Kas daugiau meluoja savo profilyje? Vyrai. Jie dažnai nurodo didesnį ūgį, „pakoreguoja“ savo amžių ir svorį.

Daugiau nei 40 proc. vyrų ir 33 proc. moterų prisipažino rašę, kad uždirba daugiau, nei iš tiesų, nes norėjo, kad jų darbas atrodytų prestižiškesnis.

Vyrai dažnai išsigalvoja, kad pažįsta garsenybes, dirba kino industrijoje, turi asmeninį asistentą.

Apklausoje, kurią rėmė internetinis pažinčių portalas BeautifulPeople.com, dalyvavo 1000 vienišų suaugusių žmonių.

Paaiškėjo, kad norėdamos pasirodyti patrauklesnės, moterys nurodo didesnę nei iš tiesų krūtinės apimtį, apsimeta dirbančios pramogų versle, teigia pažįstančios garsenybes.

Pats dažniausias moterų melas – mažesnis nei iš tiesų svoris, o vyrai dažniausiai meluoja turintys geresnį darbą.

Daugelis apklausos dalyvių buvo įsitikinę, kad meluoja ne tik jie, bet ir kiti, bet pradėję skaityti potencialių partnerių profilius, buvo linkę manyti, kad viskas, ką skaito, yra tiesa.

Pažinčių portalo BeautifulPeople.com (jis skirtas tik išvaizdiems žmonėms) vykdomasis direktorius Greg Hodge sakė: „Internetinių pažinčių industrija – tai erdvė, kurioje žmonės nelinkę sakyti visiškos tiesos. Tikitės susitikti su jauna liekna mergina, bet atėjus į pasimatymą atrodo, lyg ji būtų vietoj savęs atsiuntusi storą vyresnę seserį. Taip sugriaunamas pasitikėjimas, todėl pirmasis pasimatymas būna ir paskutinis.“

Vyrai dažniausiai meluoja, kad dirba sveikatos priežiūros, finansų ar kino industrijos srityse, moterys – pramogų, reklamos ir finansų sferose.

Paaiškėjo ir tai, kad amerikiečiai meluoja daugiau nei britai. Savo išvaizdą buvo linkę pagražinti 53 proc. amerikiečių ir tik 44 proc. britų.

G. Hodge sakė: „Amerikiečiai yra pamišę dėl išvaizdos, todėl jie dažniau nei britai pagražina tiesą. Britai pasirodė esą sąžiningesni, nors yra vieni nepatraukliausių žmonių pasaulyje, ir, atrodytų, turi daugiau priežasčių meluoti.“

Apklausos rezultatai patvirtino, kad vyresni žmonės yra labiau linkę save priimti tokius, kokie yra. Kuo vyresni buvo apklausos dalyviai (tiek amerikiečiai, tiek britai), tuo mažiau jie melavo apie savo išvaizdą ir uždarbį.

G. Hodge pridūrė: „Žmonės turi žinoti, ką gauna. Niekas nenori, kad į pasimatymą vietoj Megan Fox ateitų ponia Dautfajė.“

„BeautifulPeople.com nariai turi praeiti griežtą kitų narių atranką. Mūsų pažinčių portalas – vienintelis, turintis specialią programą, patvirtinančią nuotraukų autentiškumą. Tai užtikrina saugumą ir smarkiai padidina vartotojų pasitenkinimą. Manau, kad palyginus su kitomis svetainėmis, mūsų portale esančių žmonių profiliai labiausiai atitinka realybę“, - sakė jis.

Dažniausių vyrų melagysčių dešimtukas:

1. Darbas (geresnis nei iš tiesų)
2. Ūgis (didesnis nei yra)
3. Svoris (keletu kilogramų daugiau ar mažiau)
4. Kūno sudėjimas (atletiškas)
5. Pinigai
6. Užimamos pareigos (aukštesnės)
7. Įdomi profesija
8. Pažintys su garsenybėmis
9. Asmeninis asistentas
10. Darbas kino industrijoje

Dažniausių moterų melagysčių dešimtukas:

1. Svoris (keliais kilogramais mažesnis)
2. Amžius (keliais metais mažiau)
3. Kūnas (tvirtas, nesuglebęs)
4. Ūgis
5. Pinigai
6. Krūtinės apimtis (keliais centimetrais didesnė)
7. Žavinga profesija
8. Pažintys su garsenybėmis
9. Asmeninis asistentas
10. Darbas pramogų srityje

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją