Pakalbėkime apie tai, kaip neleisti, kad žmogus, kurį nuoširdžiai mylite, taptų nevalingu „vartotoju“, nesuvokiančiu savo atsakomybės prieš moterį, kuri dėl išskirtinai moteriškų instinktų apgaubia savo mylimąjį rūpesčiu ir meile ir duoda jam viską, ko vyras paprastai ieško moteryje.

Nusistatykite prioritetus

Labai gerai, jei dar esate pradinėje santykių stadijoje, kol nesusikūrėte įprasto algoritmo, kai iš anksto žinoma, kas už ką atsako. Todėl pamėginkite atsargiai ir protingai nusibrėžti vyriškų ir moteriškų prioritetų spektrą, kad kiekvienam iš jūsų būtų suteikta galimybė būti konkrečios srities ekspertu.

Pavyzdžiui, nuo pat pradžių leiskite savo išrinktajam suprasti, kad dabar vien jo vyriškoje kompetencijoje bus būsto remonto klausimai. Ir smulkių reikalų (įkalti vinį, pakabinti lentynėlę, įdėti spyną), ir didelio masto, pavyzdžiui, statybininkų ar remonto brigados samdymas ir priežiūra. Be to, reikia leisti vyriškiui pajusti, kad jo žodis visada bus paskutinis priimant sprendimus dėl buitinės ir visos kitos technikos pirkimo.

O dar labai svarbu išmokti gerbti jo vyriškus interesus ir pomėgius, ar tai būtų žvejyba, medžioklė ar net krepšinio ar futbolo varžybų stebėjimas. Būtent tai jam suteikia priklausymo tikram vyrų pasauliui, kuriame moterims vietos nėra, jausmą.

Analizuojame situaciją

Jei jau taip susiklostė, kad vyras stengiasi jaukiai įsitaisyti jums ant sprando, manydamas, kad ten jo tikroji vieta, teks labai rimtai išanalizuoti tokio jo elgesio priežastis. Visų pirma, galimas variantas, kad prie tokio vartotojiško elgesio jį įpratino mama, nuo vaikystės visokiausiai būdais globojusi savo atžalą. Tokiu atveju „vaikutis“ ima nuoširdžiai manyti, kad jo paties šeimoje viskas liks kaip pas mamą, ir šalia jo esanti moteris praktiškai viską darys jam (ir už jį).

Be to, jūs pati galėjote leisti vyriškiui pradėti naudotis jūsų gerumu. Kodėl? Ko gero, iš baimės, kad jis viską padarys ne taip, kaip reikia. Arba nepasitikėdama jo skoniu, o gal tiesiog dėl to, kad lozungas „aš pati“ tapo jūsų gyvenimo devizu?

Kaip išspręsti problemą

Šioje stadijoje galima sėkmingai kovoti su vartotojiškais vyro simptomais. Visų pirma, vyras turi pajusti savo atsakomybę ir savo svarbą. Todėl teks nuolat reguliariai bandyti jam įteigti, kad be jo pagalbos jūs niekaip neapsieisite, parodyti jam, kiek jums svarbus jo palaikymas, pabrėžti, kaip vertinate, kai jis jumis rūpinasi.

Tikėtina, kad ilgainiui jis įpras imtis atsakomybės už jūsų santykius, jam pačiam labai patiks šeimos galvos vaidmuo.

Pačiai moteriai svarbu nenukrypti nuo pasirinkto kelio ir, buityje atskyrus vyrišką ir moterišką zonas, nepradėti vėl pačiai imtis jo funkcijų ar atlikti jo pareigų. Jokiais būdais nereikėtų kištis į jo veiklą net patarimu, jau nekalbant apie veiksmus. Be abejonės, iš pradžių bus sunku, teks nepastebėti, kaip jis nemoka naudotis dulkių siurbliu, nematyti kreivai prikaltos lentynos ar po visus namus išmėtytų instrumentų.

Pamėginkite ramiai pati pašalinti šiuos nedidelius trūkumus, bet tik taip, kad jis nematytų. O jam kuo dažniau reikia sakyti „ačiū“ ir „ką aš be tavęs daryčiau“. Nereikia galvoti, kad visa tai atrodo kaip apgavystė arba kaip elgesys su kokiu nevykėliu. Kiekvienam iš mūsų reikia patvirtinimo, padrąsinimo, ypač tokiais atvejais, kai kažkokius veiksmus tenka atlikti praktiškai pirmą kartą.

Keičiame elgesį

Deja, kartais nutinka taip, kad moteris pati nepajunta, kad vyriškis galutinai bei nepajudinamai įsitaisė jai ant sprando. Ką daryti tokioje situacijoje?

Tokiu užleistu atveju kartais padeda šoko terapija. Pavyzdžiui, jei jūsų brangiausiasis įprato sėstis prie padengto stalo, kasdien rengtis išlygintus marškinius, ėjimą į maisto parduotuvę laikyti darbu, kenkiančiu jo vyriškam orumui, neprisiminti, kur yra dulkių siurblys, ir nemokėti naudotis skalbimo mašina. Labiausiai jis mėgsta leisti laiką ant sofos prie televizoriaus arba fotelyje su planšetiniu kompiuteriu rankose, kol jūs, apsiginklavusi plaktuku ir atsuktuvu, mėginate išlyginti išklypusias virtuvinės spintelės dureles.

Jūsų užduotis – sukurti situaciją, kai vyras liks visiškai vienas. Pateikite jam faktą, kad kažkiek laiko buityje jam teks pasikliauti pačiam savimi.

Kaip tai įgyvendinti? Labai paprasta – tereikia porai savaičių išvykti iš namų. Puiku, jei kaip tik pasitaikys komandiruotė, o jei ne – laikinai išvažiuokite pas mamą, tetą ar netekėjusią draugę. Arba galima išvykti į sanatoriją ir tuo pačiu pagerinti savo sveikatą, prie jūros su vaiku, tačiau reikėtų iš anksto tvirtai žinoti, kad tuo laikotarpiu vyras darbe atostogų tikrai negaus.

Labai gerai, jei namie yra augintinių, kuriems reikia nuolatinės priežiūros – katė, šuo, žuvytės, paukščiai, žiurkėnai arba vėžliukai, nesvarbu kas, kad tik juos reikėtų prižiūrėti, maitinti arba išvesti į lauką. Svarbi sąlyga – vyras neturi turėti galimybės naudotis giminaičių pagalba, antraip visas „gydymo kursas“ nueis niekais.
Paprastai tokia savarankiškumo terapija duoda gerų rezultatų, nors kartais prireikia kursą pakartoti.

Galų gale, moteris pati privalo nuspręsti, ar jai apskritai reikalingas toks ant sprando sėdintis turtas. Galbūt šalia yra vyras, pasirengęs jus pačią nešioti ant rankų, tad ar ne geriau būtų savo sielos šilumą padovanoti vertam žmogui?

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)