Kalbama, kad būtent pagal šį rodiklį galima geriausiai nustatyti partnerių santykių „amžių“. Mat kaip rodo statistika, kasdieninei aistrai atsiduoda pirminėje santykių stadijoje esantys žmonės, kol jų emocijos dar labai šviežios. Paskui intymių santykių dažnis stipriai krenta – iš pradžių iki dviejų-trijų kartų per savaitę, paskui iki karto per mėnesį ar dar rečiau.

Žinoma, iš dalies tai galima paaiškinti: darbas, buities darbai, su vaikais susiję rūpesčiai ir kitos panašios šiuolaikinio žmogaus gyvenimo būdo sudedamosios dalys, kurios praktiškai nepalieka jėgų ir laiko visaverčiams intymiems santykiams. O juk kasdieninis seksas, kaip tvirtina psichologai, yra tikra panacėja nuo daugelio problemų ir negandų. Spręskite patys!

Santykių sustiprinimui

Intymus artumas – savotiški psichologiniai klijai dviejų mylinčių žmonių santykiams sutvirtinti. Kad ir kaip partneriai būtų dvasiškai artimi, kad ir kiek daug bendrų interesų bei draugų turėtų, kad ir koks vienodas požiūris į gyvenimą juos sietų, jeigu fizinio artumo tarp jų nėra, jie palaipsniui darysis vienas kitam svetimi.

Seksas sukuria bendrą emocinį lauką, kuris suteikia galimybę geriau jausti vienam kitą, nuspėti nuotaiką ir troškimus intuicijos lygmenyje. Kuo daugiau laiko pora skiria intymiam gyvenimui, tuo tvirtesni jų santykiai ir sklandžiau veikia šeimos „mechanizmas“.

Vaistas nuo daugelio ligų

Kasdieninis seksas leidžia silpnos lytinės konstitucijos vyrams pagerinti vaisingumą nuolat atnaujinant biomedžiagas. Stipriajai lyčiai seksas – dar ir profilaktika nuo vėžinių susirgimų. Mažai kas žino, kad reguliarus lytinis aktyvumas padeda prostatai atsikratyti kenksmingų kancerogenų.

Moterims dažnas seksas leis ateityje išvengti problemų su gimdos tonusu (lytinio akto metu aktyviai išsiskiriantis oksitocino hormonas didina jos susitraukimų dažnį ir paruošia ją „karinei parengčiai“). Be to, seksas stiprina nervų sistemą ir imunitetą!

Tačiau svarbiausia yra tai, kad kasdieninės sekso treniruotės sustiprins makšties raumenis, ypač jeigu visame tame dalyvaus ir protas – lytinio suartėjimo metu moteris atliks „vaginos vakuumo“ pratimus (vyro varpa įtraukiama į vidų be rankų). Įvaldžiusios šį triuką moterys visiems laikams pamiršta anorgazmiją ir šlapimo pūslės problemas, o ir vyrą tokie neįprasti pojūčiai tiesiog veda iš proto.

Amžinos jaunystės eliksyras

Ar prisimenate filmą „Mirtis jai tinka“ („Death Becomes Her“)? Kasdieninio sekso privalumai tokie patys, kaip ir to paslaptingo eliksyro.

Bėgant metams ir vyrų, ir moterų organizmuose natūralus lytinių hormonų lygis krenta (testosterono pas pirmuosius ir estrogeno pas antrąsias), kas skatina lytinę disfunkciją ir pirmalaikį senėjimą. Reguliarus intymus artumas didina laisvų hormonų kiekį organizme, taip pratęsdamas jo aktyvumą.

Vietoj mankštos

Tai žmonių kartai, kurie nuo biuro stalo pakyla nebent puodelio kavos atsinešti, nelieka laiko net į sporto salę nueiti. Buities rūpesčiai dėl šiuolaikinių technologijų taip pat didžiąja dalimi sėkmingai atliekami be mūsų aktyvaus dalyvavimo.

Dėl viso to daugumos žmonių fizinis aktyvumas tampa niekiniu. Natūralu, kad nuo nuo tokio gyvenimo būdo organizmas pradeda sirgti ir apaugti riebalais. Kasdieninis seksas padės išspręsti šią problemą!

Paprasti judesiai kartu su orgazmu užtikrins partneriams pakankamą fizinį krūvį širdies ir kraujagyslių sistemos profilaktikai, taip pat padės išlaikyti normalų svorį. Seksas gali puikiai pakeisti mankštą, tik jis teikia neabejotinai daugiau malonumo.

Psichologinė reabilitacija

Kasdien besimylinčių žmonių nuotaika stipriai pagerėja. Kadangi sekso metu išsiskiria „laimės hormonu“ vadinamas endorfinas, dažnai besimylintys partneriai tokiu būdu sumažina depresijos riziką ir palengvina griaunamąjį streso poveikį organizmui.

Paprasčiau tariant, jeigu jus aprėkė viršininkas, visuomeniniame transporte numindžiojo kojas ar atsitiktinai ištrynėte ataskaitą, kurią ruošėte tris mėnesius, užsiimkite seksu. Tai padės jūsų nervų ląstelėms sėkmingai įveikti šį blogą laikotarpį.

Tarsi ant žirgo...

Be viso kito, seksas kiekvienam mūsų asocijuojasi su sėkme. Vyras, kuris reguliariai patenkina partnerę, įgyja nugalėtojo šlovę ne tik savo, bet ir savo moters akyse. Libido – greičiausiai pati skausmingiausia tema stipriajai lyčiai, nuo kurios tiesiogiai priklauso vyrų savivertė, tad reguliarus seksas suteikia vyrui daugiau pasitikėjimo savimi.

Kasdieninis artumas su mylimu vyrų pakelia ir moters „kartelę“. Geismas iš vyro pusės – pagrindinis moters patrauklumo ir seksualumo kriterijus. Jeigu partneris nuolat demonstruoja nedviprasmišką troškimą atsidurti su jumis lovoje, moters savivertė auga kaip ant mielių. Tai reiškia, kad galiausiai nustosite veidrodyje apžiūrinėti savo neegzistuojančias raukšles ir celiulitą, o vietoj to pagaliau pradėsite mėgautis gyvenimu.

Kasdieninio sekso kontraindikacijos

Nepaisant daugybės teigiamų momentų, šį „eliksyrą“ derėtų vartoti atsargiai. Kasdieninis seksas draudžiamas jums ir jūsų antrajai pusei, jeigu...

1. ... kažkuris iš jūsų serga nervų sistemos ar širdies ir kraujagyslių ligomis, tokiomis kaip, pavyzdžiui, epilepsija ar širdies nepakankamumas. Tokiais atvejais per didelis seksualinis krūvis anksčiau ar vėliau gali baigtis priepuoliu ar net insultu. Todėl jeigu nepriklausote sveikų žmonių kategorijai, kasdieninio sekso maratono derėtų vengti arba bent jau prieš tai reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju.

2. ... savo seksualiniam gyvenimui nesuteikiate įvairovės. Reguliariuose lytiniuose santykiuose labai svarbu dažnai keisti scenarijų, vietą ir kitas meilės žaidimo sudedamąsias. Nepamirškite, kad jūsų seksualinį gyvenimą teigiamai paveikti gali neįprasti vaidmenų žaidimai, naujos sekso rūšys ir technikos. Kuo įvairesnis jūsų intymus gyvenimas, tuo mažesnė rizika vienas kitam nusibosti lovoje.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)