Tačiau įsimylėjimas gali sukelti ir nemažai širdies skausmo, ypač jei jis per greitas, spontaniškas. Kas priverčia mus staigiai įsimylėti, kas atsitinka, jei pamilstame per daug greitai?

Yra daugybė pavyzdžių, kai staigiai pamilus pasekmės būna skaudžios. Lieka sudaužytos širdys, pasimokoma visam gyvenimui ir vėliau realiau ieškoma mylimo žmogaus.

Daugumai suaugusių žmonių būdingas noras mylėti kitą asmenį. Jiems įteigta, kad meilė suteikia laimę, saugumo ir ramybės jausmą. Dauguma žmonių nuo pat mažens mato gražius vienas kitą mylinčių žmonių tarpusavio santykius, neretai tai būna tėvų pavyzdys. Suaugus spauda ir televizija mums pateikia gražių meilės istorijų pavyzdžių. Begalė reklamų ragina mus kuo greičiau susirasti tikrąją meilę ir taip pasijusti laimingais.

Jei žmogus vienišas, jis aplink save mato tik už rankų susikibusius įsimylėjėlius, besikalbančius ir besijuokiančius. Tai sukelia dar didesnį norą surasti savo mylimą žmogų.

Tikra ir nuoširdi meilė sunkiai nusakoma žodžiais. Jai būdingas stiprus emocinis ryšys, taip pat ir fizinė trauka. Du žmonės leidžia laiką stengdamiesi geriau pažinti vienas kitą. Jie supranta mylimo žmogaus keistenybes ir įpročius. Jie žino, kaip jų partneris gyveno iki jų susitikimo.

Vėliau ateina saugumo, patogumo, žavėjimosi partneriu periodas. Kaip banaliai beskambėtų, įsimylima vis stipriau, kalbama, kaip įsimylėjėliai tinka vienas kitam, kaip jie rado savo „antrąją, geresniąją pusę“. Jei abu žmonės yra patenkinti santykiais, susižavėjimas laikui bėgant perauga į stiprų meilės jausmą.

Jei viso to nėra, susižavėjimas ir staigus įsimylėjimas gali tapti sudaužytos ir kenčiančios širdies priežastimi. Tiesa, kad žmogus, neturėdamas savo antrosios pusės, pasijunta vienišas. Šis jausmas gali paskatinti užmegzti santykius su tuo žmogumi, kuris jam visai netinka.

Kuo daugiau kartu leidžiama laiko, tuo labiau priprantama prie žmogaus ir gali pradėti atrodyti, kad tai meilė. Meilė taip lengvai neateina. Tikro mylimo žmogaus reikia ieškoti ilgą laiką.

Jei atrodo, kad esate įsimylėjęs, tai dar nebūtinai rodo, kad jus aplankė tikra meilė. Jei jūs dažnai įsimylite, nuolat keičiate partnerius, reiškia, jūsų jausmai nėra gilūs.

Be abejonės, įsimylėjimas sukelia tam tikrą euforiją. Jausmas, kad suradote sau artimą žmogų, sustiprina norą susieti savo gyvenimą su tuo žmogumi. Tačiau tikra meilė nėra dažna. Jūs negalite mylėti kiekvieno, su kuriuo užmezgate santykius. Jei manote, kad tikrai mylite žmogų, nors tik ką susipažinote, jūsų gali laukti stiprus nusivylimas. Tiesiog galbūt jūs jaučiate aistrą, tiesiog esate susižavėję nauju pažįstamu, jums gera kartu. To suvokimas jums leis ramiau reaguoti santykiams nutrūkus.

Jei jūs nesijausite auka, jūs leisite įvykiams tekėti sava vaga. Neskubėkite savo santykių įvardyti kaip meilės. Duokite laiko vystytis jausmams. Tik vėliau jūs pajusite, ar tai tikra meilė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (276)