Kinsey sekso, lyčių ir reprodukcijos mokslinių tyrimų institute buvo atliktas tyrimas apie tai, kiek turėtų mylėtis įvairių amžius grupių žmonės, informuoja dailymail.com.

Pasirodo, amžius – vienas iš svarbiausių rodiklių, lemiantis poros intymių santykių dažnumą.

Tikriausiai nenustebsite, sužinoję, kad dažniausiai mylisi jauni, 18–29 m. amžiaus žmonės – vidutiniškai 112 kartų per metus, arba du kartus savaitę.

30–39 m. amžiaus žmonių intymios sueitys retėja – vidutiniškai iki 86 kartų per metus, arba – 1,6 karto per savaitę.

40–49 m. amžiaus grupėje seksualinis aktyvumas mažesnis – šios amžiaus grupės atstovai mylisi perpus rečiau nei 20-mečiai, t. y. 69 kartus per metus.

„Remiantis atliktais tyrimais, galima teigti, kad bėgant metams didėja tikimybė susirgti chroninėmis ligomis, o tai savo ruožtu dar neigiamą įtaką seksualinio gyvenimo dažnumui ir kokybei“, – aiškino Kinsey instituto atstovas daktaras Justinas Lehmilleris.

Stebėtina, bet Kinsey instituto tyrėjai neanalizavo į šeštą dešimtmetį įžengusių ir vyresnių žmonių seksualinio gyvenimo. Šios amžiaus grupės seksualiniu aktyvumu domėjosi kiti tyrėjai – jie padarė išvadą, kad vyresni žmonės dažniausiai nepaiso seksualumo.

Mančesterio universiteto tyrėjai išanalizavo daugiau nei tūkstančio 50–90 m. žmonių rašytinius komentarus, norėdami išsiaiškinti, kokios kliūtys trukdo vyresnio amžiaus poroms gyventi visavertį seksualinį gyvenimą.

Daugelis vyresnio amžiaus žmonių skundėsi, kad gydytojai neieškojo, kaip jiems padėti, susidūrus su susilpnėjusiu seksualiniu potraukiu ar fiziniais sunkumais.

Vyrai labiau linkę aptarti sveikatos būklės įtaką seksualiniam gyvenimui.

Didžiausi vyrų impotencijos kaltininkai – širdies ligos, aukštas kraujospūdis ir diabetas.

Moterys dažniau aptaria su sveikata susijusius seksualinius sunkumus santykių kontekste.

Ekspertai rekomenduoja gydytojams atidžiai išklausyti, su kokiais seksualinės funkcijos sutrikimais susiduria pacientai, nepaisant to, kokio amžiaus jie būtų. Jie įsitikinę – jei vyresni pacientai jausis komfortiškai ir galės papasakoti apie savo sunkumus, jų sveikata, savijauta bus geresnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)