2009 m. pasirodė filmas „It‘s Complicated“ („Tai... sudėtinga“), kuriame vaidina Meryl Streep ir Alecas Baldwinas, Jiedu vaidina išsiskyrusius sutuoktinius, kurie praėjus kiek laiko pradeda kartu miegoti, o tai paskatina persvarstyti santykius.

Socialinės ir klinikinės psichologijos žurnale publikuotame naujame tyrime rašoma, kad seksualiniai santykiai su buvusiu sutuoktiniu ar sutuoktine nėra taip blogai, kaip manyta.

Arizonos valstijos tyrėjai stebėjo 137 neseniai išsiskyrusias poras ir aiškinosi psichologinės adaptacijos klausimus.

Naują savo statusą suvokiantys žmonės bendrauja lengviau, nei tie, kurie dar nesusitaikė su skyrybomis. Visgi po skyrybų bendraujančioms poroms kartais į naudą turėti intymių santykių.

Kaip teigia psichologijos mokslų daktarė Ashley Mason, seksualiniai santykiai su buvusiais partneriais – geriausias būdas išgyventi pereinamąjį laikotarpį ir susitaikyti su skyrybomis. Daugelis išsiskyrusių porų ir po skyrybų nenutraukia intymių santykių, nes seksualinis gyvenimas santuokoje juos tenkino.

Visgi sekse su buvusiuoju ar buvusiąja slypi pavojų – palaikant artimą kontaktą su buvusiuoju, sunku užmegzti naujus santykius, kurie realiai galėtų būti kur kas geresni už buvusius.

Ar manote, kad naudinga mylėtis su buvusiu?


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (515)