Tai turbūt nenustebino savo seksualiniu gyvenimu patenkintų žmonių, bet mokslininkai norėjo pabrėžti, kodėl reguliarus seksas suteikia tokį pojūtį. Taigi grupė mokslininkų iš Toronto universiteto atliko kelis eksperimentus, kurių rezultatai buvo aprašyti straipsnyje leidinyje „Personality and Social Psychology Bulletin“.

Pirmo eksperimento metu mokslininkai surado 335 amerikiečių savanorių ir uždavė jiems klausimų apie santykius, ar dažnai jie mylisi, ar yra laimingi, ar dažnai bučiuojasi, glamonėjasi su partneriais. Paskui mokslininkai pateikė tuos pačius klausimus 74-ioms poroms iš San Fransisko.

Vėliau mokslininkai paprašė 106 šveicarų porų rašyti dienoraštį. Paaiškėjo, kad kuo dažniau pora mylisi 10-ies dienų laikotarpiu, tuo didesnis pasitenkinimas santykiais. Vėlesni tyrimai parodė, kad tos poros jaučia švelnumą praėjus kelioms valandoms po sekso, ne tik iš karto po sekso.

Vienas įspėjimas: tyrėjai rėmėsi tyrimo dalyvių dienoraščiais, tad realiai sunku apibrėžti, kas iš tiesų teikia džiaugsmą, jaučiamą dėl sekso (gera savijauta? Seksas? Glamonės? Kas svarbiausia?). Ir vis tik tyrimas pabrėžė tai, ką dauguma žmonių žino – seksas ir glamonės ne šiaip malonu, tai dar ir sveika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt