Pirmiausia, sužinojus, kad jūsų partneris jus apgaudinėjo, leiskite visoms emocijoms išeiti iš jūsų kūno. Jeigu savo jausmus laikysite viduje, jausitės tik blogiau, tai sukels milžinišką fizinį ir psichinį stresą. Kai tik išreikšite savo pradinę reakciją, galėsite pradėti galvoti lėčiau ir racionaliau.

Nepasiduokite emocijoms

Peržvelgsite savo santykius, galvosite, kur kas buvo ne taip ir ar išvis kada nors viskas buvo taip puiku, kaip manėte. Susikursite dar neatsakytų klausimų grandinę ir jausite, kaip vis labiau tolstate nuo taip reikalingų atsakymų. Viskas išsispręs laikui bėgant, bet pirmiausia reikia sudėlioti jūsų emocijas į joms skirtus stalčiukus.

Kai išreikšite visas savo emocijas bei pagaliau jas suprasite, labai svarbu neduoti emocijoms užvaldyti jūsų gyvenimo, nors tuo metu atrodys, kad šis neištikimybės faktas prilygsta pasaulio pabaigai. Turite suprasti, kad tai tikrai nėra pasaulio pabaiga, tačiau, žinoma, jis pakeitė jūsų pasaulį ir kaip į jį dabar žiūrite. Žinokite, kad jūsų partnerio romanas neturi nieko bendra su jo meile jums, bei nepaverčia jus nevykėliu santykiuose.

Ką jums sako romanas, tai kad jūsų santykiuose yra esminių problemų, į kurias tikrai reikia atkreipti dėmesį. Labai normalu pykti ar nesugebėti ramiai aptarti šių dalykų su savo partneriu, todėl leiskite jam tai žinoti (žinoma, be smurto ar išmetimo iš namų). Leskite jam suprasti, kad esate labai įskaudinti ar pikti dėl to, kad kaip jūsų santykių sprendimo būdą jie pasirinko kitą žmogų ir nesate pasirengę apie tai dabar šnekėtis.

Esate pasiruošę, tačiau nuo kur pradėti?

Jums bus labai sunku susikaupti diskusijai, jeigu kankinsite save įsivaizduodami apgavystės aktą. Raskite jėgų išlikti stipriais ir venkite nereikalingų skaudžių minčių, kurios ne tik nepadės jums jaustis geriau, bet ir niekaip nesugrąžins santykių į buvusias vėžes. Juk jūs žinote, kas vyksta, kai du žmonės intymiai bendrauja, todėl apsaugokite save nuo jums žinomų detalių ir neskaudinkite savęs.

Susikoncentruokite į romano priežasčių radimą ir jų išsprendimą bei būdus, su kuriais galite toliau tęsti savo bendrą naują ir patobulintą gyvenimą, apsaugotą nuo romanų. Gera komunikacija yra pagrindinis išgijimo ingredientas, todėl klauskite tinkamų klausimų, klausykitės, skirdami visą dėmesį ir supratimą, taip pat atsakykite jums užduotus klausimus ir raskite tinkamus sprendimus kaip išvengti panašių nutikimų ateityje.

Tinkamai išreikškite savo pyktį

Pyktis bei kitos emocijos iškils tuomet, kai kartu su partneriu bandysite viską išspręsti ir pagerinti. Gali būti, kad užsiplieksite diskusijų metu, nes jūsų sąmonė gali atgaivinti prisiminimus apie partnerio išdavystę bei koks kvailas, įskaudintas ir pažemintas jaučiatės.

Jūsų partneris gali blogai jaustis dėl nesibaigiančių užsipuolimų, ypač jeigu jis prisipažino bei nuoširdžiai atsiprašė. Prieš pradėdami bet kokius pokalbius, susijusius su romanu, susitarkite su partneriu, kad galite nepritarti vienas kitam bei išreikšti pyktį.

