Kaip rašoma straipsnyje „menshealth.com“, pirma, prezervatyvai saugo nuo lytiniu būdu plintančių ligų. Latekso prezervatyvai 98-iais proc. saugo nuo gonorėjos, chlamidijų ir ŽIV (jie mažiau veiksmingai užkerta kelią lytinėms ligoms, plintančioms kontaktu per odą, kaip antai, pūslelinei, genitalijų karpoms ir sifiliui).

Antra, prezervatyvai efektyviai saugo nuo nepageidaujamo nėštumo – net 98-iais proc. Tiesa, tik tokiu atveju, jei naudojami tinkamai.

„Žmonės netobuli, taigi, realiame gyvenime prezervatyvų efektyvumas yra apie 85 proc. – tai reiškia, kad 15-os žmonių iš 100, kurie prezervatyvais saugosi nuo nepageidaujamo nėštumo, laukia nėštumas“, – rašoma svetainėje „Planned Parenthood“.

Kokia viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl sumažėja prezervatyvų efektyvumas? Vyrai nusiperka netinkamo dydžio prezervatyvų, todėl sekso metu jie įtrūksta arba nuslysta nuo varpos.

Profesorius urologas, daktaras iš Rush universiteto Medicinos centro, svetainės „Promescent“ gydytojas konsultantas Laurence‘as Levine‘as pateikia patarimų, kaip vyrams įsigyti reikiamos dydžio prezervatyvų.

Keli patarimai, kaip vyrams nusipirkti sau tinkamų prezervatyvų

Didelė tikimybė, kad daugumai vyrų tiks vidutinio dydžio prezervatyvai.

„Dauguma prezervatyvų yra 19 cm ilgio ir 5 cm pločio“, – teigia L. Levine‘as. – Tai nereiškia, kad penis turi būti tik 19 cm ilgio, galima susukti prezervatyvą prie penio pagrindo.“

215 m. buvo atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo apie 15 500 vyrų, tyrėjai matavo jų penius erekcijos metu ir ramybės būsenos. Tyrėjai padarė išvadą, kad vidutinis penio ilgis erekcijos metu – 13 cm. Tyrimo duomenimis, 68 proc. vyrų varpos erekcijos metu buvo 11,5–14,7 cm ilgio.

L. Levine‘o teigimu, „daugumai vyrų tiks standartinio dydžio prezervatyvai, o tiems, kieno penis siaurokas ar gana platus, reikės pasiieškoti sau tinkamo varianto.“

Jei prezervatyvas neužsimauna ant varpos, tikėtina, kad reikia didesnio prezervatyvo.

„Prezervatyvas yra per siauras, jei nepavyksta užtraukti jo iki paties penio pagrindo“, – teigia urologas. Įsidėmėkite – prezervatyvas turi būti gana apspaudęs penį – neturi būti diskomforto, tačiau sekso metu jis neturi nusmukti.

Kitas požymis, kad reikalingas didesnis prezervatyvas, – jei seksualinės sueities metu jis įplyšta.

Jei prezervatyvas laisvokas ar smunka, akivaizdžiai reikia mažesnio.

Kaip aiškina L. Levine‘as, jeigu yra pojūtis, kad dar iki intymios sueities prezervatyvas gali nusmukti, jis tikrai per laisvas. Jei atrodo, kad erekcijos metu ant varpos užmautas prezervatyvas yra laisvas, pamėginkite suimti prezervatyvą už galiuko ir numauti – tinkamo dydžio prezervatyvas nenuslys lengvai.

Vertėtų paeksperimentuoti su įvairiais prezervatyvais, kol atrasite tinkamiausią. Nusipirkite kelis ir išbandykite iki sekso su partnere. Patyrinėkite, kokie bus jūsų pojūčiai, ar lengvai prezervatyvai nuslysta, ar tampriai apglunda penį. Ar masturbuojantis neatrodo, kad prezervatyvas nuslys? Radę tinkamiausią variantą, naudokitės juo visada. Juk geriausias seksas – saugus seksas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)