Gydytojas Romualdas Šemeta „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ teigė, jog visi turėsime vienokių ar kitokių problemų, jeigu nežinosime pagrindinių šeimos formavimo principų:

„27-eri metai dirbu su jaunomis šeimomis. Neabejotinai, daugiausia problemų šeimoje kyla, kai gimsta vaikas. Prisiminkime evoliuciją – kuomet pirmykštėje bendruomenėje vyras buvo medžiotojas, o namais rūpinosi moteris, jiems pagrindinis tikslas buvo išgyventi. Dabar gi vyras turi kitų pareigų. Jis yra sutuoktinis ir tėvas. Tai siejasi, bet yra ir sutuoktinio, ir tėvo pareigos.

Šeimoje vyras ir žmona vienas kitą, atrodo, labai gerai pažįsta. Tačiau kai gimsta vaikas, jie pradeda nebesuprasti vienas kito. Nes moteriai, motinai gamtos duoti visai kiti jausmai. O vyras tiesiog nežino tėvo pareigų. Kai mes, ruošdami jaunas šeimas gimdymui, įtraukiam ir vyrus, jie pradeda geriau pažinti savo žmonas. Vadinasi, pasikeičia ir tarpusavio santykiai".

Pašnekovas pabrėžia, kad vaiko auklėjimas prasideda ne nuo vaiko gimimo. Tas auklėjimas prasideda dar įsčiose, ir tėvas apie tai turi žinoti:

„Ir tai labai svarbu tolimesniam vaiko gyvenimui, taip pat ir šeimos gyvenimui bei santykiams. Moteris turi įgimtą motinystės instinktą, vyrui tą instinktą reikia išugdyti. Pradėti kalbėti apie pasiruošimą tėvystei reikia dar mokykloje ugdymo programose. Galim nugyventi savus gyvenimus ir nežinodami, kiek virš mūsų galvų sukasi planetų ar kiek po mūsų kojomis yra žemės sluoksnių. Bet visi turėsime vienokių ar kitokių problemų, jeigu nežinosime pagrindinių šeimos formavimo principų. Gal sudėliokim prioritetus – ir geografija, ir astronomija reikalingos, bet duokim ir šeimos pagrindus“, – kalbėjo R. Šemeta.

Laida „Atviras pokalbis“ transliuojama antradieniais - penktadieniais 9.10 val.