Abu turite būti kantrūs vienas kito jausmas, nes prireiks laiko, kol visi emociniai protrūkiai pasibaigs. Jeigu matote, kad viskas tik blogėja, kad nebešnekate, tik šaukiate vienas ant kito bei kaltinate vienas kitą, baikite pokalbį ir duokite vienas kitam erdvės. Gali būti, kad taip pasielgti reikės bent kelis kartus, kol pagaliau galėsite pasikalbėti be tokių trukdžių. Neskubėkite, eikite mažais žingsneliais. Galiausiai, jeigu jūs su partneriu susitarėte stengtis viską sutvarkyti, nėra reikalo skubėti ir panikuoti.

Kaip atleisti ir patikėti iš naujo?

Kai viską išsiaiškinsite su partneriu ir atrasite romano šaknis, galėsite susikoncentruoti į pasitikėjimo atstatymą ir atleidimą visiems laikams. Atleidimas dar nereiškia, kad jūs viską pamiršite, tai reiškia, kad jūs susitaikėte su tuo, kas nutiko, ir esate pasiruošę judėti tolyn, neįsileisdami praeities į jūsų ateitį.

Jums bus labai sunku aklai tikėti savo partneriu, tačiau tiek jūs, tiek partneris privalo smarkiai stengtis. Pasitikėjimas stiprės bėgant laikui bei per įtikinančius jūsų partnerio veiksmus. Juk neuždėsite savo partneriui pavadėlio ir neprižiūrėsite jo visą parą, to ir neturėtumėte norėti. Nesitikėkite, kad viskas stebuklingai pasikeis ir pagerės, nes liksite nusivylę. Pasitikėjimo, aistros ir stiprybės santykiuose atstatymas užims pakankamai nemažai laiko, ir jeigu jausite, kad savarankiškai to negalite padaryti, drąsiai kreipkitės į specialistus.

Savigarbos atstatymas taip pat leis lengviau atleisti už neištikimybę. Išdavystė gali padaryti daug žalos pasitikėjimui savimi – kaip elgiatės, kaip atrodote. Galite jaustis mažiau patrauklūs fiziškai ir nepilnaverčiai tiek psichiškai, tiek dvasiškai.

Pasikalbėkite su savimi ir išvykite tuos netikrumus, rasdami būdus kaip vėl pozityviai užpildyti požiūrį į save. Nuolatos sau sakykite, kad neištikimybė nepakeičia to, kad jūs esate nuostabus žmogus, be to, dabar esate gražiausias, geidžiamiausias, protingiausias ir gerbiamiausias, nei kada nors buvote.

Vengdami grįžti į praeitį, kartu su partneriu stenkitės sukurti naujus prisiminimus. Naujos laimės tyrinėjimas padės jums „susiklijuoti“ iš naujo ir smarkiai pajudėti į priekį. Eikite į pasimatymus, tapkite romantiški ir dar geresniais draugais negu buvote! Mintyse „pasižymėkite“, kad niekas nėra tobulas, tačiau visi nusipelnė atleidimo už jų klaidas.

Pabandykite save įsivaizduoti savo partnerio vietoje ir pagalvokite, kokį skausmą ir atgailą jie dabar jaučia bei kaip labai jie jus myli. Turbūt jis dar prieš pasielgdamas žinojo, kad blogai elgiasi, tačiau galbūt tai buvo vienintelis būdas, kurį jis įsivaizdavo, susidoroti su problemomis.

Jeigu jis nuoširdžiai atsiprašė ir prižadėjo daugiau taip nebesielgti, atverkite savo širdį ir suteikite jam dar vieną šansą. Juk jūs mylite vienas kitą, todėl ir nusprendėte atleisti bei judėti toliau. Todėl dirbkite kaip komanda, dėkite visas pastangas nuvyti šalin praeitį, kuri turėtų būti matoma kaip klaida, iš kurios mokomasi, ir kuri nuo šiol padės jums kurti santykius be romanų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (637)