Jei esate tarp šių žmonių, jei jums tiesiog nebuvo lemta tęsti savo santuokos ir jūs – du geri žmonės, besistengiantys elgtis vienas su kitu padoriai, štai 10 puikių būdų apsaugoti savo trapią taiką.

Nesistenkite per greitai būti draugais

Jūsų reakcijos, impulsai, poreikiai ir interesai kis. Jums reikia saugaus atstumo nuo vienas kito sutvarkyti reikalus, nustatyti taisykles ir ribas, kurios leis jums bendrai rūpintis vaikais ir ateityje pažiūrėti, ar gali užsimegzti nauja draugystė.

Teisininkai paruošia blogiausiam. Tarpininkai parodo geriausia

Pradėkite nuo gero tarpininko, kuris taip pat yra ir teisininkas. Jei dar nekariaujate, pasisamdžius teisininką iškart, neišvengiamai pradėsite. Jei jūsų santykiai normalūs ir abu sutariate dėl skyrybų, iš pradžių išbandykite tarpininko paslaugas. Tikėkite, bet tikrinkite: viską užsirašinėkite

Neįsivaizduokite, kad abu jūs atsiminsite ar laikysitės žodinių susitarimų, nepaisant to, kokie draugiški santykiai tarp jūsų. Viską surašykite ir sutvirtinkite, kad nebūtų jokių „pamiršau“. Štai kodėl tinka naudotis tarpininko paslaugomis, ypač kai kalbama apie finansinę pusę. Pavyzdžiui, jei gyvenate tame pačiame rajone ir sutinkate, kad buvęs sutuoktinis lankytų vaikus ir ne susitartu lankymo laiku, užrašykite tai.

Sutarkite dėl to, kad nesutariate

Nesėkmės yra neišvengiamos. Konfliktai gali kilti dėl pačių neįtikėtiniausių dalykų. Turėkite pasiruošę atsarginį planą. Kaip elgsitės susidūrę su netikėtumais? Kas, jei kažkas gaus geresnį darbą, pasikeis finansinė situacija, kuris nors norės persikelti arba jei manysite, kad buvęs partneris turi apmokėti vaikų mokslo išlaidas, bet to nedaro? Užsirašykite taisykles, kad visiems viskas būtų aišku.

Sutarkite, kokios galimos įsipareigojimų nevykdymo pasekmės

Susitarkite, kas bus, jei vienas jūsų nesilaikys įsipareigojimų. Jums reikia žinoti, kas nutiks, jei kažkas pažeis taisykles – susitarkite, kaip elgsis pažeidėjas ir nukentėjusysis.

Atsispirkite seniems įpročiams

Dalis skyrybų proceso ta, kad jūs daugiau nebesate atsakingi už partnerio nesaugumus, neapykantą, nenusisekusius santykius su šeima, profesines nesėkmes ar bet ką kita. Lygiai tas pats galioja ir kitai pusei. Daugiau jokio išsipasakojimo jiems ir jų išklausymo. Jūs abu laisvi – taigi būkite laisvi. Atsispirkite seniems įpročiams siekti paramos. Atsispirkite norui „atsitiktinai“ pasimylėti.

Leiskite jūsų santykiams keistis. Sudeginkite tai, kas sena, ir žiūrėkite, kas gali gimti

Jei jūsų santykiams yra šansas atgimti nauja, sveika forma, kuri leis jums būti draugais ir kartu auklėti vaikus, pirmiausia reikia atsikratyti to, kas sena. Kas žino, kuo tapsite? Nesijauskite išduoti, jei kitas žmogus nusišalins, kai norėsite pasiguosti. Jis veikiausiai nori išmintingai sukurti naujas ribas jūsų naujiems santykiams. Kurį laiką galite jaustis vieniši, bet tai vienintelis būdas judėti į priekį.

Susiburkite iš naujo kaip (naujos formos) šeima

Jei galite, skirkite laiko šeimos susibūrimui. Nueikite vakarienės. Parodykite vaikams, kad vienas kitam vis dar rūpite. Jie norės, kad vėl susieitumėte, o jūs norėsite jiems parodyti, kad nepaisant visko, vaikai turi abu tėvus, kurie juos myli.

Jokių naujų žmonių

Jei įsimaišę tretieji asmenys, veikiausiai nenorėsite pasinaudoti jokiais iš čia pateiktų patarimų, kadangi kažkas tikrai nusikalto, ir kažkas jaučiasi išduotas ir įskaudintas. Jei vis dėlto tretieji asmenys yra arba pasirodo greitu laiku, nepainiokite į tai vaikų. Net jei jie jau paaugliai, viskas dar per daug šviežia ir skaudu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją