Ar tikrai mitas apie septintųjų santuokos metų krizę ne iš piršto laužtas ir ar yra ir daugiau tokių lemtingų momentų dviejų žmonių santykiuose?

Nemažai mokslininkų atmeta teiginį esą patys sunkiausi ir sudėtingiausi būtent septintieji buvimo kartu metai. Iš tikrųjų statistika teigia, jog dauguma porų skiriasi po trejų, ketverių ar dvidešimties kartu praleistų metų.

Daugiau nei pusė šeimų išsiskiria kartu pragyvenę ilgiau nei 10 metų. Pagrindinė sprendimo pasukti skirtingais keliais priežastis tokiu metu – supratimas, jog žmonės vienas kitam tapo svetimi, nebeliko meilės. Tretieji ir ketvirtieji bendro gyvenimo metai pavojingi tuo, jog maždaug tokiu metu šeimoje gimsta pirmoji atžala, aukštyn kojom apverčianti dviejų žmonių gyvenimą.

Tyrimas atskleidė, jog mažų vaikų turinčios poros trečiaisiais bendro gyvenimo metais skiriasi net 4,5 karto dažniau nei po septynerių bendro gyvenimo metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (427)