Paprastai manoma, kad vyrai seksu mėgaujasi kur kas labiau, o moterims patirti orgazmą yra sudėtingiau.

Ar iš tikrųjų taip ir yra? Štai kelios mokslininkų patvirtinamos įžvalgos dėl vyrų ir moterų seksualumo, rašo „The Daily Mail“.

Vyrų seksualinis potraukis stipresnis

Vyrai apie seksą galvoja dažniau. Dauguma jaunesnių nei 60 metų vyrų apie seksą pagalvoja mažiausiai kartą per dieną – apie seksą bent kartą per dieną pagalvoja tik ketvirtadalis moterų. Floridos universiteto mokslininkai nustatė, kad vyrai gali seksualiai susijaudinti kur kas spontaniškiau, o jų seksualinės fantazijos kur kas įvairesnės nei moterų. Taigi galima drąsiai teigti, kad vyrai nori daugiau sekso nei moterys visuose santykių etapuose.

Manoma, kad stipresnis vyrų seksualinis potraukis nulemtas biologijos – būtent stipriosios lyties atstovams tenka užduotis perduoti genetinę medžiagą, t. y. pratęsti giminę. Moterys užprogramuotos siekti tiek emocinio, tiek seksualinio ryšio, nes joms reikalingas partneris, kuris liktų šalia ir padėtų rūpintis vaikais. Vis tik tai nereiškia, kad vyrų neištikimybė yra neišvengiama ar tai turėtų būti pateisinama. Juk esame žmonės, o ne gyvūnai, taigi sugebame apdoroti informaciją, suvokti moralinius aspektus ir atidėti pasitenkinimą.

Vis dėlto moterys, neapdovanotos tokiu stipriu seksualiniu potraukiu kaip vyrai, gali mėgautis keliais orgazmais iš eilės. Kitaip tariant, vos tik patyrusios orgazmą moterys būna ir vėl pasirengusios viską pakartoti. Kadangi klitoris – itin jautri vietelė, moteris gali būti jaudinama ir vėl patirti orgazmą (vienintelė galima kliūtis – motyvacijos trūkumas). Vyrams po ejakuliacijos reikia laiko atsigauti.

Tiesa, vyrai gali taip pat patirti daugybinių orgazmų, nes ejakuliacija ir orgazmas – tai du atskiri procesai. Vyrai orgazmą patiria smegenyse (malonioji dalis), o štai ejakuliacija – tai fizinė patiriamo orgazmo pusė (organizmas išskiria spermą). Kitaip tariant, vyras gali ejakuliuoti nepatirdamas orgazmo arba patirti orgazmą be ejakuliacijos. Tiesa, lavinti įgūdžius siekiat antrojo varianto nėra lengva, todėl retai kada vyras turi pakankamai laiko ir kantrybės pasišvęsti tantriniam seksui, kuri gali padėti siekiant šių tikslų.

Vyrai, skirtingai nuo moterų, patiria orgazmą įsiskverbimo metu

Dauguma vyrų tampa pasirengę patirti orgazmą praėjus ne daugiau nei keturioms minutėms po įsiskverbimo, o štai daugumai moterų orgazmui pasiekti prireiks 10-20 min. (paprastai jis pasiekiamas tiesiogiai stimuliuojant klitorį, o ne įsiskverbiant į makštį). Apie 75 proc. vyrų visada sekso su partnere metu patiria orgazmą, tačiau tą patį pasakyti galėtų tik 26 proc. moterų.

Vis tik įvertinus oralinį seksą moterų patiriamų orgazmų skaičius drastiškai šokteli. 81 proc. moterų tikina patiriančios orgazmą sekso metu, jei įtraukiamas ir oralinis seksas. Įdomu pastebėti, kad moterys, turinčios lytinių santykių su kitomis moterimis, patiria kur kas daugiau orgazmų nei tos, kurios santykiauja su vyrais. Tikėtina, tai tokie rezultatai susiję su oraliniu seksu. Be to, įvertinant dar ir masturbacijos statistinius duomenis, moterų patiriamų orgazmų skaičius reikšmingai padidėja. Dauguma moterų besimasturbuodamos orgazmą pasiekia per keturias minutes. Lygiai tiek pat vyrai užtrunka pasiekti orgazmą sueities metu.

