Tai, apie ką retai kalbama. Trys pagrindiniai sekso tipai

Pirmasis tipas – duoklė gyvuliškai prigimčiai. Ji reikalauja, kad patinas patelei pademonstruotų savo jėgą ir valdžią: atėjau ir paėmiau, be jokių preliudijų ir sentimentų. Daugelis moterų nuo tokio sekso tiesiog alpsta: beveik kiekviena yra pasirengusi atsiduoti vyriškam patinui. Tačiau grubus, valdingas ir dominuojantis seksas būdingas ne tik valdingiems, bet ir tyliems, ramiems vyrams. Kartais toks tylenis miegamajame gali taip dominuoti, jog net grindys trinksės – taip jis kompensuos savo kasdienį santūrumą.

Antrasis sekso tipas yra grįstas vyrų troškimu patirti moters valdžią ir jai paklusti.

Tokie troškimai dažnai kyla dėl nuovargio, ypač kai žmogus pavargsta nuolat spręsti ir imtis atsakomybės – už šalį, už armiją, už įmonę, už draugus ar už šeimą. Jam norisi bent lovoje išsilaisvinti nuo atsakomybės naštos, pabūti ne pagrindiniu dalyviu ir už nieką neatsakyti.

Anot vokiečių psichologų nuomonės, nuolankių vyrų itin padaugėja per ekonomikos krizes. Numalšinti tokį troškulį vyrams yra kur kas sunkiau, negu gyvulišką instinktą. Tokie vyrų troškimai dažnai glumina moteris: atsigulti ant nugaros ir atsiduoti vyrui gali bet kuri moteris, o štai perimti iniciatyvą į savo rankas išdrįsta ne kiekviena.

Sovietų Sąjungoje ir jai žlugus, kol dar nebuvo interneto, didelę paklausą turėdavo seksas telefonu ir ypač seksas su „griežta valdove“. Tokios moterys uždirbdavo kur kas daugiau negu „nekaltos mergelės“ ir „kekšės“. Norą atsiduoti dominuojančiai valdovei jaučia daug brutalių ir aukštas pareigas užimančių vyrų, kuriems pabosta vadovauti.

Vienas ir tas pats vyriškis šiandien gali būti valdingas, o rytoj – pasirengęs paklusti. Jeigu jo partnerė sugeba patenkinti abu jo troškimus, jis eis dėl jos iš proto.

Trečiąjį sekso tipą moterys vadina švelniuoju. Tai lytinis aktas su ilgomis preliudijomis, glamonėmis, bučiniais ir mielais žodeliais, kurie šnabždami į ausį. Toks seksas puikiai tinka partneriams su silpna potencija. Likusieji renkasi šį tipą dėl savo partnerės, kad pademonstruotų jai savo meilę.

Vyrų seksualumas skirtinguose amžiaus tarpsniuose

20 – 30 metų

Seksualumas trykšta per kraštus. Vyras gali sujaudinti vos išvydęs patrauklią nepažįstamą moterį. Teikia pirmenybę kiekybei, o ne kokybei. Sekso metu daugiau galvoja apie save, o ne savo partnerę. Dėl gero sekso gali griūti į lovą su bet kuria moterimi. Iš esmės jam nesvarbu, ar jo partnerė nori mylėtis – jis vis tiek pasieks savo.

30 – 45 metai

Sekso metu pradeda vertinti prisilietimus ir glamones, pozų įvairovę, būna dėmesingas partnerei. Padidėja išrankumas partnerėms. Daugiau neužkimba ant vos vieno svajingo žvilgsnio kabliuko. Jei supranta, kad dėl sekso vedė ne tą moterį, su ja išsiskiria. Ieško partnerės, kuri būtų išoriškai panaši į buvusią, tik būtų sąžininga, nuoširdi, protinga, taktiška. Gali mylėtis su moterimi, kuri yra šalta lovos džiaugsmams, bet nemato didelės būtinybės tai daryti, net jei ji yra fantastiškai graži.

Po 45 metų

Nepaisant plačiai paplitusio stereotipo, tokio amžiaus vyrai pirmenybę teikia ne jaunoms merginoms, bet patyrusioms ir savimi pasitikinčioms moterims. Jam reikia stimuliacijos, jį sujaudina prisilietimai. Nemato prasmės mylėtis su ta moterimi, kuriai tai nepatinka. Su moterimi, kuriai patinka seksas, vyras išsaugos potenciją iki pat žilos senatvės, svarbiausia – nedaryti ilgesnių kaip vieneri metai pertraukų.

Moterų seksualumas skirtinguose amžiaus tarpsniuose


20 – 30 metų

„Ar aš noriu? Jei noriu, tai ko?“, – moteris sprendžia, kaip ir su kuo jai patinka mylėtis. Ji jaučia daugiau smalsumo, negu aistros. Ištekėti ar ne? Gimdyti ar negimdyti? Moteriai atrodo, kad sekso reikšmė yra pervertinta. Ji daugiau mąsto apie save, negu apie seksą: „Ar aš patraukli?“, „Ar aš patinku vyrams?“.

30 – 40 metų

Jausmingumo viršūnė. Šiuo laikotarpiu vaikai dažniausiai jau būna pagimdyti, moteris būna supratusi savo troškimus ir pageidavimus sekso srityje. Žino, kaip pasiekti orgazmą, įvertino sekso reikšmę savo gyvenime, ieško jame įvairovės. Tapo išrankesnė vyrams, dažna skundžiasi nuobodžiu, santuokiniu seksu.

40 – 50 metų

Aistros ir nežaboto seksualumo apogėjus. Moteris tiksliai žino, su kuo ir kaip nori mylėtis. Vaikai paaugę ar net suaugę, atsiranda daugiau laisvo laiko, ją kankina mintis: „Aš aš jo nepražiopsojau?“ ir netrukus užmezga nesantuokinį romaną. Moterys kur kas dažniau negu vyrai slepia savo romanus ir taip pat dažniau renkasi jaunesnius meilužius.

Po 50 metų

Nebebijo nėštumo ir sekso srityje jaučiasi visiškai laisvai, jei tik nebūna savęs įtikinusi, kad „meilei yra per sena“. Noras mylėtis išlieka, sumažėja tik jo intensyvumas. Mėgavimasis artumu netikėtai tampa labai ryškus ir išraiškingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (771)