Doktorantė duomenis rinks atlikdama apklausas internetu. Ji aiškinsis koks yra ryšys tarp prastos nuotaikos, streso ir lytinių problemų, rašo medicalexpress.com.

Apie 50 proc. populiacijos susiduria su seksualinėmis problemomis, ir nors be mokslinių tyrimų suprantama, kad seksas, nuotaika ir stresas yra glaudžiai susiję, tyrimo tikslas yra išsiaiškinti koks yra tikslus jų santykis.

„Lytinė disfunkcija yra sritis, kurioje mokslinių tyrimų stinga, ypač kalbant apie lytinę disfunkciją ir tokias psichines problemas, kaip nerimas ir depresija. Tai, ką sužinosime iš šio tyrimo, galėsime panaudoti kuriant naujas depresijos, nerimo ir lytinės disfunkcijos gydymo programas“, - sakė M. Forbes.

Internetinio tyrimo dalyvių prašoma atsakyti į kelis klausimus šešis kartus skirtingu metu – arba po kartą per savaitę, arba po kartą per mėnesį. Klausimyno pildymas trunka 10-20 minučių, o visi atsakiusieji dalyvauja loterijoje, kurios prizas yra „Mastercard“ kortelė su 100 dolerių.

Šis tyrimas padės praktikuojantiems gydytojams anksti nustatyti ir gydyti įvairiausias problemas. Pasak M. Forbes, „Šių sąsajų krypties suvokimas reikš, kad šeimos gydytojai ir psichologai galės tiksliau nustatyti sutrikimus ir, tikimasi, padės juos išaiškinti iki jiems tampant rimta problema, kad padėtų iki minimumo sumažinti neigiamą poveikį paciento gyvenimo kokybei“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)