Orgazmus imituoja abiejų lyčių atstovai

Nors tai daro rečiau, vis tik vyrai taip pat kartais imituoja orgazmą. Kodėl? Vyrų imitavimo priežastys kažin ar skiriasi nuo moterų. Jei vyras jaučiasi pavargęs, nerimauja dėl darbo ar tiesiog jo seksas tuo metu nedomina, jis gali apsimesti, kad patyrė orgazmą, vien tam, kad pateiktų įtikinamą priežastį, kodėl neteko erekcijos, neįžeisdamas partnerės jausmų.

Kaip paaiškinti „įrodymų“ trūkumą? Jei prieš sueitį buvo preliudija, paprastai drėgmės būna nemažai bet kuriuo atveju, o jei buvo naudojamas prezervatyvas, nėra sudėtinga jį nuimti ir patraukti partnerei nė nepastebėjus, kad jis yra tuščias.

Vyrai tikina, kad moterys priima kur kas asmeniškiau vyro nepatirto orgazmo faktą nei jie patys vertina atvejus, kai orgazmo nepatiria moteris. Kadangi vyro orgazmai dažnai vertinami kaip įvykstantys automatiškai ir neišvengiamai, manoma, kad vyras turi jį patirti kiekvieną kartą, o jei tai neįvyksta, manoma, kad kas nors yra ne taip.

Moterys imituoja orgazmą, nes orgazmas ir įsiskverbimas joms retai sutampa, taigi jos renkasi melo kelią nenorėdamos įžeisti partnerio. Dar moterys imituoja orgazmą tam, kad užbaigtų prasto sekso sesiją.

Vyrą jaudinantys dalykai kur kas labiau tiesmuki

Amerikiečių sociologo Edwardo Laumanno iš Čikagos universiteto atliktas tyrimas parodė, kad moteris sekso prasme labiau nei vyrus veikia socialiniai ir kultūriniai veiksniai. Moteris veikia bendraamžės, religija (bažnyčioje besilankančios moterys seksualine prasme yra konservatyvesnės, o štai ryšio tarp į bažnyčią nueinančių vyrų ir jų seksualinių preferencijų nenustatyta), išsilavinimas (kuo labiau išsilavinusi moteris, tuo įvairesnes sekso rūšis ji yra išmėginusi).

Žinoma, svarbu nepamiršti, kad ir emociniai veiksniai stipriai veikia seksualinį gyvenimą.

Vis tik tai nereiškia, kad vyrų nedomina meilė ir romantika, tiesiog seksas dažnai jiems tampa būdu išreikšti intymumą. Moterų atveju pirmoje vietoje yra ryšys, o antroje – seksas, o štai vyrams pats seksas ir yra šis ryšys. Egzistuoja įtikinama psichologinė teorija, paaiškinanti, kodėl šia prasme lytys skiriasi.

Vaikystėje ir paauglystėje vyrai masturbuojasi dažniau nei moterys, taigi nieko keisto, kad jie pirminę seksualinę patirtį gauna iš gryno seksualinio malonumo, o štai santykiai ateina vėliau. Daugybės moterų pirmosios seksualines patirtys įvyksta kartu su kitu asmeniu, taigi seksas įvyksta jau užmezgus santykį. Šis modelis susiformuoja anksti, todėl moters seksualumas nėra toks tiesmukas.

