Kaip rašo DELFI.lv, jei atsakėte „taip“ įklausimą, ar norite mylėti vyrą, siūlome 10 psichologų pastebėjimų apie tai, kaip mylėti vyrą. Jokios teorijos, tik praktiškai veiksmingi patarimai.

Kiekviena nelaiminga šeima nelaiminga kitaip. Daug kas individualu, bet iš esmės moteris – emocionalesnė būtybė, kuriai reikia daugiau laiko padaryti logiškoms išvadoms. Tarp jausmų ir minčių ji spėja sugadinti komunikaciją. Dėl nepatyrimo ir auklėjimo ypatumų kai kurios moterys gyvena būtent tame tarpe, laiko mąstyti jos niekada neturi, nes eilinį kartą apima emocijos ir ciklas prasideda iš naujo.

Iš prigimties nuobodūs vyrai nelinkę viduje statyti oro pilių, jie gyvena geometriškai paprastame išorinių realijų pasaulyje. Moteriai reikia išmokti pristabdyti savo emocinius procesus, mąstymą skatinti, o iš pradžių bent jau laikytis kelių taisyklių.

1. Kiekvieną akimirką atsiminkite, koks santykių su vyru tikslas.

Normalių žmonių santykių tikslas – užtikrinti maksimalų komfortą ilgam laikui, tai yra, būti laimingu pačiam ir padaryti laimingą partnerį. Tad ir kartokite sau kas kartą, kai pajusite norą mokyti, pratrūkti ant jo per PMS, pavyduliauti, išsakyti nuomonę apie jo draugus, ginčytis dėl politikos, religijos ir jo kelnių spalvos.

Ar jūsų teisumas konkrečioje situacijoje verti ramybės ir džiaugsmų, kurių netenka partneris? Terapijos seansuose išklausau porą ir kiekvieną atskirai. Taigi galiu pasakyti – du trečdaliai konfliktų apibūdinami schema „moteris išgalvojo problemą lygioje vietoje ir išpūtė vyro reakcijos nebuvimą iki tragedijos lygio“.

2. Girkite jį.

Jei jis nevertas pagyrų ir viską daro negerai, ką veikiate su tokiu nevykėliu? Išeikite, netęskite agonijos. Nebūkite jam mama, griežta viršininkė, kaprizinga dukrelė. Pasisemkite tik teigiamus dalykus – nuolatinį, bet neįkyrų rūpestį, suinteresuotumą jo augimu, žavėjimąsi jo sumanumu.

Vaikystėje daugelis girdėjo – „per daug girsi, sugadinsi“, bet tai mitas, suaugusio žmogaus neįmanoma per daug girti, jis turi savivertę. Girti nereiškia pataikauti, tai reiškia žvelgti į jį su noru įžvelgti gera. Pagyrimai visiems malonūs, nepagirsite jūs, atsiras sumanesnių žmonių, su kuriais jis pradės bendrauti.

3. Nežeminkite jo ir nekelkite skandalų prie žmonių.

Aiškintis santykius viešose vietose – tabu, nes respektabilaus, patikimo žmogaus įvaizdis vyrui kur kas svarbesnis nei moteriai, kuri gali sau leisti būti gražia, lengvabūde. Kai artimiausias žmogus ima griauti vyro autoritetą priešais jo draugus, kolegas ar žmones metro, tai išgyvenama kaip peilio dūris į nugarą. Tai dažnai atleidžiama, bet niekada nepamirštama. Taigi palaukite ir išsakykite pretenzijas namuose.

4. Kreipdamasi į jį nevartokite deminutyvų.

Katinėlis, kiškutis, pupuliukas – ne tai, kaip save įsivaizduoja vyras. Tas pats būtų, jei jis imtų jus vadinti motina, drauge, eiline Džeine ar superpapais. Įsivaizduojate? Pamirškite mažybines priesagas, o švelnius žodelius palikite seksui.

5. Palaikykite jo mėginimus, net pačius idiotiškiausius.

Jeigu jis išneša sutuoktuvių žiedus, kad paloštų žaidimų automatais, negerai. Jei jis domisi grojimu trombonu, siuvinėjimu kryžiuku, sodo nykštuku kolekcionavimu, savo paties gamybos padažo pardavimu internetu, tai visai kas kita.

