik 12 % tai kelia rūpesčių.

8. Įvairovė skatina geismą

Seksas vonioje, virtuvėje, automobilyje, jūroje? Greitas, lėtas, atsistojus, atsisėdus? Oralinis, analinis, o gal grupinis? Eksperimentai lovoje puikiai stimuliuoja abu. Seksualinis geismas – kaip maistas: verta išbandyti įvairius skonius, nes valgyti tą patį pabosta.

Leistis į seksualinius eksperimentus dažniau linksta vyrai, tačiau ir moterys vis aktyviau tam pritaria. Beje, ištirta, kad išsilavinusios moterys būna labiau linkusios išbandyti įvairų seksą.

Šaltinis
Temos
Savaitraštis „Prie kavos“