Kelių reikšmingų tyrimų rezultatai patvirtina, kad moterys yra atviresnės santykiams su tos pačios lyties atstovėmis ir yra labiau linkusios įsimylėti tos pačios lyties atstovę, o štai vyrai yra visiškai kitokie. Dar svarbu pabrėžti, kad moterų seksualiniai polinkiai kinta, o štai vyrų – ne. Moterų įnoriai lovoje bėgant laikui keičiasi, o štai vyrai dažniausiai linkę mėgti tuos pačius dalykus ir jiems jie nepabosta. Taigi būtų teisinga pastebėti, kad vyrai šia prasme mažiau linkę į nuotykius nei moterys.

Vyrų seksualinis potraukis susijęs su biologija

Biologine prasme testosteronas atlieka itin reikšmingą vaidmenį seksualiniams troškimams, o vyrų organizmuose šio hormono kiekis 20 kartų didesnis nei moterų. Vis tik ar tikrai galima pasitikėti šių tyrimų rezultatais, liudijančiais apie didžiulį vyrų seksualinį potraukį? Svarbu nepamiršti, kad dauguma tyrimų paremti žmonių žodžiais.

Tyrimai patvirtina, kad vyrai linkę girtis (orientuojasi į statistinius duomenis, siekdami atitikti alfa vyro stereotipą), o moterys stengiasi išlikti kuklios (nori atrodyti moteriškos). Taigi nieko keisto, kad vyriškos lyties tyrimų dalyviai pasakoja apie itin didelį geismą ir norą turėti kuo daugiau lytinių santykių.

Dar vienas esminis faktas: dauguma tiriamųjų – tai aukštųjų mokyklų studentai, kurių amžius svyruoja tarp 18 ir 25 metų. Kadangi motes seksualumas stiprėja metams bėgant, o vyrai seksualinį piką pasiekia kaip tik labai anksti, tyrimai atliekami tuo metu, kai skirtumas tarp vyrų ir moterų seksualumo skiriasi labiausiai.

Svarbu atsižvelgti į tai, kad vyrų susijaudinimas akivaizdesnis nei moterų. Pakanka pažvelgti į sustangrėjusį vyro penį ir viskas tampa aišku, o štai moters seksualinės reakcijos nėra tokios akivaizdžios. Kadangi moterų intymiausios vietelės paslėptos, paprastai vizualiai nėra lengva nuspręsti, kada gi moteris yra susijaudinusi. Su seksu susiję tyrimai, orientuoti į vyrus, sutelkti į fizinę išraišką.

Dalis garbių mokslininkų linkę manyti, kad vyrų seksualumo suvokimas yra iškreiptas, nes tyrimai labiausiai orientuoti į vyrų seksualinius pasiekimus, erekcijos sutrikimus ar per anksti įvykstančią ejakuliaciją, o štai vyrų geismo klausimas dažnai lieka nuošalyje. Bet kuri ilgalaikių santykių su vyru turėjusi moteris gali patvirtinti, kad vyrai nėra sekso robotai, kokius juos mėgina vaizduoti visuomenė, juos veikia nuotaika, santykiai ir stresas. Svarbu suvokti, kad dalykai, turintys įtakos moterų libido, veikia ir vyrus, o seksas – tai meilės, atsidavimo ir fizinio pasitenkinimo išraiška.

Abiejų lyčių atstovams didesnį susijaudinimą kelia naujas partneris. Be to, neverta stebėtis, kad pornografinio turinio medžiagą žiūri tiek vyrai, tiek moterys, tiek ir poros, taigi tenka pripažinti, kad erotika jaudina visus. Taigi visi esame išskirtiniai ir nepakartojami, todėl nebūtų teisinga vertinimų grįsti vien tik suskirstant savybes į būdingas moterims arba vyrams. Kiekvienas žmogus, nepriklausomai nuo jo lyties, į seksualinius potyrius leidžiasi jau sukaupęs asmeninį patirčių bagažą. Taigi neturėtų stebinti, jei skaitydama šį tekstą moteris ras kur kas labiau panašumų su vyrams priskiriamomis savybėmis ir polinkiais, ir atvirkščiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)