Kiekvienas žmogus nori išbandyti ką nors naujo. Gaila kelių tūkstančių mylimo žmogaus laimei su žuvimis, o paskui stebitės, kaip jis nepakenčia jūsų vaikščiojimo po batų parduotuves? Galiausiai jei nepalaikysite ir neįvertinsite jūs, tai padarys kažkas kitas.

6. Gražiausiai atrodyti stenkitės jam, o ne klasės draugų susitikime.

Laimėjusio medžiotojo sindromas, kai prarandamas susidomėjimas grobiu, moterims būdingas ne mažiau nei vyrams. Jei gyvenate kartu ar susituokėte, nereiškia, kad jis amžinai jus mylės. Taip, tai banalu, žema, bet pusė mano pacientų vyrų skundėsi, kad partnerė nustojo rūpintis išvaizda, kai santykiai tapo stabilūs.

Jei jis susižavėjo fizike su pilkais plaukais, plačiu nutįsusiu nertiniu ir numintais sportbačiais, žinojo, ko tikėtis. Bet jei vestuvių nuotraukose – išsipusčiusi blondinė, kuri dabar vaikšto nudrengtu kombinezonu ir nutriušusiais plaukais nenustebkite, jei jūsų nebelaikys patrauklia dama. Juo labiau, jei vakarėliams darbe pasidažote, perkate naują suknelę, o namuose vaikštote neplauta galva. Taip paprasta, bet moterys nepaliauja daryti šios klaidos.

7. Jis svarbiausias, ir viskas.

Juk tai taip patogu. Esminė feminisčių problema – noras iškrauti vagonus, kai galima šokti. Vyras išauklėtas spręsti problemas, lyderiauti ir pan. Tai jūsų nežemina, jei pati nenuspręsite jaustis pažeminta. Viena mergina atsiremia į ištiestą ranką išlipant iš autobuso, jai tai atrodo galantiška, kitai tai fizinio silpnumo ar trumpų kojų pabrėžimas.

Supranta, kuri iš jų džiaugiasi bendravimu su priešinga lytimi, o kuri verda šovinistine pagieža. Jus spręsti, kokia būti. Leiskite jam jaustis stipriu, veikti ir griežti pirmu smuiku. Tegu vyras veda, tuomet šokis bus nuostabus. Gal jis ne visada teisus, paskui galima tylomis pataisyti situaciją. Jei mylite partnerį, nebus sunku leisti jam jaustis didvyriu.

8. Apie svarbius dalykus kalbėkite tiesiai, be užuominų.

Vyrai supranta užuominas, bet dažniausiai tai kitų vyrų užuominos ar užuominos tų, kurias paranku suprasti. Jie (išskyrus japonus) nekalba apie reikalus Ezopo kalba. Jei jūsų vyras nori parduoti klientui partiją motociklų, jis sako: „Mūsų firma garsi, garantijos laikas vidutinis, už pirkimą urmu nuleisime 7 proc.“, o ne: „Nuvyto paskutinis lapas ant rudeninio medžio, augančio ant kalvos, laikas balnoti žirgą ir joti į pietus.“

Taigi išsakykite viską paprastai, bet ne globaliai: „Sakyk tiesiai šviesiai, jau nebemyli manęs?“ Pasakyk: „Pabodo rinkti sliekus žvejybai iš visų kampų namuose, ne tam mane mama augino, pasamdyk namų tvarkytoją.“

9. Nedarykite jo savo pasaulio centru ir nereikalaukite, kad jūs būtumėte jo pasaulio centru.

Kalbu ne apie jausmų gilumą, o apie dėmesio smulkmenoms reikalavimą. Pusvalandžio trukmės pokalbiai telefonu penkis kartus per dieną nuvargins kiekvieną vyrą. Psichologinė priklausomybė nuo jo nuomonės glosto jam savimeilę, bet ir erzina. Taigi oficialiai nepašvęskite jam gyvenimo, tai gąsdina, o priekaištai dėl nedėmesingumo greitai jį išvargins, o tada raudosite, kad viską jam atidavėte, o jis toks nedėkingas.

10. Išmokite skaniai gaminti.

Ir gaminkite. Tai nediskutuotina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (389)