Tačiau, gavus tokią svarbią misiją, dažnai, liudininkai pradeda svarstyti, kokios jų pareigos vestuvėse. Dažniausiai, jaunavedžiai tikisi parašų ir nenori jų apkrauti papildomais darbais ar rūpesčiais.

Šiuolaikinės vestuvės beveik neįsivaizduojamos be vakaro vedėjų, tad jie pasirūpina visais svečiais ir šventės eiga. Tad liudininkams nereikia vesti vakaro žaidimų ar suplanuoti vestuvių scenarijaus. Tačiau jei norite nustebinti jaunuosius ne tik dovana vokelyje, galite pasinaudoti šiais patarimais:

1. Savaime suprantama, kad jaunieji visą vakaro eigą derina su vedėju ir visa programa iki smulkmenų sudėliota taip, kaip pageiduoja jaunieji. Tad nereikėtų kištis į šią dalį ir užsakinėti įvairiausių pasirodymų ar šou jaunavedžiaims.

O ir asmeninė dovana turėtų jaunųjų širdis suvirpinti labiau, negu pasirodymas skirtas visiems svečiams.

2. Jeigu vis dėlto norite pasirodymo, ar kažko, kas sužavėtų visus svečius, surinkite jaunimą, kuris dalyvaus vestuvėse ir išmokite šokti flash'mobą.

Šį pasirodymą galite nukelti į vakarą, kuomet vedėjas bus atlikęs savo darbus. Taip nesugriausite šventės scenarijaus ir jam išvykus vis dar bus smagus vakaro pratęsimas ir stebinantis pasirodymas.

3. Jeigu norite asmeniškų dovanų jauniesiems, pasinaudokite visa sukaupta atsiminimų medžiaga. Galite dovanoti albumą, su jums visiems brangiais atsiminimais ir parašyti istoriją, kaip jūsų draugystė augo, na o dabar šiuos brangius žmones išleidžiate sukurti savo šeimą. Arba, galbūt, turite filmuotos medžiagos? Argi nebūtų puiku, sumontuoti filmuką iš visų jaunystės laikų, kuomet buvote pakvaišę ir turėjote daugybę nuotykių, kuriuos dabar taip gera prisiminti.

4. Taip pat labai gražu pasitikti jaunavedžius išeinančius iš bažnyčios su baltų balandžių porele. Šie paukščiai simbolizuoja ištikimybę ir tyrą meilę. Kai balandis randa savo atrąją pusę, jos nepalieka visą gyvenimą. Tad ir palinkėjimas gali skambėti labai gražiai: „Skriskite gyvenimo keliu visuomet kartu, kaip šie balti balandžiai“.

5. Galbūt, žinote, kur jaunieji kopinės medų? Jūsų pareiga – kurstyti jų meilės židinį ir saugoti tą nuostabią meilę. Tam būtų puiki proga, susisiekti su jaunųjų viešbučiu medaus mėnesio kelionėje ir sumokėti personalui, jog atvykimo vakarą romantiškai papuoštų jų kambarį: šampanas, vaisiai, rožių žiedlapiai, žvakės - tikrai užkurs ugnelę.

6. Taip pat staigmenai galite ruoštis dar prieš vestuves. Surinkite visus artimiausius draugus jauniesiems ir nufilmuokite vaizdo įrašą, kuriame užduodate jiems klausimus: kaip įsivaizduojate šią šeimą po 5-erių metų? Kokius vardus išrinktumėte jų vaikams? Koks nepamirštamas nuotykis sieja su jaunavedžiais? Kaip susipažinote? Klausimų galima sugalvoti daugybę, sumontavus video tai bus puikus prisiminimas ir orginalus palinkėjimas.

7. O gal norite jaunuosius stebinti visus metus? Sakoma, kad pirmuosius vestuvių metus, reikia švęsti kas mėnesį. Tad galite, suėjus kiekvienam mėnesiui po vestuvių atsiųsti jaunavedžiams po laišką, kuriame tiesiog kalbėtumėte apie gyvenimą, ateities planus ir pridėtumėte po vieną palinkėjimą, kurį per vestuves parašė svečiai. Na, o suėjus pusmečiui laiškelis galėtų virsti į tam tikros vietos koordinates, kur laukiate jūs, su šampanu ir užkandžiais.

Šiais laikas geras jausmas skaityti ranka rašytą laišką.

8. Jeigu norite gyvo pasirodymo, nebūtina kištis į jaunųjų suplanuotą vakaro eigą. Galite surasti saksafonistą arba daininką, kuris galėtų užgroti ceremonijos metu jaudinančią dainą. Puikiai tiktų „Rufus Wainwringht – Hallelujah“.

Bet nepamirškite vieno – jūs liudininkai, svarbiausia jums patikėta užduotis liudyti jaunųjų meilę ir padėti parašą. Tad jūs nesate įpareigoti atlikti ypatingų užduočių, nebent jaunieji jūsų paprašys. Tačiau, nustebinti artimus draugus visuomet smagu.