Nuo ko priklauso žmogaus pirštų ilgumas? Ogi nuo vaisiaus vystymosi gimdoje. Jei vaisius susiduria su didesne čia esančių hormonų – testosterono bei estrogenų – koncentracija, pirštai gali išsivystyti ilgesni. Tai 2011 metais įrodė mokslininkai Zhengui Zheng ir Martinas Cohnas iš Stenfordo universiteto Kalifornijoje (JAV).

Štai, pavyzdžiui, kuo trumpesnis smilius, lyginant jį su bevardžiu pirštu, tuo su didesne testosterono koncentracija susidūrė vaisius, kai dar buvo gimdoje.

Tačiau daktaras Marcelo Nepomuceno iš Montrealio universiteto verslo mokyklos (Kanada) tiki, kad pirštų ilgis gali atskleisti kur kas daugiau nei hormonų koncentraciją, su kuria susidūrė vaisius. Tai taip pat gali atskleisti tam tikrus asmenybės bruožus.

Daktaras atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 1000 tiriamųjų – vyrų ir moterų. „Vyriškų pirštų“ savininkais buvo apibūdinti vyrai, kurių smilius buvo mažesnis už bevardį pirštą. „Moteriškų pirštų“ savininkais buvo apibūdinti vyrai, kurių smilius buvo ilgesnis už bevardį pirštą.

Taigi nustatyta, kad „vyriškus pirštus“ turintys vyrai yra linkę labiau pasistengti, kad užkariautų moters širdį. Jie daugiau dėmesio skiria aprangai pasimatymo metu, dovanoms, komplimentams. Viskam, kad jų susižavėjimo objektas pasijustų gerai ir lauktų kito susitikimo. Tokie vyrai linkę kurti rimtus ir tvarius santykius.

Taigi, mielos moterys ir merginos, kai atvyksite į pasimatymą, įvertinkite ne tik kaip vyrukas atrodo ir elgiasi, bet ir jo pirštus.

1) Kai bevardis pirštas ilgesnis už smilių

Apie tokius žmones sakoma, kad jie yra ryžtingi, drąsūs, dalis – linkę rizikuoti. Vis dėlto, jie yra pakankamai protingi, pasižymi loginiu mąstymu ir tiksliais vertinimais. Tokie žmonės lengvai sprendžia kryžiažodžius, greitai atlieka logines užduotis.

Yra dar vienas įdomus faktas – tokie žmonės dažnai uždirba daugiau už kitus. 

2) Kai bevardis pirštas trumpesnis už smilių

Žmonės, kurių bevardis pirštas trumpesnis už smilių, dažnai yra arogantiški. Jie patenkinti savimi ir gali ramiai mėgautis savo draugija būdami vieni. Tokie žmonės nemėgsta būti trukdomi. 

Paprastai jie niekada pirmieji nepuola teikti pasiūlymų. Šį taisyklė galioja ir santykiuose, ir versle. Tačiau nepaisant viso to, jie vertina dėmesį, komplimentus ir pagyrimus.

3) Kai bevardis ir smilius yra vienodo ilgio

Vienodo ilgio smilius ir bevardžius turintys žmonės yra labai geri ir malonūs, jie negali pakęsti konfliktinių situacijų ir visaip stengiasi jų vengti. 

Tokie žmonės mėgsta tvarką, o gyvenime yra labai organizuoti. Paprastai jie randa kalbą su visais, yra labai komunikabilūs. Jie labai atsidavę santykiuose, taip pat savo darbui ir draugams.