Su tokiu klausimu į leidinio „The Guardian“ patarimų skiltį ir kreipėsi būgštavimų apimtas vaikinas. Toliau perteikta jo papasakota istorija, o po jos – psichoterapeutės komentaras.

„Kai užsiimame seksu, mano mergina tampa pernelyg triukšminga: labai garsiai aimanuoja, kalba intymiomis temomis, reikalauja, kad ką nors padaryčiau. Man pirmą karta tenka susidurti su tokia nesikuklinančia, netgi seksualiai agresyvia moterimi, ir iš pradžių toks jos būdas mane užvesdavo. Deja, pasikeitus aplinkybėms, jis ėmė kelti šiokių tokių problemų.

Ką tik persikėlėme į namą, kurį nuomojamės su draugais – dar trimis poromis. Sykį vienas iš bičiulių, kalbėdamas apie mano merginą, pavadino ją rėkautoja, tad aš nesunkiai supratau, kad namo sienos – daug plonesnės, nei aš vyliausi. Apie užuominą prasitariau ir savo partnerei, bet ji tiktai nusijuokė ir anaiptol nepasistengė sumažinti decibelų intymių glamonių metu. Tada man seksas ir nustojo dalies malonumo: nuolat nerimavau, kad visi viską girdi ir žino, kuo užsiimame. Ėmiau vaizduotis, kad mus apkalba, kad tapome pajuokos objektu. Dėl to man vis sunkiau patirti malonumą.

Ar gali būti, kad mylėtis jai gera tik tada, kai gali taip garsiai ir nevaržomai reikštis? Ką gi daryti?“

Psichoterapeutės komentaras

Jūsų mergina veikiausiai pratusi garsiai reikšti mylintis patiriamas emocijas, ir gali būti, kad susivaldyti ir elgtis tyliau jai pavyks ne iš karto. Suprantama, jūs baiminatės ją įskaudinti, tačiau kadangi namuose gyvenate ne vieni, būtinybė gerbti kitų žmonių poreikius ir išlaikyti tam tikras ribas yra tiesiog akivaizdi.

Pamėginkite atvirai pasikalbėti su savo mergina. Pokalbis turėtų būti konstruktyvus, ypač pozityvaus tono. Tarkim, galite pasakyti, kad jums patinka, kai seksualiai įsiaudrinusi ji taip akivaizdžiai demonstruoja savo jausmus, tačiau dabar, pradėjus gyventi su kitais žmonėmis, būtina pasistengti jų netrikdyti. Gali būti, kad mergina pritars šiai nuomonei ir pažadės būti ramesnė. Taip pat galite pasiūlyti palaukti, kol visi kur nors išeis ir namuose liksite tik judu.

Tokio tipo situaciją galima pavadinti svarbiu jūsų, kaip poros, suderinamumo testu. Išmokti drauge spręsti problemas yra ilgalaikis jūsų tikslas. Tas pats pasakytina ir apie savitarpio supratimo didinimą bei gebėjimą atsižvelgti į aplinkinių poreikius ir emocijas.

Po to, kas pasakyta, belieka pridurti, kad daugelis žmonių tiesiog nesugeba visa savo esybe pasinerti į erotinius potyrius ir leisti sau nevaržomai, beatodairiškai elgtis. Todėl nepamirškite pamaloninti merginos komplimentu, jokiu būdu jos negėdinkite dėl to, kad turi šią ypatingą dovaną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)